Communicatieadviseur Verkeersknoop Bleizo

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
25-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
32
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten

Omschrijving

Gemeente Zoetermeer
Zoetermeer is uitgegroeid tot een moderne, complete stad. In het stedennetwerk van de nieuwe Metropoolregio nemen we een centrale plaats in. De inwoners waarderen 'hun' stad als een stad met veel ruimte en groen, een goede infrastructuur en een hoog voorzieningenniveau. In Zoetermeer wonen ongeveer 124.000 inwoners. De stad heeft ongeveer 48.000 arbeidsplaatsen te bieden. Er ligt een toekomstvisie voor 2025, die inzet op het continueren van de vitale stad die we nu zijn. Een stad met een gezonde financiële basis, waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Communicatie
De afdeling Communicatie is een professionele afdeling die een ondersteunende maar belangrijke rol heeft in de ontwikkeling van de stad. Haar missie luidt als volgt: ‘Communicatie is partner van het college van burgemeester en wethouders en de organisatie en leert hen communiceren als de beste.’ Daarbij ligt de focus meer op (strategische) advisering en uitvoering op vastgestelde prioriteiten. Omgevingsbewust werken, samen met collega’s, bedrijfsleven, organisaties en bewoners is hierbij een voorwaarde.

De afdeling Communicatie bestaat uit communicatieadviseurs, (bestuurs)woordvoerders, projectmedewerkers voor samenspraak en citymarketing en het team webbeheer.

Vervoersknooppunt Bleizo (Bleiswijk-Zoetermeer)
Eind 2018 krijgt Bleizo een unieke Vervoersknoop. De Vervoersknoop Bleizo ligt langs de A12 en de spoorlijn tussen Den Haag en Utrecht. De NS, ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden en de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland hebben overeenstemming bereikt over de opening van station Bleizo. Hiermee wordt een impuls gegeven aan de bereikbaarheid van Zoetermeer en Lansingerland. Naar verwachting wordt station Bleizo eind 2018 geopend. Alle Sprintertreinen tussen Den Haag en Gouda zullen hier stoppen en RandstadRail-lijn 4 wordt naar het station doorgetrokken. Daarmee biedt het station voor treinreizigers een uitstekende overstapmogelijkheid. Bij station Bleizo komen bus, RandstadRail, fiets en trein samen, waardoor dit het kloppend hart vormt van Bleizo, het gebied rond de A12 bij Zoetermeer en Lansingerland.

Opdracht
Je hebt vooral ervaring opgedaan in communicatietrajecten binnen het beleidsveld Ruimtelijke ontwikkeling en gebiedscommunicatie.
Je adviseert over externe en interne communicatietrajecten van het project en zorgt mede voor de uitvoering ervan en je hebt kennis van en ervaring met sociale media en communicatie- en/of voorlichtingsmethoden zoals omgevingsbewust werken (Factor C).
Je geeft gevraagd en ongevraagd strategisch en tactisch advies aan de projectgroep en gemeentelijke afdelingen over samenhangende communicatievraagstukken en de inzet van activiteiten die bijdragen aan de doelstellingen van het project.
Je stelt communicatie- en projectplannen op en maakt activiteitenplanningen.
Je bent iemand met hands-on mentaliteit die niet alleen als strategisch adviseur de juiste analyse maakt en advies geeft, maar ook in staat is het advies om te zetten in concrete acties en hieraan uitvoering geeft.

Je CV
Een relevant afgerond HBO/WO-diploma: Communicatie(beroepsniveau C);
5 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur bij de (semi) overheid met vooral vakkennis op het beleidsveld Stedelijke ontwikkeling /gebiedscommunicatie;
Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een politiek bestuurlijke omgeving;

Competenties:

Kennis van de organisatie

Gebruikt de verschillende werkterreinen, producten en diensten in de uitvoering van het werk, houdt daarbij rekening met de belangen van de organisatie en externe partners. Organiseert een eigen intern en extern netwerk om als relevant platform te fungeren.

Analyseren

Dringt snel tot de kern door en onderscheidt hoofdzaken en bijzaken

Visie uitdragen

Draagt de ontwikkelde visie op inspirerende wijze over, overtuigt op basis van argumentatie en creëert hiermee draagvlak.

Samenwerken

Richt zich met anderen op een gemeenschappelijk doel, ook wanneer het een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is, helpt anderen en deelt de resultaten van het werk.

Communiceren

Uitstekende schrijfstijl en creativiteit om moeilijke boodschappen via interne communicatie helder over te brengen naar (interne en externe) klanten en gebruikers.

Realiteitszin

Schat de praktische haalbaarheid van plannen, doelstellingen en acties in, qua acceptatie en toepasbaarheid.

Werkweek
8-16 uur

Houd je van aanpakken, werk je zelfstandig en ben je een creatief denker? Ben je sterk in organiseren en samenwerken? En durf je af te wijken van gebaande paden? Beschik je daarnaast over een gezonde dosis humor en stressbestendigheid dan is deze functie iets voor jou.
Neem snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten