Jurist Letselschade Senior

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
30-05-2016
Periode
1 tot 2 maanden
Uurtarief
57,50
Op locatie
Leeuwarden
Reacties
1
Bekeken
1711
Status
Gesloten
Referentie
92160139

Omschrijving

Jurist Letselschade (senior) - Leeuwarden
 
De functie
Jouw klant heeft een complex juridisch probleem. Als Jurist Letselschade los jij dat probleem op. Dat doe je op een manier die bij de klant past. Ook weet je hoe je juist omgaat met de verschillende emoties waar je mee te maken krijgt. De behandeling van het complexe juridische probleem is vooral gebaseerd op ervaring en vakinhoudelijke kennis. Je handelt conform de toepasselijke gedragscode behandeling letselschade. Als jurist letselschade (senior) behandel je complexe zaken met zwaar letsel als gevolg van verkeersongevallen, arbeidsongevallen, medische fouten en mishandelingszaken. Ook kun je minder veel voorkomende schades tegenkomen, zoals letsel als gevolg van een hondenbeet of een aanvaring met een boot. Lastige aansprakelijkheidskwesties (bijvoorbeeld product- en risicoaansprakelijkheid) ga je niet uit de weg. Ook krijg je te maken met massa-schades, waarbij meerdere belanghebbenden een vergelijkbare claim vanuit dezelfde oorzaak hebben. Je bespreekt de juridische analyse met de klant, adviseert de klant over de aanpak en stelt in overleg met de klant een plan van aanpak op, ondersteund door standaard processen. Hierbij is het managen van de klantverwachting heel belangrijk. Je voert op resultaatgerichte en kostenbewuste wijze het plan van aanpak uit. Daarnaast leg je contact met en onderhoud je telefonisch en/of schriftelijk contact met externe partijen over het juridisch probleem van de klant op basis van kennis en ervaring. Je levert maatwerk en brengt indien noodzakelijk een bezoek aan de klant (conform GBL). Ook houd je de planning in de gaten en bewaakt deadlines. Je houdt de klant op de hoogte van de voortgang en uitkomsten. Je anticipeert, signaleert en onderneemt actie bij knelpunten tijdens de behandeling van het juridische probleem c.q. de voortgang. Je handelt het juridische probleem zelfstandig af en voert zelfstandig (schriftelijke) procedures. Daarnaast werk je nauw samen met de afdeling uitbestedingen in die situaties waarin de (massa)claim door een externe belangenbehartiger wordt afgewikkeld. Je houdt nauw contact over de te voeren strategie en zorgt voor een resultaat- en kostenbewust beleid in deze dossiers. Tevens houd je je eigen kennis actueel en bevordert dat kennis en vaardigheden worden gedeeld en geborgd.
 
Het profiel
Als Jurist Letselschade (senior) heb je
-een afgeronde opleiding HBO of WO-recht
-een diploma Motorrijtuigen & Schadebehandeling
-een afgeronde opleiding tot register-expert is een pré
-minimaal 7 jaar ervaring in de rechtshulpverlening
-een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift -kennis van PC toepassingen in een Windows-omgeving
-de bereidheid tot het volgen van aanvullende opleidingen/ vaardigheidstrainingen
Tevens ben je flexibel, ondernemend, (klant)gedreven, ontwikkelgericht en resultaatgericht. Verder kun je goed luisteren en goed onderhandelen en ben je goed in verwachtingsmanagement. Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.
 
Jouw afdeling
Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) is de grootste juridische dienstverlener van Nederland die de rechtshulp verzorgt voor Achmea labels Avéro, Centraal Beheer Achmea, FBTO en Interpolis. We helpen jaarlijks 170.000 particuliere en zakelijke klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen. Bijvoorbeeld met de overheid of een werkgever. Met circa 650 medewerkers zijn we de grootste en dé bepalende rechtshulpverlener in Nederland met locaties in Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft ten aanzien van haar juridische dienstverlening een onafhankelijke positie binnen Achmea. Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft vertrouwen en respect, ondernemerschap, verantwoordelijkheid, verbinden en samenwerking hoog in het vaandel staan.
Je gaat werken op de afdeling Bijzonder Juridische Zaken (BJZ) van Stichting Achmea Rechtsbijstand. Bijzonder Juridische Zaken zijn zaken die op arbeid, bestuur, civiel en personenschade minder vaak voorkomen, waardoor het werk een specialistisch karakter heeft. BJZ bestaat in totaal uit 9 teams, verspreid over de locaties Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden.
 
Wij bieden
Een functie voor de periode van zo spoedig mogelijk tot 31 juli 2016 voor 32 uur per week, locatie Leeuwarden.
Tariefsindicatie tussen € 52,50 en € 57,50 incl. reiskosten, excl. BTW, afhankelijk van afhankelijk van cv, kennis en vaardigheden.

Heb je interesse, dan ontvangen we graag de volgende zaken

 • recent cv, toegespitst op de functie

 • persoonlijke motivatie

 • uurtarief incl. reiskosten, excl. BTW.

Uiterste reactiedatum is 31 mei 2015 10.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  12-07-2016 11:42
  Plaats
  Oosterhout

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten