Informatiearchitect werk & inkomen

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
30-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
1149
Status
Gesloten
Referentie
Thirza Loois

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 162 opdrachten
 • KPN Consulting 237 opdrachten

Omschrijving

Start Inhuur Zo spoedig mogelijk
Eind Inhuur 6 maanden, met optie tot verlengen tot 31 december 2017
Aantal uren per week 36 uur

Tarief bandbreedte: € 90 - € 110

Gespreksdatum Vrijdag 17 juni 2016
Verhouding kwaliteit en prijs kwaliteit 80% en prijs 20%

Met de vier grote steden wordt gewerkt aan een gezamenlijke bedrijfsarchitectuur voor Werk in Inkomen (W&I), die realisatie van de strategie van W&I mogelijk maakt; als Informatie-architect werk je proactief mee aan het verder ontwikkelen van dit architectuurraamwerk. Je hebt hierin zowel een toetsende als adviserende rol. Dit raamwerk wordt gebruikt voor de veranderingen in het domein. Jouw rol is het inbrengen van architecturale expertise in deze veranderprogramma’s en in projecten. Jij weet als geen ander vanuit jouw ervaring wat de meerwaarde van onze architectuur is en hoe je dat gedegen in beeld krijgt; je geeft hierover gevraagd (en ongevraagd) advies. Daarnaast heb je een verbindende rol richting collega’s en vanuit Utrecht richting de G4 gemeenten. Je werkt voor de unit Bedrijfsvoering, team Informatie- en Procesmanagement (IPM) - onderdeel van Werk en Inkomen van Utrecht. Het taakveld IPM richt zich primair op de advisering over de verschillende bedrijfsvoeringfuncties met een Informatie en Proces component.
Dit breng je mee Als informatiearchitect heb je inzicht in en gevoel voor de organisatie en (politieke) verhoudingen. Je neemt de business mee en bent in staat om het nut en de noodzaak van architectuur over de bühne te brengen door het te vertalen naar hen belevingswereld. Je kunt goed omgaan met weerstand en bent in staat om uiteenlopende belangen samen te brengen. Hierbij wordt een beroep gedaan op je analytisch vermogen en overtuigingskracht. Je hebt ruime ervaring met het zelfstandig maken van Project Start Architecturen over de verschillende architectuurlagen. In je aanpak toon je eigen initiatief, ben je positief kritisch en beschik je over een (stevige) persoonlijkheid. Je hebt lef en bent gedreven om als kartrekker te fungeren voor veranderingen op het gebied van architectuur. Je weet je actief te positioneren als een betrouwbare en gerespecteerde partner, door makkelijk te communiceren op verschillende niveaus. Je werkt gestructureerd, neemt verantwoordelijkheid en bent transparant en duidelijk in je aanpak en bent in staat om met een brede blik naar je werk te kijken.

Wij leveren onze dienstverlening voornamelijk in projecten. Dit houdt in dat je soms met piekbelasting te maken hebt waardoor je inzetbaarheid qua uren wisselend kan zijn. 

Eisen

WO-niveau; Opleiding Business Information;
ArchiMate; 
Ervaring met toepassen van bedrijfs- en informatiearchitectuur binnen overheidsorganisatie; 
Aantoonbare ervaring in leidinggeven en projectmatig werken, bij organisatieveranderingstrajecten n de invoering van informatiesystemen; 
Aantoonbare kennis en affiniteit op gebied van bedrijfs architectuur; 
Bekend met GEMMA referentiearchitectuur; 
Bekend met Prince II projectmanagementmethodiek.

Plek in de organisatie
De Informatiearchitect beweegt zich binnen het organisatieonderdeel Werk en Inkomen. Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad en richt zich met name op het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners van Utrecht. Dit doen we door mensen toe te leiden naar werk en in brede zin te ondersteunen met financiële regelingen en dienstverlening. Werk en Inkomen is én blijft in beweging, mede door snel veranderende wet- en regelgeving en doorontwikkeling naar een moderne uitvoering. Werk en Inkomen richt zich daarbij op innovatie om ook in de toekomst excellente dienstverlening te kunnen bieden aan klanten. Werk en Inkomen is het organisatieonderdeel waar nu veel belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden als gevolg van o.a. de Participatiewet. Er gebeurt veel binnen het werkgebied. Data en optimalisering van informatie en processen speelt hierbij een belangrijke rol.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  31-05-2016 13:40
  Plaats
  Scheveningen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten