Vlechtwerker jeugd/schoolmaatschappelijk werk

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
07-06-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Noordwolde
Reacties
1
Bekeken
709
Status
Gesloten
Referentie
IGB68987641

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

20-06-2016

Einddatum

20-09-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

28

Sluitingsdatum

13-06-2016 om 17:00 uur

Opdracht Omschrijving
In verband met ziekte zijn we per direct op zoek naar een vlechtwerker met aandachtsgebied jeugd/schoolmaatschappelijk werk. Gedurende deze vervanging zoeken we een vlechtwerker die breed wordt ingezet binnen het gebiedsteam Noordwolde.

Als medewerker van het gebiedsteam werk je integraal in een multidisciplinair team dat zich richt op bewoners met vragen en problemen. Deze vragen en problemen kunnen alle levensdomeinen betreffen, waaronder wonen, welzijn, zorg, daginvulling, inkomensondersteuning en leefbaarheid. Het doel van de vlechtwerker is bewoners zo optimaal mogelijk te laten participeren en zo zelfredzaam mogelijk te laten worden. Naast het beantwoorden van vragen en oplossen van problemen kijk je naar kansen en mogelijkheden van de inzet van bewoners. We vragen van jou een signalerende houding en de ontwikkeling van het kind staat centraal. Onze aanpak is gezinsgericht en de context kan een vraag zijn vanuit het onderwijs dat het kind volgt.

Werkzaamheden vlechtwerker

 • Je bent regelmatig op de scholen, legt en onderhoudt contacten met sleutelfiguren  Je aanpak is outreachend en systeemgericht.

  • Je verstrekt de zelfredzaamheid en zelfregie van inwoners, biedt zo nodig structuur en stimuleert verantwoordelijk gedrag.

  • Je brengt problemen en competenties van de gezinsleden in kaart en biedt lichte opvoedondersteuning.

  • Je schat de veiligheid van de kinderen en andere gezinsleden in en volgt de stappen van de meldcode zo nodig.

  • Je werkt generalistisch richting inwoners en treedt met jouw achtergrond van maatschappelijk werk op als specialist voor andere professionals en/of collega’s.

  • Je bent zichtbaar, benadert inwoners actief (outreachend), verricht een integrale intake en maakt een sociale netwerkanalyse, verheldert vragen en behoeften en biedt informatie en advies.

  • Je werkt samen met uiteenlopende systemen zoals gemeente, de buurt, vrijwilligersorganisatie, welzijns- en hulporganisaties en verbindt gezamenlijke en individuele aanpak (individuele vraag met potenties van vrijwilligers, actieve burgers en organisaties).

  • Je zoekt naar oorzaken en verbanden om duurzame, geïntegreerde oplossingen te bewerkstelligen en schakelt experts en specialisten op het moment dat dat nodig is.

  • Je signaleert ontwikkelingen, problemen en knelpunten in het gebied en onderneemt hier actie op.

We zijn op zoek naar een vlechtwerker die zowel met ouders als met kinderen kan werken en in staat is met weerstanden om te gaan. We vragen van de kandidaat een brede kijk op de gezinsproblematiek; de vlechtwerker moet in in staat zijn verbinding te leggen met generatieproblematiek, leefbaarheid in de buurt, perspectief in het netwerk en voorzieningen voor het gezin. We vinden het belangrijk dat de vlechtwerker afstemt met collega's over bijvoorbeeld de veiligheid van de kinderen.

Functie-eisen

 • HBO- werk en denkniveau. Sterke voorkeur voor een afgeronde Hbo opleiding gerichto p maatschappelijk werk en SKJ registratie.

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen het sociaal domein en specifiek binnen maatschappelijk werk.

  • Brede oriëntatie op het werkveld en affiniteit met gedragsproblemen, opvoedingsvraagstukken, motivatie en juridische wet- en regelgeving.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  13-06-2016 15:31
  Plaats
  Tuk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten