Backend Developer CCM/ Senior Agile Developer

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
25-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nee
Reacties
0
Bekeken
470
Status
Gesloten
Referentie
IGB67642313

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

06-06-2016

Einddatum

31-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

30-05-2016 om 12:00 uur

Bedrijfsonderdeel IT-Operations is onderdeel van de NS Groep. NS Reizigers (NSR) houdt zich bezig met “alles wat met het rijden van treinen en het faciliteren van de klant te maken heeft”. Op een gemiddelde werkdag maken meer dan één miljoen klanten per dag gebruik van de diensten en reizen met de treinen van NSR. NS Reizigers streeft ernaar om: de treinen op tijd te laten rijden, te zorgen voor voldoende en comfortabel materieel, goede service en informatie te verstrekken, zorg te dragen voor adequate opvang bij verstoringen.

 Eén van de speerpunten in de strategie van NSR is de verbetering van de afhandeling van verstoringen. Om dit mogelijk te maken, is een verandering nodig die ertoe leidt dat bij verstoringen sneller en vollediger een herplanning van de treindienst wordt opgeleverd om te kunnen blijven rijden en correcte reisinformatie te leveren. Het programma Besturing 3.0 realiseert deze verandering op technisch en procesmatig gebied en in samenwerking met ProRail. De software die daarvoor ontwikkeld wordt is complex en omvangrijk.

Afdeling 
De afdeling Competence Center Mobiel (CCM) van IT Operations draagt bij aan maximaal reis- en werkplezier voor reizigers en NS-medewerkers. Dat doen we door informatie onafhankelijk van tijd en plaats veilig, slim en snel te delen. Het CCM wil de gebruikers helpen om zo moeiteloos mogelijk te komen waar ze willen zijn. Tijdens werk of op reis.
Het maken van kwaliteitsapps is een van de initiatieven. Het CCM doet dit in app-ontwikkelteams binnen NS. Deze teams zijn M-Lab bij NS Commercie en Opvolger Railpocket (ORP) en de Appfabriek bij het CCM. Elk team heeft zijn eigen portfolio aan apps; waarbij de doelgroep waarvoor de apps gemaakt worden het onderscheid en de focus bepalen. Die focus ligt bij M-Lab bij de reizigers en bij ORP en Appfabriek bij de NS-collega's.
De Appfabriek is een relatief jonge afdeling, waar we voortdurend bezig zijn om nog sneller apps op te leveren – uiteraard met behoud van kwaliteit. De persoon die we zoeken gaat werken bij de Appfabriek.

Doel van de functie
Als Backend Developer van het CCM maak je deel uit van een multidisciplinair team, dat in een scrum-ritme van twee weken werkende en geteste software oplevert. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van use cases en non-functional requirements naar werkende software, en dan met name backend services. Dit dient te gebeuren binnen de kaders die door de architecten opgesteld zijn. Denk daarbij aan technische ontwerpen en programmeerrichtlijnen.

Werkzaamheden

Taken voor de Backend Ontwikkelaar

 • Binnen het Scrum team vaststellen en schatten van uit te voeren activiteiten en opstellen van/ondersteunen bij opstellen van de planning.

 • Ontwerpen en ontwikkelen van backend services volgens specificaties en binnen gestelde architectuur kaders. Services worden ontwikkeld voor het Azure cloud platform en worden ontwikkeld met .NET technologie in C#.

 • Ontwerpen en ontwikkelen van unit tests en andere automatisch (UI) tests.

 • Analyseren en doorvoeren van oplossingen ten aanzien van softwarebevindingen.

 • Peer reviews uitvoeren en coachen van mede-ontwikkelaars in het Scrum team.

Verantwoordelijk voor

 • Opleveren van software die van hoge kwaliteit is. Heeft daar veel kennis van. De geproduceerde code is zeer leesbaar, onderhoudbaar en testbaar.  Er wordt een sterke basis en interesse in software craftmanship principes verwacht die uitgedragen wordt naar meer junior ontwikkelaars.

 • Maken van een design en de correcte implementatie daarvan, waarbij de opgeleverde producten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.

 • Het succes van het project, zoals al je collega’s dit ook zijn.

 • Bereiken afstemming met andere teams binnen het CCM.

 • Ontsluiten backend (technische kennis is aanwezig).

Overig
De sfeer binnen het team is gericht op een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het resultaat. Problemen lossen we met elkaar op.Binnen het CCM wordt gewerkt volgens de Scrum aanpak, waarbij een aantal best practices vanuit Lean en Kanban is geadopteerd. Het CCM past de Agile werkwijze niet toe omdat het moet, maar omdat het helpt. We zoeken dan ook geen Agilisten, maar pragmatische collega’s, die de ‘waarom-vraag’ durven te stellen. 

Functie-eisen

 • 2 tot 3 jaar aantoonbare ervaring met C# (harde eis).

 • Afgeronde HTS Informatica / Technische universitaire opleiding

 • De laatste 3 jaar werkzaam als fulltime ontwikkelaar (complexe backend systemen en services), waarbinnen minstens 2 projecten met een duur van minimaal 6 maanden

 • Aantoonbare ervaring met Microsoft Azure web sites en services, IIS

 • Aantoonbare ervaring met Agile ontwikkelprocessen, bijvoorbeeld Scrum, Kanban en bij voorkeur ook DevOps.

 • Aantoonbare ervaring met .NET, Visual Studio

 • Aantoonbare ervaring met ontwikkeling van mobiele toepassingen

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten