Arbeidsdeskundige

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
26-05-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Haarlem
Reacties
0
Bekeken
614
Status
Gesloten
Referentie
IGB67765554

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

08-06-2016

Einddatum

01-01-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

30-05-2016 om 16:00 uur

Voor een opdrachtgever zoeken wij een ervaren arbeidsdeskundige die direct inzetbaar is voor de doelgroep WIA en Wajong. In die context ben je bekend met aanvragen loondispensatie en jobcoaching. 

Doel van de functie is om de participatie (herstel) en effectieve werkinpassing (re-integratie) bevorderen door het uitvoeren van een multi-causale probleemanalyse om een oordeel te vormen over de relatie tussen mens, werk en inkomen zodat uitkeringen rechtmatig verstrekt kunnen worden, schade beperkt en geschillen worden opgelost. 

De arbeidsdeskundige is een goed geïnformeerde, integere gesprekspartner die helder uitlegt hoe hij tot zijn oordeel is gekomen en wat de gevolgen hiervan zijn voor de klant. Hij maakt voor en met de klant inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn en wat daarvan de consequenties zijn, zodat de klant een weloverwogen keuze kan maken. Dat de arbeidsdeskundige bij zijn oordeelsvorming voor zover mogelijk aansluit bij de visie van de klant draagt bij aan diens acceptatie van het
oordeel. De arbeidsdeskundige is zelf eigenaar van zijn competentieontwikkeling en dient zich steeds af te vragen hoe het eigen functioneren (en het proces waarin men een rol speelt) verder kan worden verbeterd. Het ontwikkelen van de competenties die hierbij een rol spelen wordt o.a. ondersteund door instrumenten als peer review, self assessment en benchmarking. De nadruk ligt hierbij op leren reflecteren, met de nadruk op de persoon van de arbeidsdeskundige
en zijn professionele relaties.

Tot de werkzaamheden behoren de volgende taken

 • Claimbeoordeling: Een beoordeling geven over de arbeidsmogelijkheden en de mate van arbeidsgeschiktheid van de klant op basis van onder meer de rapportages van de verzekeringsartsen.

 • Re-integratie: Richting geven aan en activeren van de participatie- c.q. arbeidsmogelijkheden van de klant.

 • Werkgeversbenadering: Het benaderen van en onderhouden van contacten met werkgevers ten behoeve van plaatsingsmogelijkheden voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Dit geldt evenzo voor overige netwerkpartners zoals scholen, re-integratiebedrijven, WSW-instellingen en dergelijke.

 • Monitoren, handhaven en initiëren van de re-integratie inspanningen van uitkeringsgerechtigden.

 • Bezwaar en beroepszaken: leveren van oplossingen in geschillen rond werk en inkomen.

Functie-eisen

 • Je hebt een (relevante en afgeronde) HBO opleiding.

 • Je hebt een erkende afgeronde AD opleiding (post HBO opleiding).

 • Je hebt de interne  AD opleiding van de opdrachtgever afgerond.

 • Je bent een gecertificeerd arbeidsdeskundige volgens Hobéon-SKO en geregistreerd SRA.

 • Je onderhoudt de eigen vakkennis en ervaring op het gebied van arbeid, participatie en reintegratie.

 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en protocollen.

 • Je kent en gebruikt de voor zijn vakgebied relevante procedures, processen en systemen.

 • Je kent en begrijpt de meest voorkomende consequenties van ziektebeelden op het menselijk functioneren in zijn context (kunnen toepassen van relevante modellen zoals International Classification of Function, Disability and Health – ICF, Trimbos of Wanberg).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten