Technisch Expert Burgerzakenmodule Specificaties

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
07-06-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
509
Status
Gesloten
Referentie
IGB69007943

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

04-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

8

Sluitingsdatum

20-06-2016 om 12:00 uur

Organisatie Omschrijving
De opdrachtgever richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet de opdrachtgever onder andere door gemeenten te helpen bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie. En heel praktisch: de opdrachtgever wil gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen bij de aanpak van de decentralisaties in het sociaal domein. 

De afdeling E-Diensten richt zich op de informatievoorziening van gemeenten. Tot het reguliere takenpakket behoort onder andere beheer van de gemeentelijke modelarchitectuur (GEMMA), de Informatiebeveiligingsdienst (IBD), beheer 14+
nummer, uitvoeren van uitvoeringstoetsen en impactanalyses op aanstaande wet- en regelgeving, beheer burgerzakenmodule specificaties et cetera. Daarnaast worden binnen de afdeling E-Diensten regelmatig projecten en programma's uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld operatie BRP. Het afdelingshoofd is lid van het Managementteam van de opdrachtgever.

Taakgebied
In opdracht van de VNG voert de opdrachtgever het beheer uit over de burgerzakenmodule specificaties. Dit doet zij samen met de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) waarbij de NVVB het functionele gedeelte in opdracht van de opdrachtgever uitvoert. De Burgerzakenmodule specificaties (BZM-specs) en aanbestedingsdocumentatie bestaan uit een set aan documenten (waaronder ketenusecases, procesbeschrijvingen, handreikingen) waarmee gemeenten richting hun softwareleveranciers in staat zijn op opdracht te verstrekken voor de levering van burgerzaken functionaliteit. De ontwikkeling van de nieuwe voorzieningen van de BRP is momenteel nog in volle gang. Gelijktijdig worden wijzigingen in beleid en regelgeving op het terrein van burgerzaken voorbereid en ingevoerd. De huidige set BZM-specificaties dient zodanig te worden beheerd dat zowel de aansluiting op de centrale voorzieningen van de BRP optimaal is als dat wets- en beleidswijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

 • Je bent een technisch expert die in nauw overlegt met een team van functioneel experts vanuit gemeenten en NVVB het beheer uitvoert van de BZM-specs. Daarbij horen de volgende activiteiten en werkzaamheden:

  • Opstellen van impactanalyses voor de burgerzakenmodules als gevolg van wijzigingen in wet en regelgeving en en/of extra verzoeken vanuit de opdrachtgever;

  • Afstemmen van wijzigingen met gemeentelijke experts (NVVB Kernteam) om wijzigingen door te voeren binnen de bestaande specificaties;

  • Doorvoeren van wijzigingen in de specificaties;

  • Voorbereiden en uitvoeren workshop met gemeentelijke experts (NVVB Klankbordgroep) om wijzigingen breder gevalideerd te krijgen;

  • Bijhouden gewijzigde specificaties binnen change log voor publicatie;

  • Beheerproces verbeteren en in lijn brengen met laatste marktinzichten en / of gebruikerswensen;

  • Publicatie verzorgen met experts van de opdrachtgever.

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau en/of heeft tenminste 5 jaar aantoonbare werkervaring op WO niveau.

  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in het veld van gemeentelijke informatievoorziening.

  • Aantoonbare en bewezen kennis op het Burgerzakendomein en van wet- en regelgeving, specifiek waar het gaat om de BRP en informatiekundige gevolgen.

  • Aantoonbare kennis en actuele werkervaring inzake de werkprocessen op het gebied van Burgerzaken (GBA en BRP).

  • Aantoonbare kennis en actuele werkervaring met van gemeentelijke (applicatie-) architectuur, het gemeentelijke ICT-landschap en de specifieke vraagstukken die daarin spelen.

  • Ruime kennis van GEMMA en NORA en kennis van andere referentiearchitecturen binnen de overheid.

  • Kennis van aanbestedingsvraagstukken is een pré.

  • Ruime kennis en ervaring met de gemeentelijke ICT standaarden.

  • Specialistische kennis en aantoonbare actuele werk ervaring op het gebied van RUP, UML, Use case methodiek (UC2.0), bij voorkeur gecertificeerd op het niveau “master”).

  • Gedegen kennis van Sparx Enterprise Architect in combinatie met SubVersion (SVN).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten