Eindredacteur interne communicatiekanalen

Opdrachtgever
Harvey Nash
Geplaatst op
01-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
3
Bekeken
955
Status
Gesloten
Referentie
312498/001_1464768221

Omschrijving

Harvey Nash is voor een van haar eindklanten in Rotterdam op zoek naar een (eind)redacteur interne communicatiekanalen.

Proces

Deadline: zondag 5 juni 17:00 uur

Startdatum

z.s.m.

Einddatum

eind 2016

Gemiddeld aantal uren per week

32-40

Indicatie/Maximaal tarief

zo scherp mogelijk, plafond € 59,-

Branche

Utiliteit

Verwachting opdracht uitvoering

Als (eind-)redacteur a.i. ben je het eerste aanspreekpunt voor de interne communicatiekanalen, zoals het intranet en het personeelsmagazine. Je actualiseert en redigeert content, helpt bij het ontwikkelen van een nieuw intranet en bent de bladcoördinator van het personeelsmagazine. Je kent het content productieproces en weet voor elk kanaal de juiste toon te raken.

Wat ga je doen?
Eerste periode ligt de nadruk op content creëren en redigeren voor de interne communicatiekanalen, zoals intranet en het magazine. Tevens is de medewerker bladcoördinator van het persooneelsmagazine. Later in het jaar start het project om een nieuw intranet te ontwikkelen, daar ligt de nadruk op in de tweede periode (het helpen ontwikkelen van het nieuwe intranet).

Inhoudelijk met betrekking tot de opdracht

Je zorgt op proactieve wijze voor actuele, accurate, begrijpelijke en vindbare informatie op de interne communicatiekanalen. Hiervoor schrijf en redigeer je nieuwsberichten en blogs, bijvoorbeeld om prestaties van afdelingen beter uit te leggen. Om de informatie vindbaar te maken en vorm en inhoud te geven, werk je samen met collega's binnen én buiten het team Communicatie.

Je bent goed in het analyseren van bezoekersgedrag en hierop pas je de content aan. Wanneer je merkt dat er behoefte is aan nieuwe vormen van content of aan andere inhoud, dan zorg jij er voor dat de juiste aanpassingen worden gedaan.

Je denkt met de opdrachtgever mee bij het ontwikkelen van een nieuw intranet. Je bent pro-actief en weet welke informatie snel vindbaar moet zijn.

Voor het personeelsmagazine bedenk je met een klein redactieteam de thema's en de onderwerpen. Vervolgens plan je afspraken in met de interviewkandidaten en stuur je externe copywriters en fotografen aan. Het vereist een uitgekiende planning en organisatie. Jij bent als (eind-)redacteur a.i. verantwoordelijk voor het resultaat (vormgeving en tekst) en je zorgt er voor dat het magazine persklaar wordt gemaakt voor de drukkerij.

Jouw achtergrond

Afgeronde HBO/WO op het gebied van Communicatie/Journalistiek.
Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als (eind)redacteur of contentmanager.
Een berg aan schrijfervaring in pakkende teksten en dit laat je graag zien.
Een goed gevoel voor plannen en organiseren.
Ervaring en expertise met het creëren en produceren van bedrijfsfilms is een pre.

Verdere achtergrond informatie

De opdrachtgever is een dynamische, duurzame organisatie en beheert en onderhoudt de gas- en elektriciteitsnetten. De kerntaak is een veilig en continu transport van elektriciteit, gas, maar ook nieuwe vormen van energie zoals stoom en CO2. Ruim twee miljoen particulieren, bedrijven en overheden zijn afhankelijk van het netwerk.

Als (eind-) redacteur maak je onderdeel uit van het team Redactie & Kanalen dat een van de zeven teams is binnen de afdeling Corporate Communicatie. De afdeling bestaat uit 17 medewerkers. De cultuurwaarden: Klant eerst, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  01-06-2016 13:53
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-06-2016 10:38
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-06-2016 09:39
  Plaats
  Epe

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten