Projectleider aanbesteding CRM implementatie

Intermediair
WIBA IT B.V.
Geplaatst op
31-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
1112
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

WIBA IT zoekt voor haar klant in de regio Den Haag een Projectleider voor de aanbesteding en implementatie van een nieuw CRM systeem bij onze klant.

start

begin juli

Einddatum

30 september met optie op verlenging

Functie

Het huidige CRM systeem kan deze ambities niet meer (tegen acceptabele kosten) waar maken. Daarom heeft onze klant, na reeds een marktverkenning te hebben uitgevoerd, besloten om het huidige systeem te vervangen door een nieuw CRM systeem dat aan al hun eisen voor de komende jaren kan voldoen. De projectleider is verantwoordelijk voor de aanbesteding en de implementatiebegeleiding van het nieuwe CRM-systeem.

Taken

-Je schrijft in een projectplan de stappen, die genomen moeten worden om vanuit de huidige situatie te komen tot een geïmplementeerd nieuw CRM systeem
-Een onderdeel van dit project is ook het verwerven van licenties en de inrichting van de infrastructuur.
-met behulp van externe expertise deze aanbesteding begeleiden.

Het projectplan beschrijft de volgende vier kernen.
-Inrichtingsplan (architectuur)
-Aanbesteding en gunning CRM-systeem
-Inrichting en voorbereiding CRM systeem
-Conversie en Implementatie.
Binnen twee weken na aanvang opdracht moet dit plan worden opgeleverd. In een parallel traject is onze klant gestart met modernisering van de dienstverlening.

Het projectplan “Modernisering dienstverlening” levert input voor de eisen die gesteld moeten worden aan het nieuwe CRM systeem.
Als projectleider val je rechtstreeks onder een programmamanager, die samen met het managementteam deel uitmaakt van de stuurgroep. De projectleider is opdrachtnemer en vertegenwoordigt het project zowel intern als extern. Dit impliceert dat hij ideeën, besprekings- en werkresultaten overtuigend presenteert aan de teamleden en opdrachtgever, en op strategisch niveau gesprekken kan voeren over dienstverlening. Formele en informele communicatie spelen bij dit project een cruciale rol. Schriftelijke verslagen en rapporten bevestigen de afspraken waarop men later kan terugvallen, maar ook open gesprekken bieden waardevolle inzichten in de voortgang van het project. Het uiteindelijke resultaat van het project zal op bedrijfsniveau ingevoerd worden en vereist de draagvlak bij de hele organisatie.

De inhoudelijke competenties van een projectleider zijn weliswaar belangrijk, maar wel in combinatie met zijn/haar competenties op het gebied van samenwerken, communiceren en leiderschap. Het is de taak van de projectleider om het initiatief te houden, de expertise van de deskundigen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een goede voortgang.

Vereisten

Wij zoeken een projectleider/adviseur/CRM-specialist, die

 • Aantoonbare ervaring met vergelijkbare aanbestedingen / pakketselecties (eis)

 • Kennis van CRM systemen (eis). Denk aan Dynamics CRM of soortgelijke CRM pakketten.

 • Ruime praktische ervaring heeft met het ‘agile’ implementeren van een CRM-systeem bij een non-profit- of overheidsorganisatie (grote pre)

 • aantoonbare ervaring heeft met veranderkundige implementatietrajecten (eis) en beschikt over goede communicatieve vaardigheden om gebruikers mee te krijgen in het implementatieproces (beschrijf tenminste twee voorbeeldprojecten met de STAR-methode) -beschikt over de volgende competenties: Leiderschap, resultaatgericht, overtuigingskracht, creativiteit, improvisatievermogen, inzicht in complexe krachtenvelden

 • aantoonbare ervaring heeft met het op een laagdrempelige en toegankelijke manier inrichten (technisch, functioneel, organisatorisch) van een CRM-systeem voor de buitendienstadviseurs in het gehele land -ervaring heeft met projectmanagement (Prince2) en iteratief inrichten/ontwikkelen (Agile)

Noot: indien je niet aan alle eisen voldoet heeft het geen zin om te reageren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  01-06-2016 00:15
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-06-2016 18:17
  Plaats
  Hilversum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten