Medior Cognos Ontwikkelaar

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
06-06-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Odijk
Reacties
0
Bekeken
394
Status
Gesloten
Referentie
IGB68919708

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

12-09-2016

Einddatum

28-02-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

16-06-2016 om 10:00 uur

De Basis Voorziening Informatie Bedrijfsvoering (BVI-BV) brengt data uit alle bedrijfsvoering systemen van de Nationale Politie bij elkaar. Data over onder meer medewerkers, financiën, middelen, contracten, capaciteitsmanagement en opleidingen wordt geïntegreerd en vertaald naar informatie over business processen en thema’s zoals Formatie en Bezetting, In-, uit- en doorstroom, Ziekteverzuim, Inzetbaarheid, Financiële rechtmatigheid en de Personele Reorganisatie.

Deze informatie is onmisbaar voor de besturing, voor de sturing en voor de verantwoording van en door de Nationale Politie. De vraag naar deze informatieproducten neemt dan ook sterk toe.

De BVI-BV is onderdeel van de BVI, waar ook operationele informatie wordt ontsloten. Er is in 2013 een start gemaakt met het vervangen van de oude – op de regio’s gebaseerde – operationele BVI door een een BVI 2.0 omgeving met een nieuwe architectuur, onder meer gebaseerd op een Apache Hadoop cluster.  BVI-BV is gebaseerd op deze nieuwe architectuur, en maakt alleen nog geen gebruik van Hadoop.

Integratie van operationele en bedrijfsvoering informatie gaat steeds belangrijker worden. Dit heeft niet alleen technische implicaties, maar ook functionele, vooral met betrekking tot het koppelen van informatie en het waarborgen van zowel de Wet Politie Gegevens (WPG) als de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Doelstelling
Het ontsluiten van de centrale datawarehouse Bedrijfsvoering.

Verantwoordelijkheden
Zich gedragen als een flexibele, mondige en ervaren Software Engineer in een team en binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden.

Vakmatige taken
Het ontwikkelen van een flexibele, toekomstvaste, overzichtelijke/gebruikersvriendelijke oplossing, gebouwd in Cognos 10 (later Cognos 11).

Leidinggevende taken
N.v.t.

Contacten
Interne contacten (gebruikers, testers, ETL'ers, collega-scrum-teams).

 

Standplaats is Odijk/Utrecht.

Functie-eisen

 • Minimaal 3 jaar ervaring als BI Ontwikkelaar, waarvan minimaal 1 jaar mbv IBM Cognos (minimaal versie 8) binnen een grootschalige Business Intelligence omgeving (minimaal 250 gebruikers), met karakteristieken van een Enterprise Data Warehouse (harde eis)

  • In de afgelopen 3 jaar minimaal 1 jaar ervaring met het ontwerpen en/of programmeren van SQL-queries (harde eis)

  • Ervaring met het vertalen van functionele business informatiewensen naar ontwerpen van Cognos Front end Componenten (harde eis)

  • Ervaring (informatievoorziening) binnen het domein Bedrijfsvoering (o.a. HRM, Financiën, Facilitair, ICT) (harde eis)

  • Ervaring met Cognos componenten zoals: Frameworks, Workspace, Active Reports, (Dynamic) Cubes of Dashboards. 

  • Ervaring met en kennis van Agile methodieken; Prototyping en/of Workshops. 

  • Aantoonbare hands-on ervaring met en kennis van Cognos Frameworks op basis van Dimensional Modelled Relational en Dynamic Query Manager.

  • Ervaring binnen de politieorganisatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten