Informatie Architect

Opdrachtgever
Staffing Experts
Geplaatst op
02-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
3
Bekeken
684
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

ingetrokken door de klant. Excuses voor het late bericht


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Omschrijving

Voor onze klant in de regio Utrecht zijn we op zoek naar een Informatie Architect.

Start

zo spoedig mogelijk

Uren per week

36 uur per week

Eind inhuur

6 maanden, met optie op verlenging tot 31 december 2017

Opdracht
Met de vier grote steden wordt gewerkt aan een gezamenlijke bedrijfsarchitectuur voor Werk in Inkomen (W&I), die realisatie van de strategie van W&I mogelijk maakt; als Informatie-architect werk je proactief mee aan het verder ontwikkelen van dit architectuurraamwerk. Je hebt hierin zowel een toetsende als adviserende rol. Dit raamwerk wordt gebruikt voor de veranderingen in het domein. Jouw rol is het inbrengen van architecturale expertise in deze veranderprogramma’s en in projecten.

Jij weet als geen ander vanuit jouw ervaring wat de meerwaarde van onze architectuur is en hoe je dat gedegen in beeld krijgt; je geeft hierover gevraagd (en ongevraagd) advies. Daarnaast heb je een verbindende rol richting collega’s en vanuit Utrecht richting de G4 gemeenten.

Je werkt voor de unit Bedrijfsvoering, team Informatie- en Procesmanagement (IPM) - onderdeel van Werk en Inkomen van Utrecht. Het taakveld IPM richt zich primair op de advisering over de verschillende bedrijfsvoeringfuncties met een Informatie en Proces component.

Dit breng je mee
Als informatiearchitect heb je inzicht in en gevoel voor de organisatie en (politieke) verhoudingen. Je neemt de business mee en bent in staat om het nut en de noodzaak van architectuur over de bühne te brengen door het te vertalen naar hen belevingswereld. Je kunt goed omgaan met weerstand en bent in staat om uiteenlopende belangen samen te brengen. Hierbij wordt een beroep gedaan op je analytisch vermogen en overtuigingskracht.

 • Je hebt ruime ervaring met het zelfstandig maken van Project Start Architecturen over de verschillende architectuurlagen. In je aanpak toon je eigen initiatief, ben je positief kritisch en beschik je over een (stevige) persoonlijkheid.

 • Je hebt lef en bent gedreven om als kartrekker te fungeren voor veranderingen op het gebied van architectuur. Je weet je actief te positioneren als een betrouwbare en gerespecteerde partner, door makkelijk te communiceren op verschillende niveaus.

 • Je werkt gestructureerd, neemt verantwoordelijkheid en bent transparant en duidelijk in je aanpak en bent in staat om met een brede blik naar je werk te kijken. Wij leveren onze dienstverlening voornamelijk in projecten. Dit houdt in dat je soms met piekbelasting te maken hebt waardoor je inzetbaarheid qua uren wisselend kan zijn.

Functie eisen

- WO-niveau;
- Opleiding Business Information;
- ArchiMate;
- Ervaring met toepassen van bedrijfs- en informatiearchitectuur binnen overheidsorganisatie;
- Aantoonbare ervaring in leidinggeven en projectmatig werken, bij organisatieveranderingstrajecten n de invoering van informatiesystemen;
- Aantoonbare kennis en affiniteit op gebied van bedrijfsarchitectuur;
- Bekend met GEMMA referentiearchitectuur;
- Bekend met Prince II projectmanagementmethodiek.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  03-06-2016 09:00
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-06-2016 14:21
  Plaats
  Naaldwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-06-2016 13:40
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten