Teamleider Analytics

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
24-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
6
Bekeken
812
Status
Gesloten
Referentie
92160134

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 33 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2500 opdrachten

Omschrijving

Teamleider Analytics - Team ontwikkeling

In verband met een openstaande vacature voor een teamleider in het ontwikkel team zijn wij voor de Belastingdienst tijdelijk op zoek naar een people manager die een van de teams kan aansturen voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Data & Analytics (D&A)
Het nieuwe organisatieonderdeel D&A is verantwoordelijk voor het realiseren van datagedreven oplossingen om de prestaties van de Belastingdienst te verbeteren. Door middel van het gebruik van analytics en profiling, analyseren en optimaliseren, implementeren ze verbeteringen. De analyses worden samen met andere bedrijfsonderdelen van de Belastingdienst uitgevoerd. Data en Analytics vormen bij al het werk de basis van het succes.

Ontwikkelafdeling

Op de ontwikkelafdeling van D&A wordt gewerkt aan data gedreven oplossingen door middel van het gebruik van analytics. Daarnaast bouwt de ontwikkelafdeling aan de informatiepositie van de Belastingdienst. Dit wordt gedaan door het ontwikkelen van fundamenten. De ontwikkelafdeling van DA bestaat op dit moment uit ongeveer 75 medewerkers (intern en extern personeel)

Functieomschrijving

Als teammanager geef je leiding aan een team van business analisten¸analytics programmeurs, en/of data scientists. (10-15 hoog opgeleide professionals) Zij ontwikkelen data-gedreven producten door gebruik te maken van beproefde en de nieuwste technieken en zorgen ervoor dat de datafundamenten stabiel worden opgebouwd. Je hebt de dagelijkse leiding over een team en bent onder andere verantwoordelijk voor HR-taken, het sturing geven aan de processen en voor de voortgangscontrole. Je inspireert en motiveert medewerkers en geeft het vertrouwen om mee te gaan in veranderingen. Je bent uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en kunt je medewerkers ook op de inhoud ontmoeten. Bij de ontwikkelafdeling zitten teamleiders met focus op compliance-/risk modeling, fraude, verantwoording & proces-analyse en onze grondstof: de datafundamenten.

Jij bent in staat om zowel aan de directie als aan (project)teams te adviseren waarbij jij je communicatiestijl en je boodschap aanpast aan je doelgroep en zo het draagvlak creëert. Ook heb jij vermogen om jouw eigen geaccepteerde adviezen te helpen realiseren en implementeren. Jij wordt als gezaghebbend beschouwd in je vakgebied en je hebt relevante netwerken op tactisch en/of strategisch niveau. Aangezien jouw interne en externe contacten direct bijdragen aan de reputatie van D&A, heb je uitstekende relationele en inhoudelijke vaardigheden.

Functie eisen

 • Je hebt een wo-diploma (harde eis) in een voor de functie relevante richting. Bijvoorbeeld wiskunde of econometrie.

 • People Manager

 • Minimaal vijf jaar werkervaring als teammanager in een omgeving waarin data analyse een grote rol speelt/ centraal staat.

 • Kennis van relevante analytic tools.

 • Hands-on mentaliteit is vereist, waarbij benodigde werkzaamheden tijdig worden gesignaleerd en proactief worden geïnitieerd.

 • In staat te opereren in een complexe business context waarin meerdere bedrijfsonderdelen samenwerken.

 • Begrijpt de business context en is in staat dit te vertalen naar een passende testaanpak.

Competenties

 • Contactgerichtheid

 • Resultaatgerichtheid

 • Vakinhoudelijke kennis

 • Zelfontwikkeling

 • Overtuigingskracht

 • Netwerken

Wat is nog meer belangrijk?

Om goed binnen het team van D&A te passen, houd je van pionieren en opbouwen. Er zijn nog geen gebaande paden. Deze plek is voor iemand die het leuk en uitdagend vindt om dit dienstonderdeel verder vorm te geven en de processen in te richten die ervoor gaan zorgen dat de toekomstige managers en analisten in een gespreid bedje terecht komen. Ervaring met het opzetten van analyse-afdelingen is een pré.

Startdatum

13 juni 2016

Einddatum

14 december 2016

Locatie

Utrecht

Aantal uur

36

Ben je geïnteresseerd in deze functie dan ontvangen we graag uiterlijk donderdag 26/5 je cv + motivatie toegespitst op de functie en een uurtarief (inclusief reiskosten)

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  24-05-2016 13:58
  Plaats
  zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-05-2016 17:10
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-05-2016 10:36
  Plaats
  Overveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-05-2016 10:52
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-05-2016 11:05
  Plaats
  Purmerend

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  26-05-2016 12:01
  Plaats
  Wilnis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten