Projectleider Beheerapplicaties

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
03-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Gooise Meren
Reacties
2
Bekeken
576
Status
Gesloten
Referentie
IGB68609831

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

04-07-2016

Einddatum

03-07-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16 tot 24

Sluitingsdatum

15-06-2016 om 09:00 uur

Organisatie Omschrijving
De opdrachtgever heeft verschillende afdelingen: de afdeling BORG (Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen), ROB (Ruimtelijke Ordening en Beleid), SLZ (Samenlevingszaken) en VTH (vergunningverlening, Toezicht en Handhaving) gezamenlijk verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke kapitaalgoederen. Daarbij ligt de beleidsmatige kant vooral bij de laatste twee afdelingen (ROB/SLZ) en de uitvoering vooral bij de eerste (BORG). 

In drie voormalige gemeenten werd voor een aantal disciplines (wegen, groen, speelvoorzieningen riolering, etc.) met verschillende “Beheerpakketten” gewerkt, maar ook met excel bestanden e.d.  Ook is geconstateerd dat de kwaliteit van de verschillende datasets (deels) onvoldoende is: onvolledig, niet actueel, niet accuraat, of zelfs onjuist.

Huidige situatie
De opdraxhtgever is druk bezig met de uitrol van Mozard voor het zaakgericht werken en andere informatiesystemen. Veel processen zijn nog niet beschreven en veel beheerinformatie is niet op orde. Het gevolg is dat de afdelingen onvoldoende in control is als het om de kapitaalgoederen adequaat te beheren,  waarbij een optimale balans kan worden gerealiseerd tussen kosten, prestaties en risico’s (asset management). Toezicht door de accountant en de Provincie zal hier dan ook zeker de vinger op leggen. Ook omdat er een voorziening Wegen is, waar nu geen actueel meerjaren beheerplan aan ten gronde ligt. De opdrachtgever heeft een Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) die voor een deel nog moet worden geactualiseerd.

Gewenste situatie
De afdelingen ROB/SLZ en BORG hebben hun beheerprocessen beschreven en de daarbij noodzakelijke informatie op orde. Zo zijn er onder meer tools aanwezig om inspecties uit te kunnen voeren, meerjaren berekeningen te maken, snel allerlei informatie (ook grafisch) te raadplegen en te analyseren. Daar waar noodzakelijke functies door bestaande systemen kunnen worden gerealiseerd (b.v. Mozard) heeft dat de voorkeur. Waar dat niet kan (en voor veel functionaliteiten kan dat niet) zal specifieke beheerapplicatie moeten worden aangeschaft / gebouwd. Hierbij geldt het basis principe: enkelvoudige opslag en meervoudig gebruik.

De informatie en functionaliteiten zijn niet alleen relevant voor de back-office, maar ook zeker voor de front office, b.v. afhandelingen van meldingen in de openbare ruimte of afgeven van vergunningen. De wijze waarop dit wordt georganiseerd en vorm gegeven sluit aan bij de Visie en Missie en de Besturingsfilosofie van de opdrachtgever.

Proces

Het proces zal er in grote lijnen als volgt uit zien

 • Inkaderen opdracht.

  • Opstellen startnotitie met uitgangspunten en kostenraming.

  • Identificatie van de belangrijkste beheerprocessen en identificatie van noodzakelijke informatie en functionaliteiten op hoofdlijnen.

  • Opstellen van een PVA voor realisatie van: actualiseren databestanden en implementatie beheerapplicaties.

  • Uitvoeren PVA inclusief begeleiden inkooptraject.

  • Opstellen PVA overdracht naar beheersituatie (informatiebeheer, applicatiebeheer, etc.)

  • Uitvoeren PvA overdracht.

  • Evalueren en afronden.

Organisatie
De uitvoering vindt plaats binnen een projectteam onder leiding van de projectleider (PL). De opdrachtgever is de Afdelingsmanager BORG, ook namens de andere afdelingen (ROB/SLZ/VTH). Boven de projectgroep is een Stuurgroep, daarin zitten de (Adjunct)hoofden van de drie afdelingen en een informatiemanager. De Projectleider geeft leiding aan een projectgroep met medewerkers uit de verschillende afdelingen. De uitwerking hiervan zal verder plaats vinden in het PvA.

Functie-eisen

 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau.

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider met complexe ICT-projecten.

  • Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een politiek-bestuurlijke organisatie.

  • Aantoonbare affiniteit met beheer openbare ruimte en gebouwen, blijkend uit relevante werkervaring.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  03-06-2016 12:21
  Plaats
  Goirle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-06-2016 20:59
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten