Systeemarchitect / Systeemintegrator

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
25-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
834
Status
Gesloten
Referentie
IGB67653030

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2564 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een systeemarchitect / systeemintegrator met ervaring met lifecyclemanagement van bij voorkeur bedrijfskritische en/of veiligheidsgerelateerde systemen.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

Grote Projecten en Onderhoud (GPO), afdeling Installaties en Bediening (IB), levert een bijdrage aan het realiseren van de Rijkswaterstaatprojecten. IB zorgt binnen GPO voor de technische installaties in de Rijkswaterstaatnetwerken en de samenhang daarvan met de operationele organisatie en processen, dit gezamenlijk wordt het dynamisch deel genoemd.

Zij zorgen ervoor dat in de projecten de producten voor het dynamische deel worden gerealiseerd conform de afgesproken kwaliteit. Daarnaast adviseren ze gevraagd en ongevraagd over risico’s in het dynamische deel van het areaal. Medewerkers van IB hebben de klant centraal en realiseren zich dat een oplossing alleen kan bestaan als samenhang tussen techniek, organisatie en processen is geborgd. Zij pakken hierin een voortrekkende rol vanaf de voorbereiding tot en met het doorvoeren van de wijziging in de Rijkswaterstaatnetwerken.

Voor de projecten Zuidelijke Ringweg Groningen en het project A9 Amstelveen (onderdeel van het programma Schiphol Amsterdam Almere) is de opdrachtgever op zoek naar een systeemarchitect / systeemintegrator. Beide projecten hebben naast de aanleg van nieuwe wegen een verdiepte ligging en beweegbare bruggen in hun scope.

U wordt ingezet als systeemarchitect / systeemintegrator voor de projecten Zuidelijke Ringweg Groningen en A9 Amstelveen. Het project zuidelijke Ringweg Groningen zit in de fase aanbesteding en het project A9 Amstelveen is bezig met de voorbereiding voor de aanbesteding.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent hét aanspreekpunt voor het dynamisch deel voor de projectorganisatie, de technisch manager.

 • U bent voor het dynamisch deel van het project een serieuze gesprekspartner voor onder andere de regio en de opdrachtnemer binnen uw vakgebied.

 • U adviseert tijdens alle fasen van het project gevraagd en ongevraagd aan de projectorganisatie over onderwerpen met betrekking tot de integrale functionaliteit / kwaliteit van het aan te leggen en onderhouden systeem op basis van kaders en beleid van Rijkswaterstaat.

 • U stemt af en rapporteert naar de afdeling IB.

 • U bent verantwoordelijk voor beheersing van het ontwerpen en realiseren van het dynamisch deel van het project.

 • U neemt beslissingen over het geheel en indien noodzakelijk ook over belangrijke technische details. Hierbij gaat het niet alleen om de borging van de samenwerking tussen de installaties, maar ook om de samenwerking tussen installaties en de besturing (3E), de samenwerking tussen 3E en MMI, de architectuur van de 3B en MMI en de netwerkkoppeling met de verkeer- / bediencentrale.

 • U beheerst de raakvlakken met het civiele en het werktuigbouwkundige deel.

 • U bent verantwoordelijk voor de integratie van de techniek met de processen en organisatie en daarmee met medewerkers voor bediening, bewaking en besturing vanuit de verkeer- / bediencentrale en voor het beheer en onderhoud.

 • U draagt op deze manier zorg voor de realisatie van een werkend systeem.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een afgeronde academische opleiding.

 • U hebt kennis en minimaal 2 jaar ervaring met het ontwikkelen van systemen onder architectuur.

 • U hebt kennis van en minimaal 2 jaar ervaring met systeemarchitectuur en systeemintegratie.

 • U hebt kennis van en meerjarige ervaring met lifecyclemanagement van bij voorkeur bedrijfskritische en/of veiligheidsgerelateerde systemen.

 • U hebt kennis van en ervaring met het proces van systems engineering.

 • U hebt goede kennis van verkeerssystemen en bruggen (installaties en software).

 • U hebt gevoel voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen.

 • U hebt kennis van wet- en regelgeving en (beleids)kaders.

 • U hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met de Rijkswaterstaataanpak, -standaarden en -richtlijnen.

Waar?

Groningen / Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2018, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Trefwoorden

Systems engineering, life cycle management, Rijkswaterstaat, RWS, Systeem architect, Systeem integrator, verkeerssystemen, installaties, bruggen, met systeemarchitectuur en systeemintegratie

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 3 juni aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten