Consulent Schuldhulpverlening

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
24-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
1
Bekeken
426
Status
Gesloten
Referentie
IGB67519610

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

05-06-2016 om 9:00 uur

Organisatie
Zoetermeer is uitgegroeid tot een moderne, complete stad. In het stedennetwerk van Haaglanden en in de Delta-metropool nemen we een centrale plaats in. De inwoners waarderen 'hun' stad als een stad met veel ruimte en groen, een goede infrastructuur en een hoog voorzieningenniveau. In Zoetermeer wonen ongeveer 124.000 inwoners. De stad heeft ongeveer 48.000 arbeidsplaatsen te bieden.

Toekomstvisie
Zoetermeer blijft in beweging. Er ligt een toekomstvisie voor 2025, die inzet op het continueren van de vitale stad die we nu zijn. Die toekomstvisie, samen met het Masterplan en het Meerjaren-investeringsplan, moet ervoor zorgen dat Zoetermeer een aantrekkelijke stad blijft. Een stad met een gezonde financiële basis, waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Daar hoort een organisatie bij, die succesvol met die dynamiek en ontwikkelingen om kan gaan en klaar is voor de toekomst. Om die toekomstgerichte organisatie te worden, wordt gewerkt aan een diepgaande organisatieontwikkeling.

De afdeling Werk, Zorg en In komen (WZI)
De afdeling Werk, Zorg en Inkomen biedt dienstverlening op het gebied van re-integratie, werk en zorg voor de inwoners van Zoetermeer. De afdeling Werk, Zorg en Inkomen bestaat uit een vijftal teams, t.w. Beleid & Implementatie, Zorg en Inkomen, Werk en Inkomen, Handhaving en Bedrijfsbureau. Deze teams worden aangestuurd door een teammanager. De afdeling wordt aangestuurd door het afdelingshoofd.

Opdracht
De gemeente Zoetermeer is op zoek naar Consulenten schuldhulpverlening, die zelfstandig de relaties beheren met klanten met zwaardere en/of meervoudige problematiek.   

Doelstelling van de functie is: effectuering van schuldhulpverlening gericht op het proces waarin voor burgers van Zoetermeer die zich in een problematische schuldensituatie bevinden, een structurele oplossing voor de schuldenproblematiek tot stand wordt gebracht om daarna weer financieel zelfstandig te kunnen functioneren.

Hoofdtaken

 • Verzorgt de intake van meldingen en behandelt daaruit voortkomende verzoeken om schuldhulpverlening van burgers uit de doelgroep;

 • Verstrekt voorlichting en informatie, analyseert de hulpvraag en geeft gerichte budgethulp;

 • Voert in het minnelijk traject onderhandelingen met schuldeisers gericht op het treffen van schuldregeling dan wel op het verlenen van een saneringskrediet tegen finale kwijting;

 • Verstrekt saneringskredieten conform de geldende richtlijnen;

 • Geeft verklaringen af ex. Artikel 285 FW ten behoeve van de rechtbank indien het minnelijk traject van schuldregeling geen doorgang heeft gevonden;

 • Treedt op als aanspreekpunt en contactpersoon voor burgers, schuldeisers en (externe) instanties en regisseert het verloop van de schuldhulpverleningstrajecten.

Functie-eisen

 • Een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar in een vergelijkbare functie (Harde eis)

 • Aantoonbare kennis op het gebied van de sociale zekerheid, faillissementsrecht (Harde eis)

 • Aantoonbare ervaring met Stratech 

 • Aantoonbare ervaring met GWS 

 • Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase 

Competenties

 • Uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden;

 • Goede contactuele vaardigheden, kunnen onderhandelen,

 • Flexibele instelling

 • Stressbestendig

 • Initiatiefrijk en kunnen improviseren;

 • Een netwerk kunnen opbouwen en onderhouden;

 • Zelfsturend vermogen;

 • Is in staat de samenhang te zien.

ZZP-ers die reageren dienen in het bezit te zijn van een geldige VAR wuo of VAR dga. De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  26-05-2016 08:41
  Plaats
  's-Hertogenbosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten