Informatiemanager Sociaal Domein

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
30-05-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nee
Reacties
3
Bekeken
915
Status
Gesloten
Referentie
IGB68087482

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 33 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2509 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

10-06-2016

Einddatum

09-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24-32

Sluitingsdatum

08-06-2016 om 09:00 uur

De afdeling Bedrijfsvoering (BV) levert kwalitatief hoogwaardig en integraal advies en ondersteuning aan alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Ze doet dit om er voor te zorgen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg haar beleidsdoelen haalt binnen de beschikbare middelen en de gestelde kaders. BV geeft onafhankelijk en professioneel advies op basis van wet- en regelgeving en ook op basis van bestuurlijke- en organisatiedoelen. Deze doelen worden vertaald naar concrete opgaven en afgezet tegen de beschikbare middelen en tijd.

De adviseurs werken vanuit Klantteams die bestaan uit adviseurs van verschillende disciplines (HR, Informatiemanagement, Juridisch en Financiën). Het doel van een Klantteam is de ambtelijke organisatie en het bestuur integraal te adviseren op het brede terrein van bedrijfsvoering. De Informatiemanager waarnaar wij nu op zoek zijn, is gepositioneerd binnen Klantteam Sociaal en neemt samen met een senior Informatiemanager en een nog te werven informatiemanager deel aan het platform informatiemanagement. Functioneel wordt hij/zij aangestuurd door de programmadirecteur Moderne Overheid.

Opdracht
Als Informatiemanager ben je binnen het Sociaal domein verantwoordelijk voor de informatievoorziening in samenhang met het organisatiebreed informatiebeleid en de informatieplanning van onze organisatie. Daarnaast heb je een sturende en bewakende rol bij de realisatie van de informatievoorziening binnen dit domein.

 • Je adviseert het programma en de betrokken vakafdelingen.

  • Je schetst een een langetermijnperspectief voor de informatievoorziening binnen het sociaal domein. Het gaat hierbij om belangrijke keuzes (bijv. applicatievervanging, samenwerkingspartners, projecten) en risico’s.

  • Je helpt met de formulering van de behoefte vanuit de vakafdelingen en zorgt voor afstemming tussen de ‘business’, de applicatieleverancier en IT-beheerder Westland.

  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, implementeert  eventuele  uitkomsten hiervan, rapporteert over de voortgang. 

  • Je werkt binnen een klantteam nauw samen met juridische, personeelsadviseurs en financieel adviseurs om een integraal advies te kunnen geven.

  • Je signaleert proactief risico´s, verbeter- en/of knelpunten en implementeert deze.

  • Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen en vertaalt de mogelijke consequenties naar de afdelingen/ programma’s / projecten binnen het sociaal domein en het platform van informatiemanagers.

  • Je bewaakt en bevordert de integrale samenhang met betrekking tot de toepassing van instrumenten en beleid op bestuurlijk en concernniveau.

Functie-eisen

 • De kandidaat die de opdracht gegund moet zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement voor alle zakelijke contacten meenemen. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad (harde eis)

  • Afgeronde HBO/WO-opleiding, in de richting bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde, informatica of vergelijkbaar

  • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van functioneel beheer/informatiemanagement, op het raakvlak tussen business en ICT

  • Minimaal 3 jaar gemeentelijke ervaring in de afgelopen 5 jaar

  • Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen het Sociaal Domein

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  30-05-2016 11:31
  Plaats
  Maastricht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  31-05-2016 10:07
  Plaats
  Nieuwegein

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-06-2016 08:33
  Plaats
  Leidschendam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten