IPM-projectmanager

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
31-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
1014
Status
Gesloten
Referentie
IGB68241429

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten
 • Yacht bv 30 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een IPM-projectmanager met ervaring op het gebied van voorbereiding en uitvoering van binnenstedelijk openbaar vervoer projecten zoals busbanen en tramlijnen.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland.

U bent werkzaam voor het Ingenieursbureau. Dit bureau is de partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Zij hebben expertise op het gebied van civiele constructies, water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en project- en contractmanagement. Met grote ambitie voor de stad adviseren en sturen zij projecten van idee tot en met de uitvoering.

Naast een schat aan specialistische kennis heeft het Ingenieursbureau een breed inzicht in maatschappelijke processen, overheidsorganisatie en bestuurlijke procedures, zowel op het gebied van besluitvorming als regelgeving. Zij werken aan de metropool Amsterdam en zijn betrokken bij de grote en belangrijke bouwprojecten van Amsterdam, zoals de de Zuidas & Zuidasdok, Noord/Zuidlijn, de nieuw entree aan het IJ (IJsei), IJburg (landmaken), Overhoeks en Amstelkwartier. Ook houden zij de stad op orde door het uitvoeren van groot onderhoud aan straten, bruggen en openbare verlichting.

De opdracht is binnen het Ingenieursbureau op de afdeling “Projectmanagement Stad en regio” Deze afdeling doet het projectmanagement van de planfase tot en met de realisatie van infrastructurele (GWW) projecten in Amsterdam met projectteams die werken volgens het IPM-model en rapporteren aan een ambtelijk opdrachtgever.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de aansturing van diverse infrastructurele projecten (busbanen, fiets, tram) in de planuitwerkingsfase alsmede uitvoering.

 • U bent in staat om uit alle eisen en wensen van de omgeving een bestuurlijk gedragen oplossing uit te werken en deze binnen alle projectbeheersingskaders uit te voeren.

De projecten kennen stuk voor stuk een weerbarstige omgeving en vragen om een aanpak die getuigt van een tactische aanpak.

 • U stuurt een IPM-team aan en fungeert als de natuurlijke sparringpartner en intermediair tussen de ambtelijke opdrachtgever, de lijn en het project.

 • Belangrijke stakeholders binnen het project zijn de SRA, GVB, stadsdelen en Rijkswaterstaat.

Eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau met een civiele, bestuurskundige of andere relevante achtergrond, opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald hbo- diploma.

 • U beschikt over kennis van en minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van voorbereiding en uitvoering van binnenstedelijk openbaar vervoer projecten zoals busbanen en tramlijnen.

 • U beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van projectmanagement van  infrastructurele projecten in een complexe stedelijke omgeving (overheid als opdrachtgever).

 • U beschikt over ruime werkervaring en kennis van de te doorlopen procedures bij grootstedelijke infrastructurele projecten in de gemeente Amsterdam Plan Besluitvormingsproces Infrastructuur (PBI).

 • U beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in de IPM-rol binnen het IPM-model.

 • U hebt bij een G4-gemeente minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan met de uitvoering van projecten in de eindverantwoordelijke rol.

 • U beschikt over ruime werkervaring met de toepassing van UAV-gc contracten.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juni 2017. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Trefwoorden

Gemeente, G4, IPM, projectleider, projectmanager, overheid, projectmanagement, civiele techniek, infrastructuur, binnenstedelijk openbaar vervoer, busbanen, tramlijnen, GWW, inkoop, techniek, projectrealisatie, railinfra

Hoe?

Reageer vóór maandag 13 juni aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten