Participatieadviseur (WMO)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
28-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Almere
Reacties
0
Bekeken
617
Status
Gesloten
Referentie
IGB67911427

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

13-06-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

40

Sluitingsdatum

07-06-2016 om 09:00 uur

Vanaf 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor bijna de gehele maatschappelijke ondersteuning aan haar inwoners. Het betreft ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. De afdeling Sociale Wijkteams van de DSD voert de Jeugdwet en de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit. Het doel van de Wmo is het mogelijk maken voor mensen met een beperking om langer thuis te kunnen blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving.

Op het stadhuis wordt een flexibele schil ingericht waarbij de uren variabel zullen worden ingevuld en ingezet om de meldingen vanuit de wijkteams af te handelen. De gemeente is op zoek naar 5 kandidaten die flexibel inzetbaar zijn. 

De participatieadviseur heeft als taak om complexe vragen van bewoners  te inventariseren en toe te leiden naar oplossingen die ertoe bijdragen dat de zelfstandigheid/ zelfredzaamheid van de bewoner kan voortduren. Uitgangspunt is inzet informele zorg, dus inzet eigen netwerk en vrijwilligers, alvorens overgegaan wordt naar maatwerkvoorzieningen.

Voor het in kaart brengen van de specifieke situatie van de bewoner zijn belangrijke competenties gespreksvaardigheid, probleemanalyse en interpersoonlijke sensitiviteit (empathisch vermogen). Bij het vinden van oplossingen gaat het in een gekantelde werkwijze om maatwerk. Het arrangement moet passen bij de specifieke situatie van de klant. Naast een ruime kennis van de sociale kaart vraagt dit om creativiteit. Het repertoire van mogelijke oplossingen is breder dan een beperkte lijst voorzieningen uit een verstrekkingenboek. De participatieadviseur moet in staat zijn om buiten de gebaande paden te werken en bereid zijn om nieuwe oplossingen te bedenken en zelfstandig beslissingen te nemen over niet-complexe individuele aanvragen.

Bij het verstrekken van maatwerkvoorzieningen ligt het zwaartepunt bij accuratesse en kennis van wetten en regels. Het gaat om een objectieve beoordeling of iemand al dan niet een bepaalde voorziening toegewezen krijgt. De regels moeten goed worden toegepast. Het uitgangspunt bij het zoeken naar oplossingen is de eigen kracht van de klant. Kortom het gaat enerzijds om kennis: kennis van de WMO en de sociale kaart. Maar ook om beperkingen die mensen kunnen ervaren. Anderzijds gaat het om vaardigheden: gespreksvaardigheid, probleemanalyse, empathisch vermogen, creativiteit.
 

Functie-eisen

  • aantoonbaar minimaal 2 jaar, in de afgelopen 5 jaar, werkzaamheden bij een gemeente als participatieadviseur en/of WMO-consulent te hebben uitgevoerd (harde eis)

    • minimaal een afgeronde HBO-opleiding (harde eis)

    • aantoonbaar een afgeronde HBO-opleiding Ergotherapeut en/of Psychologie.

    • aantoonbaar 2 jaar werkervaring, opgedaan in de laatste 5 jaar, met zowel WMO als de AWBZ.

    • aantoonbaar werkervaring opgedaan binnen een wijkteam van een gemeente, met kennis van de wet WMO 2015

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten