Informatiemanager Sociaal Domein

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
30-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Leidschendam - Voorburg
Reacties
3
Bekeken
987
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Start

z.s.m.

Einde

duur van 4 a 6 maanden

Verlenging

mogelijk nog niet bekend

Uren

24 a 32 uur

Indienen

7 juni 2016

Detabem is op zoek naar een Informatiemanager voor in Leidschendam - Voorburg .
Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers die zich de komende jaren ontwikkelt naar een regie-organisatie. Veel van de taken die we nu nog als vanzelfsprekend zelf doen, worden dan geheel of gedeeltelijk door andere partijen gedaan, of we doen ze samen met anderen.

Als organisatie geven we vorm aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons hypermoderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, meer eigen verantwoordelijkheid; eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ook zoeken wij bewust de verbinding met elkaar. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

De afdeling
De afdeling Bedrijfsvoering (BV) levert kwalitatief hoogwaardig en integraal advies en ondersteuning aan alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Ze doet dit om er voor te zorgen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg haar beleidsdoelen haalt binnen de beschikbare middelen en de gestelde kaders. BV geeft onafhankelijk en professioneel advies op basis van wet- en regelgeving en ook op basis van bestuurlijke- en organisatiedoelen. Deze doelen worden vertaald naar concrete opgaven en afgezet tegen de beschikbare middelen en tijd.

De adviseurs werken vanuit Klantteams die bestaan uit adviseurs van verschillende disciplines (HR, Informatiemanagement, Juridisch en Financiën). Het doel van een Klantteam is de ambtelijke organisatie en het bestuur integraal te adviseren op het brede terrein van bedrijfsvoering. De Informatiemanager waarnaar wij nu op zoek zijn, is gepositioneerd binnen Klantteam Sociaal en neemt samen met een senior Informatiemanager en een nog te werven informatiemanager deel aan het platform informatiemanagement. Functioneel wordt hij/zij aangestuurd door de programmadirecteur Moderne Overheid.

Opdracht
Als Informatiemanager ben je binnen het Sociaal domein verantwoordelijk voor de informatievoorziening in samenhang met het organisatiebreed informatiebeleid en de informatieplanning van onze organisatie. Daarnaast heb je een sturende en bewakende rol bij de realisatie van de informatievoorziening binnen dit domein.
•Je adviseert het programma en de betrokken vakafdelingen.
•Je schetst een een langetermijnperspectief voor de informatievoorziening binnen het sociaal domein. Het gaat hierbij om belangrijke keuzes (bijv. applicatievervanging, samenwerkingspartners, projecten) en risico’s.
•Je helpt met de formulering van de behoefte vanuit de vakafdelingen en zorgt voor afstemming tussen de ‘business’, de applicatieleverancier en IT-beheerder Westland.
•Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, implementeert eventuele uitkomsten hiervan, rapporteert over de voortgang.
•Je werkt binnen een klantteam nauw samen met juridische, personeelsadviseurs en financieel adviseurs om een integraal advies te kunnen geven.
•Je signaleert proactief risico´s, verbeter- en/of knelpunten en implementeert deze.
•Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen en vertaalt de mogelijke consequenties naar de afdelingen/ programma’s / projecten binnen het sociaal domein en het platform van informatiemanagers.
•Je bewaakt en bevordert de integrale samenhang met betrekking tot de toepassing van instrumenten en beleid op bestuurlijk en concernniveau.

Eisen

 1. Afgeronde HBO/WO-opleiding, in de richting bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde, informatica of vergelijkbaar

 2. Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van functioneel beheer/informatiemanagement, op het raakvlak tussen business en ICT

 3. Minimaal 3 jaar gemeentelijke ervaring in de afgelopen 5 jaar

 4. Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen het Sociaal Domein

 5. Beschikbaar op woensdag en donderdag

 6. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad

CV Eisen

Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. En in een word bestand aangeleverd.

Overige informatie

De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
verzoeken.

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  01-06-2016 10:09
  Plaats
  Zeist

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-06-2016 16:01
  Plaats
  Heemstede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  02-06-2016 14:32
  Plaats
  delft

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten