Projectmanager Implementatie automatiseringssysteem

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
28-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
7
Bekeken
1858
Status
Gesloten
Referentie
IGB67911429

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

04-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

08-06-2016 om 17:00 uur

Opdracht Omschrijving

De opdrachtgever realiseert de maatschappelijke opgaven via de inzet van diverse financiële en niet-financiële instrumenten. Subsidieverstrekking behoort tot de financiële instrumenten. Door het verstrekken van subsidie aan onze externe partners en andere initiatiefnemers ondersteunen we een breed scala aan uitvoeringsprojecten. Jaarlijks verlenen we ruim € 300 miljoen subsidie.

De afdeling Subsidieverlening zorgt voor de uitvoering van de subsidieverstrekking, voor bijna alle provinciale beleidsterreinen. De aanvragers komen uit alle hoeken van Gelderland: van gemeenten tot particulieren en van kenniscentra tot individuele bedrijven. Binnen de afdeling worden de binnenkomende subsidieaanvragen beoordeeld, de subsidies al dan niet verleend en de gesubsidieerde projecten tijdens de uitvoering gevolgd. Na afronding van het project wordt door de aanvragers voor een deel van de subsidies de eindafrekening opgesteld en ingediend (vaststelling).

De automatisering van het subsidieproces is gepland en wordt uitgevoerd door de eigen provinciale afdeling Informatisering en automatisering (I&A); de verschillende componenten worden volgens provinciaal IT-beleid op de markt ingekocht.

Binnen de afdeling subsidieverlening is een team functioneel beheer, de gebruikers worden vertegenwoordigd in een key-useroverleg. Er is reeds een start gemaakt met het beschrijven van de deelprocessen, maar er ontbreekt een overall-planning en aansturing van alle werkzaamheden die noodzakelijk zijn om de implementatie van het nieuwe systeem en gewijzigde werkwijzen mogelijk te maken.

De automatisering voor het subsidieproces van de opdrachtgever wordt herzien. Voordat de nieuwe tool wordt geïmplementeerd, worden de verschillende deelprocessen geoptimaliseerd en  gestandaardiseerd als onderdeel in een afdelingsbreed kwaliteitszorgsysteem. Het beschrijven van de deelprocessen wordt samen met de medewerkers opgepakt.  De medewerkers (ca 60) werken in zelfsturende teams en zijn verantwoordelijk voor onderdelen van het subsidieproces. De optimalisatie van de procesketen kan eventueel  ook leiden tot een andere organisatorische inrichting.

Vanaf 1 juli 2016 zijn de eerste onderdelen van de automatiseringstool gereed en kan met de implementatie ervan worden gestart.  In de tweede helft van 2016 worden steeds nieuwe onderdelen van het geautomatiseerde systeem opgeleverd, waarbij ervaringen van gebruikers met het systeem worden gebruikt.

De koppeling van subsidieproces en automatisering en de implementatie van nieuwe werkwijzen in een korte tijd, vormen een uitdaging en vragen om aansturing door een ervaren projectmanager.  Deze projectmanager spreekt zowel de taal van de automatiseringsdeskundigen als die van de  gebruikers, de medewerkers van de subsidie-afdeling. Hij/zij kan inschatten op basis van de reeds aanwezige automatiseringsplannen welke onderdelen van het proces wanneer moeten worden aangepakt, kan overzien in welk tempo de beschrijving van werkwijzen moet gebeuren en beschikt over de overtuigingskracht om medewerkers mee te nemen in het aanleren van nieuwe werkwijzen, waarbij de voordelen van de nieuwe automatisering ten volle worden benut.

Werkzaamheden

 • Afstemmen werkzaamheden automatisering – subsidieverlening;

  • Zorgdragen voor goede projectplanning en -organisatie;

  • Bestaande subsidieproces uitlijnen (lean) en in deelprocessen uitschrijven, met de medewerkers;

  • Adviseren van het management over een optimale organisatiestructuur;

  • Opstellen implementatiestrategie;

  • Implementeren automatiseringstools en nieuwe werkwijzen in de afdeling;

  • Conitue bewaking van het project en terugkoppeling aan het management;

  • Actieve communicatie met relevante stakeholders;

  • Borgen: inrichten van de beheerorganisatie.

Functie-eisen

De Projectmanager Implementatie automatiseringssysteem voldoet aan het volgende profiel

 • Tenminste een HBO werk- en denk niveau, opgedaan door een combinatie van een afgeronde HBO opleiding met minimaal 5 jaar recente relevante werkervaring of een afgeronde MBO opleiding met minimaal 10 jaar recente relevante werkervaring.

  • Minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager van multidisciplinaire projecten, waarvan ten minste 3 jaar bij een overheidsorganisatie.

  • Ruime kennis van en ervaring met implementatieprojecten op het snijvlak van automatisering en kwaliteitszorgsystemen.

  • Ervaring met het inrichten van subsidieprocessen binnen een overheidsorganisatie.

  • Bij voorkeur kennis van en ervaring met het opzetten van kwaliteitszorgsystemen en lean-inrichting van processen.

  • Een projectmanagement certificering (bijvoorbeeld Prince2) en een lean black belt certificering, of een daarmee vergelijkbare opleiding/cursus, is een pré.

De Projectmanager Implementatie die wij zoeken beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers en collega’s en kan goed en overtuigend communiceren. In de filosofie van zelfsturende teams weet hij/zij medewerkers te motiveren mee te werken en nieuwe werkwijzen te implementeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


7 reacties

 • Datum
  28-05-2016 19:36
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-05-2016 19:27
  Plaats
  Purmerend

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-05-2016 11:42
  Plaats
  Ommen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-05-2016 12:19
  Plaats
  Dingden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-05-2016 16:37
  Plaats
  Deurne

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-06-2016 10:59
  Plaats
  Driebergen-Rijsenburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  04-06-2016 22:15
  Plaats
  LEIDEN

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten