Informatie Architect

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
30-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
100
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
602
Status
Gesloten
Referentie
20119022

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119022 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Utrecht zijn wij op zoek naar een Informatie Architect.

Opdracht Omschrijving

Met de vier grote steden wordt gewerkt aan een gezamenlijke bedrijfsarchitectuur voor Werk in Inkomen (W&I), die realisatie van de strategie van W&I mogelijk maakt; als Informatie-architect werk je proactief mee aan het verder ontwikkelen van dit architectuurraamwerk. Je hebt hierin zowel een toetsende als adviserende rol. Dit raamwerk wordt gebruikt voor de veranderingen in het domein. Jouw rol is het inbrengen van architecturale expertise in deze veranderprogramma’s en in projecten.
Jij weet als geen ander vanuit jouw ervaring wat de meerwaarde van onze architectuur is en hoe je dat gedegen in beeld krijgt; je geeft hierover gevraagd (en ongevraagd) advies. Daarnaast heb je een verbindende rol richting collega’s en vanuit Utrecht richting de G4 gemeenten.
Je werkt voor de unit Bedrijfsvoering, team Informatie- en Procesmanagement (IPM) - onderdeel van Werk en Inkomen van Utrecht. Het taakveld IPM richt zich primair op de advisering over de verschillende bedrijfsvoeringfuncties met een Informatie en Proces component.

Plek in de organisatie

De Informatiearchitect beweegt zich binnen het organisatieonderdeel Werk en Inkomen. Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad en richt zich met name op het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners van Utrecht. Dit doen we door mensen toe te leiden naar werk en in brede zin te ondersteunen met financiële regelingen en -dienstverlening. Werk en Inkomen is én blijft in beweging, mede door snel veranderende wet- en regelgeving en doorontwikkeling naar een moderne uitvoering. Werk en Inkomen richt zich daarbij op innovatie om ook in de toekomst excellente dienstverlening te kunnen bieden aan klanten.
Werk en Inkomen is het organisatieonderdeel waar nu veel belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden als gevolg van o.a. de Participatiewet. Er gebeurt veel binnen het werkgebied. Data en optimalisering van informatie en processen speelt hierbij een belangrijke rol. Dit maakt dat je in de functie van Informatiearchitect echt het verschil kan maken.

Jouw Profiel

Als informatiearchitect heb je inzicht in en gevoel voor de organisatie en (politieke) verhoudingen. Je neemt de business mee en bent in staat om het nut en de noodzaak van architectuur over de bühne te brengen door het te vertalen naar hen belevingswereld. Je kunt goed omgaan met weerstand en bent in staat om uiteenlopende belangen samen te brengen. Hierbij wordt een beroep gedaan op je analytisch vermogen en overtuigingskracht. Je hebt ruime ervaring met het zelfstandig maken van Project Start Architecturen over de verschillende architectuurlagen. In je aanpak toon je eigen initiatief, ben je positief kritisch en beschik je over een (stevige) persoonlijkheid. Je hebt lef en bent gedreven om als kartrekker te fungeren voor veranderingen op het gebied van architectuur. Je weet je actief te positioneren als een betrouwbare en gerespecteerde partner, door makkelijk te communiceren op verschillende niveaus. Je werkt gestructureerd, neemt verantwoordelijkheid en bent transparant en duidelijk in je aanpak en bent in staat om met een brede blik naar je werk te kijken. Wij leveren onze dienstverlening voornamelijk in projecten. Dit houdt in dat je soms met piekbelasting te maken hebt waardoor je inzetbaarheid qua uren wisselend kan zijn.

Functie eisen

 • WO-niveau;

 • Opleiding Business Information;

 • ArchiMate;

 • Ervaring met toepassen van bedrijfs- en informatiearchitectuur binnen overheidsorganisatie;

 • Aantoonbare ervaring in leidinggeven en projectmatig werken, bij organisatieveranderingstrajecten n de invoering van informatiesystemen;

 • Aantoonbare kennis en affiniteit op gebied van bedrijfsarchitectuur;

 • Bekend met GEMMA referentiearchitectuur;

 • Bekend met Prince II projectmanagementmethodiek.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Utrecht

Startdatum

zsm

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

tot 31-12-2017

Inzet

36 uur per week

Tarief

€ 90 - € 100

Sluitingsdatum

08-06-2016

Sluitingstijd

10:00

Intakegesprek

17-06-2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten