Senior projectmanager gebiedsontwikkeling

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
27-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
367
Status
Gesloten
Referentie
IGB67870350

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een senior projectmanager gebiedsontwikkeling met ervaring met intensieve samenspraaktrajecten binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in het Groene Hart.

U bent werkzaam voor de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. De afdeling Stedelijke Ontwikkeling opereert in een dynamische omgeving, waarin het beleid voor de stad gemaakt wordt, alsmede de plannen voor uitvoering en het uiteindelijk realiseren van (ruimtelijk) fysieke projecten in de stad.

De afdeling bestaat uit 4 teams

 • Team Stedelijk beleid

 • Team Ruimtelijk beleid

 • Team Grondzaken

 • Team Projectmanagement

In 2013 is een nieuw team Projectmanagement ontstaan, door samenvoeging van de disciplines Projectmanagement en Ingenieursbureau. De hoofdopgave van het nieuwe team Projectmanagement is het realiseren van ruimtelijk fysieke processen en projecten in de stad. Het team geeft sturing aan en coördineert processen en projecten in haalbaarheid-, ontwikkeling- en uitvoeringsfase. De gemeente hecht veel waarde aan het in samenspraak met burgers en ondernemers ontwikkelen en realiseren van projecten in de stad in alle 3 de fases van het proces / project.  De focus ligt hierbij op 3 sleutelgebieden in de gemeente:

Bleizo en omgeving

Met de realisatie van het nieuwe station Bleizo krijgt ook de Oostkant van de stad een aansprekende entree en knooppuntontwikkeling. Het nieuwe station biedt namelijk mogelijkheden om kantoorfuncties, leisure en bedrijvigheid toe te voegen. De gemeente zet daarbij met name in op de komst van grootschalige leisure. Naast Transportium en Adventure World zal het zeker meer grootschalige en innovatieve marktinitiatieven kunnen aantrekken.

De Mandelabrug en het gebied rondom de A12

Rondom station Zoetermeer en de Mandelabrug ligt op dit moment een weinig aantrekkelijk locatie die haar status als toegangspoort tot de stad niet waar kan maken. De ontwikkeling van het Boerhaavegebied aan de Noordzijde van het station – dat voorziet in een gemengd stedelijk programma en een betere oriëntatie op de binnenstad – moet hier wezenlijk verandering in gaan brengen. Aan de Zuidzijde van het station – de Lus en het Plein van de Verenigde Naties – zet de gemeente eveneens in op het toevoegen van programma alsook het herinrichten van de openbare ruimte.

De Binnenstad

Als doel voor de Zoetermeerse binnenstad geldt het verder door ontwikkelen van de binnenstad tot een bruisende, sfeervolle en veilige binnenstad. Als belangrijkste projecten zijn hiervoor opgestart: Uitvoering structuurplan upgrade Stadshart met upgrade openbare ruimte en vastgoed (2014-2018), Visie op de toekomst Woonhart (2014), Herinrichting Stadhuisplein (2016-2017), Realisering Centrum Oost (2014-2016).

De sleutelgebieden vormen de centra van de stad waar (in de toekomst) wonen en werken, verblijven en arriveren bij elkaar zullen komen. Zij vormen de visitekaartjes van de stad, die Zoetermeer kleur geven en war mensen elkaar ontmoeten.

Het team Projectmanagement bestaat uit een groep van 9 projectenmanagers verdeeld over projecten in verschillende fases. U draagt zorg voor de ontwikkeling van de 3 eerder genoemde sleutelgebieden in de stad, waardoor investeringen en nieuwe ontwikkelingen op gang komen.

Juist de werkzaamheden van het team Projectmanagement vragen om competenties die passen bij de nieuwe cultuur van Zoetermeer. Externe oriëntatie, vernieuwende ideeën, communicatie, gericht zijn op samenspraak met inwoners, ondernemers en instellingen, sensitiviteit voor deze omgeving, voor het bestuur en voor de interne organisatie zijn hierbij cruciaal.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U trekt omvangrijke, beleidsgevoelige en zeer complexe ontwikkelingsprojecten of processen in de haalbaarheidsfase, in samenspraak met de omgeving.

 • U voert programma’s, processen en projecten uit.

 • U onderhoudt contacten en voert overleg met bestuur, hogere overheden, burgers, marktpartijen en vertegenwoordigt de gemeente extern.

 • U onderhandelt met externe partijen.

 • U zorgt voor het coördineren en aansturen van het proces om te komen tot een (samenwerkings) overeenkomst met externe partijen, zoals ontwikkelaars en corporaties.

 • U zorgt voor het afstemmen en bewaken van de integraliteit van het project / proces, zowel intern binnen het project als binnen de gemeente als geheel, van de evenwichtige inbreng van de verschillende disciplines in het geval van blijvende verschillen van inzicht, het zelfstandig formuleren van adviezen aan het management en college.

 • U werkt samen met en geeft sturing aan de leden van projectgroepen die bestaan uit professionals afkomstig van verschillende afdelingen.

 • U werkt samen met en deelt ervaringen met andere projectmanagers uit het team Projectmanagement.

Eisen

 • U beschikt over een relevante afgeronde wo-opleiding (zoals bijvoorbeeld Stedenbouw / Planologie / Sociale Geografie / Economie/ Bestuurskunde), bij voorkeur aangevuld met MSRE.

 • U hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 8 jaar als senior projectmanager bij de (semi) overheid op het gebied van binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.

 • U hebt hierbij ervaring met meerdere projecten in de binnenstad van bij voorkeur een gemeente van vergelijkbare omvang.

 • U hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen de politiek-bestuurlijke omgeving van een (vergelijkbare) gemeente.

 • U hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar met intensieve samenspraaktrajecten.

Waar?

Zoetermeer

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor een periode van een jaar, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Trefwoorden

Gemeente, civiele techniek, infrastructuur, binnenstedelijke gebiedsontwikkeling, projectmanager, Projectmanagement, spoorzone, rijkswegen

Hoe?

Reageer vóór dinsdag 31 mei aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten