Scrummaster

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
25-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
412
Status
Gesloten
Referentie
IGB67633966

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

06-06-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

31-05-2016 om 12:00 uur

De werkzaamheden spelen zich af binnen NS IT en specifiek binnen Business Systemen, de IT partner voor NS Reizigers Commercie. De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten en een hoogwaardig veiligheidsprofiel. Binnen Business systemen werken we bijvoorbeeld aan informatiediensten als NS.nl en Reisplanner en onderhouden we de Kaartverkoopautomaat, Baliesystemen, de poortjes en paaltjes.
 
Afdeling

De afdeling Realisatie Internet werkt voornamelijk voor NS Commercie. Commercie is het bedrijfsonderdeel dat de wensen van de klant vertaalt in diensten en producten. Ruim 500 medewerkers regisseren de reis van de klant. De realisatie van alle online middelen (waaronder NS.nl, Mijn NS Consumenten/Zakelijk, Spoordeelwinkel) wordt uitgevoerd voor Realisatie internet. Realisatie Internet bestaat uit 4 scrum teams bestaande uit Informatie Analisten, (Java-)developers en testers. Deze scrumteams zijn verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe applicaties en het onderhoud van deze applicaties. De scrumteams worden door een productowner vanuit de business voorzien van geprioriteerd werk.

Doel van de functie
Als Scrummaster ben je een expert in Agile/Scrum processen. Je bent de verbindende schakel in het ontwikkelproces en coacht het team, de product owner en de projectorganisatie.  Je zorgt ervoor dat de teams zo optimaal mogelijk kunnen functioneren, zich continu blijven verbeteren en je bent verantwoordelijk voor de productiviteit van de teams. Je kunt goed samenwerken met zowel stakeholders als ontwikkelteams en weet een brug te slaan tussen beide. Niet alleen  zijn communicatieve eigenschappen hierbij erg belangrijk, maar ook organisatiecapaciteiten en goed kunnen luisteren zijn onontbeerlijk. Verder ben je samen met de Product Owner het eerste aanspreekpunt voor de Manager Realisatie Internet.
 
Ervaring met of kennis van Continuous Delivery en DevOps is een pré. Dit jaar en komend jaar is dit een van de speerpunten in onze ontwikkelstraten.
 
Werkzaamheden

Als Scrum master heb je de volgende rollen en verantwoordelijkheden

 

 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de Agile en Scrum waarden en principes binnen de ontwikkelstraten en je bent de procescoach voor zowel het ontwikkelteam als de Product owner.

 • Je bent faciliterend naar de teams en helpt bij het oplossen van de “Impediments” zodat de teams optimaal kunnen (blijven) functioneren.

 • Je schermt het team af van de omgeving en ruis zodat zij met de juiste focus aan de sprintdoelen kunnen werken.

 • Je zorgt middels de Scrum principes “inspect & adapt” dat teams zich continu blijven ontwikkelen zowel qua productiviteit als kwaliteit.

 • Je coacht en ontwikkelt het team in zelfsturing en zelforganisatie.

 • Je bent verantwoordelijk voor een goede teamdynamiek en je coacht teams en individuen.

 • Je stuurt op voldoende werkvoorraden (User stories) aan het begin van de sprint.

 • Je rapporteert na elke sprint de resultaten aan de manager van ontwikkelstraat.

Functie-eisen

 • minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Scrum master (harde eis).

 • Scrum master gecertificeerd (harde eis).

 • ervaring met Continuous Delivery en DevOps

 • minimaal 5 jaar IT-ervaring als (informatie analist, ontwikkelaar als testers

 • ​in het bezit van een Minimaal HBO diploma

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten