Senior Business Expert

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
25-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Odijk
Reacties
1
Bekeken
578
Status
Gesloten
Referentie
IGB67617624

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 243 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

12-09-2016

Einddatum

31-03-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

02-06-2016 om 10:00 uur

De Basis Voorziening Informatie Bedrijfsvoering (BVI-BV) brengt data uit alle bedrijfsvoering systemen van de klant bij elkaar. Data over onder meer medewerkers, financiën, middelen, contracten, capaciteitsmanagement en opleidingen wordt geïntegreerd en vertaald naar informatie over business processen en thema’s zoals Formatie en Bezetting, In-, uit- en doorstroom, Ziekteverzuim, Inzetbaarheid, Financiële rechtmatigheid en de Personele Reorganisatie.

Deze informatie is onmisbaar voor de besturing, voor de sturing en voor de verantwoording van en door de klant. De vraag naar deze informatieproducten neemt dan ook sterk toe.

Door de personele reorganisatie is de dynamiek extra groot. De organisatie, belanghebbenden en medewerkers zijn in beweging.

De BVI-BV is onderdeel van de BVI, waar ook operationele informatie wordt ontsloten. Er is in 2013 een start gemaakt met het vervangen van de oude – op de regio’s gebaseerde – operationele BVI door een BVI 2.0 omgeving met een nieuwe architectuur, onder meer gebaseerd op een Apache Hadoop cluster.  BVI-BV is gebaseerd op deze nieuwe architectuur, en maakt alleen nog geen gebruik van Hadoop.

Integratie van operationele en bedrijfsvoering informatie gaat steeds belangrijker worden. Dit heeft technische implicaties, maar ook functionele, vooral met betrekking tot het koppelen van informatie en het waarborgen van zowel de Wet Politie Gegevens (WPG) als de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

In deze dynamiek is het van essentieel belang dat BVI-BV enerzijds inhoudelijk en functioneel op koers blijft, maar wel meebeweegt met de veranderende wereld. Dat vraagt visie, vakmanschap, pragmatisme waar het kan, en stevigheid wanneer het moet. BVI-BV is daarom op zoek naar een senior Business Expert die het inhoudelijk geweten is, zorgt voor kwaliteit (architectuur), voor relevantie (fit for business purpose), de regie voert over de oplossingen, draagvlak organiseert bij belanghebbenden en het ontwikkelteam inhoudelijk coacht. Daarbij is diepgaande kennis van bedrijfsvoering en BI onontbeerlijk.

Doelstelling
Het inrichten van een centrale datawarehouse voorziening waaruit voor de gehele nationale politie de bedrijfsvoering inzichtelijk wordt.

De besturing, de sturing en de verantwoording van en door de Nationale Politie optimaal faciliteren.

Verantwoordelijkheden
Zich gedragen als ervaren Business Expert in een team en binnen de gewenste deadlines achterhalen wat de gewenste werkzaamheden zijn die uitgevoerd moeten worden en deze vertalen naar heldere specificaties.

Vakmatige taken

 • Regie voeren over het voortbrengingsproces (agile/scrum, inhoudelijk)

 • Afstemming met belanghebbenden

 • Informatie en business architectuur

 • Product Owner t.b.v. ontwikkeling datawarehouse

 • Business analyse: Meedenken met de business vraagstukken. Zorgen dat informatieproducten een meerwaarde hebben voor de business.

Leidinggevende taken

 • Inhoudelijk aan ontwikkelteam (8 fte) 

Standplaats

De standplaats is Odijk/Utrecht.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO of academisch denk- en werkniveau met een ICT gerelateerde achtergrond (harde eis).

 • Ervaring met regie voeren over voortbrengingsprocessen en met stakeholdermanagement.

 • Minimaal drie jaar werkervaring met informatievoorziening met betrekking tot Bedrijfsvoering. 

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring met en kennis van Data Vault (technisch en business), Kimball of relationeel modelleren

 • Minimaal drie jaar ervaring als teamleider van (BI-)professionals

 • ​In de afgelopen 2 jaar ervaring in politieke projecten met complexe belangen.

 • Ervaring binnen de veiligheidsketen (Politie, Defensie, Marechaussee). 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  25-05-2016 14:02
  Plaats
  Zeewolde

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten