Tester webapplicaties

Opdrachtgever
Bergler ICT
Geplaatst op
26-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Regio Den Haag
Reacties
1
Bekeken
733
Status
Gesloten
Referentie
BFS.81-FLNC-NL-260512

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 163 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een fanatieke, zelfstandige en ervaren tester. De tester zal worden ingezet voor het testen van webapplicaties zowel tijdens nieuwbouwtrajecten als in trajecten waarbij onderhoud en/of functionele vernieuwing plaatsvindt op bestaande webapplicaties. Om het testen efficiënt te organiseren en uit te voeren verwachten wij dat de tester ervaring heeft met een hoge mate van testautomatisering(scripting). Omdat veel trajecten agile worden uitgevoerd, is een flexibele instelling en ervaring met agile/SRCUM werken een must. Testtrajecten bij Kennisnet zijn gebaseerd op gestructureerd testen volgens TMap.

Functiebeschrijving
Het team is op zoek naar een tester die verantwoordelijk wordt voor zowel de testspecificatie, testdocumentatie als daadwerkelijke testuitvoer binnen diverse projecten waarbij de tester ook actief participeert bij het detecteren van de kwetsbaarheden daarnaast moet een tester ook een inschatting kunnen geven van de risico's. Regressie testen De tester is verantwoordelijk voor het volledig (her)testen van webapplicaties. Dit is in veel gevallen op basis van reeds bestaande (bijgewerkte) testscripts en testscenario's maar in het geval van nieuwe diensten zal de tester deze testscripts zelf moeten opstellen. De tester moet zelfstandig in staat zijn deze regressietest op te zetten, bij te werken en uit te voeren. Performance testen De tester is verantwoordelijk voor het plannen, voorbereiden, specificeren, uitvoeren en afronden van de performance test. De testen worden onder andere uitgevoerd met de test tool JMeter van Apache. Functioneel testen Naast het performance testen is het noodzakelijk dat de tester ook ervaring heeft met het functioneel testen van (web)applicaties. Testspecificatie In het taakveld testspecificatie valt verantwoordelijkheid voor het opstellen van testscripts (voornamelijk Jmeter) en testgevallen. Testuitvoering In het taakveld testuitvoering valt de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de testen.

Functie-eisen
Vereiste kennis en ervaring Teamspeler Flexibele instelling Meerdere jaren hands-on testervaring Ervaring met systeemtesten en integratie testen (helicopterview) Duidelijk problemen kunnen uitschrijven T-Map kennis en ervaring vereist Ervaring met het testen van webservices Aantoonbare ervaring in testtrajecten met relevante webapplicaties Scripting ervaring met JMeter Ervaring met securitytesting (Cross site scripting en SQL injection) SCRUM/Agile ervaring Gewenste kennis tools Excel / Word SQL Apache JMeter Jira / Redmine Vaardigheden Goede communicatieve vaardigheden Goede analytische vaardigheden HBO – academisch denkniveau Een flexibele, proactieve werkhouding

Arbeidsvoorwaarden
Start per 1 Juli 2016. Inzet 3/4 dagen in de week (24-32 uur). Einde van de inzet is in eerste instantie tot en met 30 September 2016, met optie tot verlening

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  27-05-2016 10:49
  Plaats
  Dwingeloo

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten