Senior Testanalisten

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
26-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
1346
Status
Gesloten
Referentie
96191

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 30 opdrachten
 • KPN Consulting 241 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Ben jij een gedreven analist? Heb je ervaring met testanalyse? En kun jij deze combineren met diepgaande kennis van relationele databases en datastructuren? Lees dan snel verder!

Voor Stichting ICTU zoeken wij meerdere gedreven Senior Testanalisten!

Inzet

Locatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag

Gewenste startdatum

Z.s.m.

Verwachte einddatum

31 december 2016 met nadrukkelijk de mogelijkheid tot verlenging

Aantal uren per week

40 uur

Reageren uiterlijk:13 juni 16.00 uur

Context

WIL JIJ EEN BIJDRAGE LEVEREN AAN DE BASISREGISTRATIE PERSONEN DIE EEN BELANGRIJKE PIJLER VORMT VOOR DE GEHELE NEDERLANDSE OVERHEID EN ORGANISATIES MET EEN PUBLIEKE TAAK? LEES DAN ONDERSTAAND VERDER.

Operatie BRP werkt aan de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP draagt bij aan de dienstverlening aan burgers, bedrijven en overheidsorganisaties en maakt deel uit van het stelsel van basisregistraties. Op termijn vervangt de BRP de huidige lokale gemeentelijke basisadministraties en centrale GBA-V(oorziening). De BRP bevat persoonsgegevens over alle ingezetenen van Nederland en over personen die niet in Nederland wonen - of hier slechts kort verblijven - maar die een relatie hebben met de Nederlandse overheid, de 'niet-ingezetenen'. Het doel van de BRP is om kwalitatief hoogwaardige persoonsgegevens bij te houden en te verstrekken aan overheidsorganisaties en aangewezen instellingen.

De gebruikers van de BRP zijn afnemers en gemeenten die respectievelijk persoonsgegevens uit de BRP ontvangen en bijhouden. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens over hun eigen ingezetenen en gebruiken de gegevens voor hun taken en dienstverlening. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens van de niet-ingezetenen in de BRP.

De ICT-voorzieningen van de BRP bestaan uit twee onderdelen. Enerzijds centrale voorzieningen die door het Rijk worden gerealiseerd en beheerd en anderzijds Burgerzakenmodules die de gemeenten zelf verwerven en beheren. De centrale voorzieningen bevatten de persoonsgegevens en bieden diensten om deze persoonsgegevens te bevragen, aan te vullen of te wijzigen.

De diensten van de centrale voorzieningen worden via koppelvlakken naar gemeenten en afnemers ontsloten. De gemeenten gebruiken daarbij de Burgerzakenmodules die de bedrijfsprocessen van de gemeenten ondersteunen. De afnemers krijgen via de koppelvlakken – mits daarvoor geautoriseerd – persoonsgegevens uit de BRP verstrekt.

Operatie BRP bestaat uit de volgende projecten

 1. Het project Ontwerp en Realisatie (O&R) heeft onder andere een validatieteam ingericht. Dit validatieteam is verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de test- en toets-activiteiten op basis waarvan de kan worden vastgesteld of de gerealiseerde functionaliteit in de praktijk bruikbaar en inpasbaar is. Met andere woorden, de mate waarin de gerealiseerde centrale voorzieningen Fit for Purpose zijn. Dit gebeurt door testen uit te voeren tegen de werkelijkheid van Productiedata, Productieketens en Productie-infrastructuur.

Naast het validatieteam kent project O&R ook een Architectuur & Ontwerp Team, een Bouw & Testteam, een Integratie & Test team en een klein PMO team.

 1. Het project Acceptatie en Implementatie voorziet in de uitvoering van alle taken en de oplevering van alle producten van acceptatie, voor implementatievoorbereiding en communicatie en voor het onderhouden van de externe contacten met (en in het bijzonder) de leveranciers van BZM en afnemerssystemen.

Binnen het project O&R is men voor het validatieteam op zoek naar meerdere senior testanalisten– die ervaring met testanalyse combineren met diepgaande kennis van relationele databases en datastructuren - voor het valideren van complexe functionaliteit.

Taakomschrijving individuele senior testspecialist

De senior testspecialist gaat deelnemen in een team dat verantwoordelijk is voor het valideren van functionaliteit van de BRP. Validatie is in dit verband het proces van vaststellen van de bruikbaarheid / inpasbaarheid van de gerealiseerde functionaliteit in de context van de toekomstige productie omgeving. Heel specifiek, het vaststellen dat de nieuwe voorzieningen bestaande productiedata(stromen) kunnen verwerken en bewerken.
Daarnaast zorgt de testanalist dat eventuele bevindingen in samenwerking met andere teams worden geanalyseerd en opgelost.

Dit houdt in dat hij/zij

 • In teamverband zorgdraagt voor de definitie, realisatie en uitvoering van testen en testopstellingen waarmee de functionaliteit van de ICT-voorzieningen van de BRP kunnen worden gevalideerd.

 • zorgdraagt voor de realisatie en uitvoering van analyse van testresultaten en de rapportage daarover

 • In staat is testresultaten te vertalen in verbetervoorstellen

 • zorgdraagt voor de communicatie en afstemming van resultaten en verbetervoorstellen met architecten, ontwerpers en ontwikkelaars;

 • zorgdraagt voor toelichting van verschillen en issues richting stakeholders;

 • verantwoording af legt over de testdekking, testuitvoering en de resultaten;.

De senior testanalist valt hiërarchisch onder de teamleider validatie en maakt deel uit van het Validatie Team.

Gewenste profiel

De senior testanalist is een verbindende persoonlijkheid en is gedreven in en voelt zich verantwoordelijk voor het realiseren van bruikbare en inpasbare ICT voorzieningen van de BRP.

Opleiding

Hbo of universitair werk- en denkniveau; uitdrukkelijke voorkeur voor een technische opleiding op het gebied van ICT.

Kennis en ervaring

 specifieke kennis van en recente ervaring (5+ jaar vereist) met het testen / valideren van functionaliteit en datamodellen, liefst in het kader van conversie- en migratietrajecten;
 specifieke kennis van en recente ervaring met het realiseren van complexe database queries (SQL) en eventueel aanvullend geautomatiseerde analysescripts

 • analytisch sterk

 • ervaring met kwaliteitsbeoordeling van software op basis van kwantitatieve en/of statistische analyse

 • kennis en ervaring met testautomatisering, Linux en Java

 • belangstelling voor en bij voorkeur ervaring met basisregistraties (bij voorkeur GBA, BRP) en burgerzaken;

 • kennis van en ervaring met het werken in iteratieve ICT ontwikkelprojecten en meer in het bijzonder SCRUM en daarbij behorende tooling zoals Jira;

 • communicatieve vaardigheden;

 • kandidaat is van nature een verbindende factor;

 • ervaring met resultaatgericht werken in een complexe organisatorische omgeving.

Eisen

 • Uit het curriculum vitae van de aangeboden kandidaat blijkt dat deze een hbo/universitair werk/denkniveau heeft en voldoet aan de (minimale, gemarkeerd met pijltje) vereisten bij kennis en ervaring;

 • De aangeboden kandidaat beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;

 • Per aangeboden kandidaat dient duidelijk aangegeven te zijn vanaf wanneer deze beschikbaar is.

Wensen

 • Opleiding en certificering

 • Aantoonbare kennis en ervaring met vergelijkbare rollen

 • Complexiteit van uitgevoerde opdrachten

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Reageer dan snel en stuur je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid naar ons toe.

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  27-05-2016 10:27
  Plaats
  Zoeterwoude

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-06-2016 12:43
  Plaats
  Amsterdam en omgeving

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-06-2016 12:00
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten