Handhaver Bestrijding Fraude Sociale Zaken

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
25-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Capelle aan den IJssel
Reacties
0
Bekeken
432
Status
Gesloten
Referentie
IGB67659407

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

13-06-2016

Einddatum

12-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

31-05-2016 om 17:00 uur

Het werkveld
Burgers uit Capelle, Krimpen en Zuidplas kunnen terecht bij de afdeling Sociale Zaken als ze een uitkering willen aanvragen, werk zoeken of schulden hebben. De afdeling Sociale Zaken bestaat uit 4 units: de unit Advies, Ondersteuning en Control (AOC), de unit Werk en Uitstroom (W&U), de unit Activering en Zorg (A&Z) en de unit Inkomen.

Bij de unit AOC zijn de beleids- en juridische functies en de functies kwaliteit en control samengebracht. De unit Werk en Uitstroom richt zich op bemiddeling naar werk en trajecten om de kansen op werk te vergroten. Voor wie niet of niet volledig in staat is om te werken wordt een breed scala van mogelijkheden geboden, van activering met zorg tot werken in een beschermde omgeving. De unit Activering en Zorg ondersteunt en motiveert burgers die moeite hebben om zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Door uitkeringsgerechtigden, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zodanig te activeren dat ze op een langere termijn zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Binnen deze unit vindt ook de eerste intake plaats in de frontoffice. Burgers met schulden kunnen bij Activering en Zorg terecht voor Schuldhulpverlening.

De Unit Inkomen zorgt dat bijstandsuitkeringen en bijzondere bijstand op tijd worden beoordeeld en betaald. Fraude wordt zo actief mogelijk opgespoord en onterecht verstrekte bedragen worden terug gevorderd.

De functie op hoofdlijnen

 • Je verricht (thematische) bestuursrechtelijke onderzoeken ter voorkoming en bestrijding van fraude, misbruik en/of oneigenlijk gebruik van uitkeringen.

 • Je verzamelt in het kader van de onderzoeken alle relevante gegevens en voert een dossieranalyse uit.

 • Je maakt gebruik van de bevoegdheden als toezichthouder en voert controle- en confrontatiegesprekken.

 • Je legt in samenspraak met de Sociale Recherche (on-)aangekondigde huisbezoeken af.

 • Je maakt rapportages over de handhaving onderzoeken en legt zo nodig boetes op.

 • Je ontwikkelt en onderhoudt de contacten met diverse disciplines en ondersteunt de Sociale Recherche.

 • Je signaleert feiten en ontwikkelingen op fraudegebied en je draagt bij aan de ontwikkeling van het fraudebeleid.

 • Je ondersteunt, begeleidt en adviseert in samenwerking met de Fraudepreventiemedewerker(s) de klantmanagers op het gebied van fraudealertheid, fraudesignalering, fraudebestrijding en fraudepreventie.

 • Je voert de bijbehorende administratieve werkzaamheden zoals het voeren van correspondentie met klanten, derden en diverse instanties.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie als handhaver of als inkomensconsulent met de specialisatie hoogwaardig handhaven.

 • Recente kennis van de Wet werk en bijstand en aanverwante regelingen.

 • Je bent integer, omgevingsbewust en hebt een goed inlevingsvermogen.

 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

 • Je kunt confronterende gesprekken voeren met een zakelijke inslag, kunt goed luisteren ¬†en snel schakelen.

 • Competenties: overtuigingskracht, besluitvaardig, goed analytisch vermogen, samenwerken en zelfstandig functioneren

Je bent beschikbaar voor het verificatiegesprek op 8 juni 2016.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten