Subsidie Adviseur

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
26-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
1
Bekeken
818
Status
Gesloten
Referentie
IGB67775318

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

04-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-40

Sluitingsdatum

14-06-2016 om 15:00 uur

Opdracht Omschrijving
De provincie realiseert haar maatschappelijke opgaven die voortvloeien uit het coalitieakkoord via de inzet van diverse financiële en niet-financiële instrumenten. Tot de verschillende financiële instrumenten behoren onder meer revolverende fondsen, opdrachten en subsidies.

Door het verstrekken van subsidie aan onze externe partners en andere initiatiefnemers ondersteunen we een breed scala aan uitvoeringsprojecten die bijdragen aan het realiseren van de in programma’s vastgelegde provinciale doelen. Jaarlijks verlenen we circa € 400 miljoen subsidie.

De afdeling Subsidieverlening zorgt voor de uitvoering van de subsidieverstrekking, voor bijna alle provinciale beleidsterreinen. De aanvragers komen uit alle hoeken van Gelderland: van gemeenten tot particulieren en van kenniscentra tot individuele bedrijven.

Subsidieverlening is een vak. Na beoordeling van de binnenkomende aanvragen op hun inhoudelijke, financiële en juridische aspecten volgt vastlegging in een beschikking. Als adviseur heb je mandaat voor afdoening van de meeste beschikkingen. Je bent tevens budgethouder, bewaakt het subsidieplafond en bent verantwoordelijk voor tijdige afhandeling van subsidieverzoeken van programma’s waaraan je bent gekoppeld.

De volgende resultaten worden hierin van jou verwacht

 • Waar nodig zijn programma’s geadviseerd over het juist toepassen van het instrumentarium;

 • Tijdens de uitvoering van een regeling is geadviseerd over de knelpunten die zich kunnen voordoen;

 • Tijdig en adequaat verstrekte informatie over de subsidiebudgetten en -plafonds van de programma’s

 • De organisatie van de uitvoering rondom nieuwe/aangepaste subsidieregels (website, nieuw aanvraagformulier) is op tijd afgerond;

 • Er is voorlichting gegeven over Subsidieregels;

 • De subsidieteams zijn voorzien van planningsinformatie over de te verwachten subsidies voor de programma’s.

Je maakt deel uit van het team van subsidie adviseurs van de afdeling. De precieze toedeling van programma’s/dan wel taken wordt door de subsidie-adviseurs gezamenlijk bepaald. Kennis delen en verbeteren van het subsidie-proces is binnen dit team voortdurend aandachtspunt. De acties die daaruit voortvloeien worden onderling verdeeld.

Beoordeling van aanvragen en opstelling van concept beschikkingen vindt plaats in vier zelfsturende teams van subsidie-beoordelaars. Vanuit je rol van adviseur en budgethouder begeleidt je de beoordelaars.

Je bent voor Programmering het eerste aanspreekpunt en adviseur voor de subsdiëring binnen een aantal programma's. Je hebt goed overzicht voor de aan jou gekoppelde programma’s over de voortgang van afhandeling van subsidies, de uitputting van budgetten, mate waarin het subsidieplafond is bereikt en de indicatoren en het doelbereik.

Je zorgt voor goede afstemming met de afdeling Financiën. Je neemt deel aan een periodiek Driehoeksoverleg met collega’s uit Programmering en Financiën. Tenslotte win je tijdig juridisch advies in, wanneer dat nodig mocht zijn.

Functie-eisen

Wij zoeken een ervaren subsidie adviseur die voldoet aan het volgende profiel

 • WO werk- en denk niveau, opgedaan door een combinatie van een afgeronde HBO opleiding bestuursrecht (subsidierecht), beleidskunde/bestuurskunde of in een financieel/economische richting met minimaal 5 jaar recente relevante ervaring of een afgeronde WO opleiding bestuursrecht (subsidierecht), beleidskunde/bestuurskunde of in een financieel/economische richting met minimaal 3 jaar recente relevante ervaring;

 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring als adviseur;

 • Kennis van en ervaring met subsidieverstrekking;

 • Financiële en juridische kennis betreft subisdies en ervaring opgedaan met financiële en juridische zaken betreft subsidies;

 • Inzicht in processen/denkt in processtappen en weet de werkprocessen gemakkelijk te doorgronden;

 • Bij voorkeur recente ervaring als subsidie adviseur of subsidie beoordelaar van complexe subsidies en complexe subsidieprogramma's;

 • Relevante ervaring bij of voor een gemeente en/of een provincie is een pré;

 • Bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring met financiële en juridische zaken betreft subsidies en minimaal 3 jaar ervaring met subsidieverstrekking.

Je bent in staat vanuit overzicht een goede eigen analyse te maken, en van daaruit kun je objectief optreden en adviseren. Je komt gemakkelijk en snel tot een eigen oordeel. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) met goede overtuigingskracht. Waar nodig kun je standvastig en vanuit gezag opereren. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en kunt van daaruit haalbare alternatieven aangeven. Tevens ben je oplossingsgericht en beschik je over de vaardigheid om snel verbinding te maken met anderen (beoordelaars en management). Je bent daarnaast in staat om breder dan alleen over het subsidie instrument na te denken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-06-2016 22:41
  Plaats
  Voorburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten