Sr. Jurist Handhaving

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
26-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
311
Status
Gesloten
Referentie
IGB67745084

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

03-06-2016 om 14:00 uur

Met de komst van de bestuurscommissie verandert het stadsdeel. Er is geen sprake meer van een stadsdeelraad en een apart dagelijks bestuur (het dualistisch stelsel), maar er is een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur, dat onderdeel van het algemeen bestuur uitmaakt (monistisch stelsel). De bestuurscommissie Noord bestaat uit 13 personen.

De positie van de bestuurscommissie Noord is anders dan die van de deelraad in het oude bestuurlijke stelsel. Het gemeentebestuur maakt het beleid voor de stad. Vanuit dit beleid gaat de bestuurscommissie aan de slag in de buurt. Ook informeert en adviseert de bestuurscommissie de opdrachtgever.

Team ondersteuning maakt onderdeel uit van de afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving binnen de bestuurscommissie. Het team behandelt met name de complexe handhaving dossiers. De medewerkers werken nauw samen met het team vergunningen. Daarnaast wordt binnen Noord het gebiedsgericht werken verder vormgegeven.

Werkzaamheden
Als senior jurist handhaving ga je aan de slag met het verzorgen van het juridische handhavingsproces voor de afdeling, zowel in de fysieke omgeving als in de openbare ruimte. Je stelt waarschuwingsbrieven, vooraankondigingen, lasten onder bestuursdwang en dwangsom op. De senior jurist behandelt en beoordeelt aanvragen van middelgrote en grote complexe handhavingsdossiers, behandelt zienswijze en stelt verweerschriften op. Verder verricht de senior jurist overige juridische werkzaamheden ten behoeve van de afdeling. Waaronder het registreren van uren en indicatoren t.b.v. het stedelijk handhavingsprogramma en IGH. De senior jurist werkt samen met adviseurs binnen het stadsdeel, maar ook met externe adviseurs. Hij /zij treedt indien nodig op als informant bij bezwaarprocedures, initieert en bewaakt eigen afhandel termijnen en neemt als jurist deel aan stedelijke handhaving acties en projecten. Eventueel ook buiten de reguliere werkuren.
Ook neemt de senior jurist namens de afdeling deel aan overleggen, denkt hij / zij mee over vernieuwing van werkwijzen en strategieën en over de implementatie van nieuwe regelgeving en beleid.

Functie-eisen

  • Je beschikt minimaal over aantoonbaar WO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald WO diploma.

  • Je hebt aantoonbare ervaring met juridische advisering en handhaving van (grote) complexe handhavingsdossiers.

  • Je hebt aantoonbare ervaring met het houden van vooroverleg met bestuurders en externe partijen.

  • Je hebt aantoonbare ervaring de systemen: decos-join en i-prox.

  • Je hebt aantoonbare en actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van milieu (o.a. Wet milieubeheer en Activiteitenbesluit), ruimtelijk bestuursrecht (Wabo, Woningwet en aanverwante amvb’s o.a. Bouwbesluit 2012), Drank- en Horecawet en gemeentelijke verordeningen waaronder Apv en bestemmingsplannen.

  • Je hebt aantoonbare en actuele kennis van BAG en Wkpb.

 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten