SENIOR INFORMATIE ARCHITECT (2e uitvraag)

Opdrachtgever
Gemeente Utrecht
Geplaatst op
01-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
119
Op locatie
Utrecht en Den Haag
Reacties
1
Bekeken
1054
Status
Gesloten
Referentie
tender 42193 - Informatie Archit

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Novaccent 21 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

SENIOR INFORMATIE ARCHITECT (2e uitvraag)

Opdrachtgever
Gemeente Utrecht

Duur opdracht
Tot einde programma, contract per 6 maanden

Uren
36 uur per week, 5 dagen per week beschikbaar

Locatie
Utrecht en regelmatig Den Haag

Uurtarief
Minimaal 99 euro per uur
Maximaal 119 euro per uur
Tarief is exclusief BTW, incl. reis en verblijfskosten

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Met de vier grote steden (Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam) wordt gewerkt aan een gezamenlijke bedrijfsarchitectuur voor Werk in Inkomen (W&I), die realisatie van de strategie van W&I mogelijk maakt

Jij weet als geen ander vanuit jouw ervaring wat de meerwaarde van onze architectuur is en hoe je dat gedegen in beeld krijgt; je geeft hierover gevraagd (en ongevraagd) advies. Daarnaast heb je een verbindende rol richting collega’s en vanuit Utrecht richting de G4 gemeenten.

Je werkt voor de unit Bedrijfsvoering, team Informatie- en Procesmanagement (IPM) - onderdeel van Werk en Inkomen van de Gemeente Utrecht. Het taakveld IPM richt zich primair op de advisering over de verschillende bedrijfsvoeringfuncties met een Informatie en Proces component.

FUNCTIE-EISEN
Als informatiearchitect heb je inzicht in en gevoel voor de organisatie en (politieke) verhoudingen. Je neemt de business mee en bent in staat om het nut en de noodzaak van architectuur over de bühne te brengen door het te vertalen naar hen belevingswereld. Je kunt goed omgaan met weerstand en bent in staat om uiteenlopende belangen samen te brengen. Hierbij wordt een beroep gedaan op je analytisch vermogen en overtuigingskracht. Je hebt ruime ervaring met het zelfstandig maken van Project Start Architecturen over de verschillende architectuurlagen. In je aanpak toon je eigen initiatief, ben je positief kritisch en beschik je over een (stevige) persoonlijkheid. Je hebt lef en bent gedreven om als kartrekker te fungeren voor veranderingen op het gebied van architectuur. Je weet je actief te positioneren als een betrouwbare en gerespecteerde partner, door makkelijk te communiceren op verschillende niveaus. Je werkt gestructureerd, neemt verantwoordelijkheid en bent transparant en duidelijk in je aanpak en bent in staat om met een brede blik naar je werk te kijken. Wij leveren onze dienstverlening voornamelijk in projecten. Dit houdt in dat je soms met piekbelasting te maken hebt waardoor je inzetbaarheid qua uren wisselend kan zijn.

 • WO-niveau;

 • Opleiding Business Information;

 • ArchiMate;

 • Ervaring met toepassen van bedrijfs- en informatiearchitectuur binnen overheidsorganisatie;

 • Aantoonbare ervaring in leidinggeven en projectmatig werken, bij organisatieveranderingstrajecten n de invoering van informatiesystemen;

 • Aantoonbare kennis en affiniteit op gebied van bedrijfsarchitectuur;

 • Bekend met GEMMA referentiearchitectuur;

 • Bekend met Prince II projectmanagementmethodiek.

PLEK IN DE ORGANISATIE
De functie van Informatiearchitect beweegt zich binnen het organisatieonderdeel Werk en Inkomen. Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad en richt zich met name op het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners van Utrecht. Dit doen we door mensen toe te leiden naar werk en in brede zin te ondersteunen met financiële regelingen en -dienstverlening. Werk en Inkomen is én blijft in beweging, mede door snel veranderende wet- en regelgeving en doorontwikkeling naar een moderne uitvoering. Werk en Inkomen richt zich daarbij op innovatie om ook in de toekomst excellente dienstverlening te kunnen bieden aan klanten.

Werk en Inkomen is het organisatieonderdeel waar nu veel belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden als gevolg van o.a. de Participatiewet. Er gebeurt veel binnen het werkgebied. Data en optimalisering van informatie en processen speelt hierbij een belangrijke rol. Dit maakt dat je in de functie van Informatiearchitect echt het verschil kan maken!

OVERIG
Kandidaat geeft één of twee recente voorbeelden van een soortgelijke opdracht, bij voorkeur bij een gemeente.
Geef toelichting in je beschrijving.

Schrijf een functiegerichte motivatie waarom deze opdracht een goede match met jou is en waarom de Gemeente Utrecht jou zou moeten kiezen.

Maak een account aan bij Negometrix en schrijf je in bij de Gemeente Utrecht voor diverse opdrachten bij de Gemeente Utrecht, stuur via dit inhuurplatform (tender 42193; Informatie Architect) je CV en functiegerichte motivatie en we kijken er naar uit jou uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek.

Vragen
Stel ze via dit medium en we nemen contact met je op!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  07-06-2016 09:21
  Plaats
  Stolwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten