Onderwijs, Jeugd en Zorg - Medewerker Onderwijshuisvesting

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
08-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
24
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
De gemeente Amsterdam heeft grote verantwoordelijkheden op het terrein van onder andere zorg, jeugd en werk. Cluster Sociaal, als onderdeel van de Gemeente Amsterdam houdt zich onder andere bezig met beleid ten behoeve van onderwijs, gezondheid, diversiteit, antidiscriminatie, jeugdwerkloosheid, sport, de Sporthallen Zuid, het Amsterdamse Bos, armoedebestrijding en schuldhulpverlening.
Cluster Sociaal is zo ingericht dat het optimaal wetten en gemeentelijke regelgeving op die terreinen kan uitvoeren. De gemeente streeft daarbij naar een excellente en eenduidige dienstverlening aan alle Amsterdammers, waaronder ook de kwetsbare Amsterdammers, in verschillende fasen en facetten van hun leven. Het cluster Sociaal is een complex domein met een grote diversiteit aan onderwerpen en maatschappelijke partners. Om succesvol te kunnen zijn in haar taakuitvoering en haar maatschappelijke opgave, is nauwkeurige samenwerking met deze partners noodzakelijk. Het cluster Sociaal bestaat uit acht organisatieonderdelen. Team Onderwijshuisvesting (Team OHV) is een onderdeel van de afdeling Onderwijs binnen het organisatieonderdeel Onderwijs,
Jeugd en Zorg (RVE OJZ).

De stad Amsterdam kent circa 500 locaties waarin de leerlingen van het PO, VO en SO in Amsterdam dagelijks onderwijs genieten. De schoolbesturen zijn bouwheer bij het merendeel van de circa 90 bouwprojecten die bijdragen aan het goed en duurzaam huisvesten van alle leerlingen in Amsterdam. De gemeente is op verschillende manieren bij deze bouwprojecten betrokken. Team OHV bestaat uit circa 27 FTE. Team OHV bestaat uit Team PO/VO/SO, Team Ondersteuning en Team Strategie. Team PO/VO/SO wordt functioneel aangestuurd door een programmaregisseur en bestaat uit Team PO en Team VO/SO. De 22 gebieden van de gemeente Amsterdam zijn verdeeld over de medewerkers binnen team PO/VO/SO.
Team OHV geeft uitvoering aan de landelijke wettelijke taken betreffende Onderwijshuisvesting PO, VO en SO. Het team fungeert in dit kader op strategisch -, tactisch - en operationeel niveau als intermediair en regisseur tussen het gemeentebestuur en de schoolbesturen. Team OHV levert hierbij de expertise, kennis en (strategisch) advies met betrekking tot de gewenste en/of noodzakelijke verdeling van het aantal vierkante meter schooloppervlak binnen de gemeente en de kwalitatieve ontwikkeling ervan. Daarnaast adviseert Team OHV het gemeentebestuur over de beschikking van de toegewezen financiƫle middelen voor de ver-/nieuwbouw van schoolgebouwen. Dit alles voor de lange -, middellange en korte termijn en in samenwerking met alle betrokken partijen. Het team werkt gebiedsgericht en binnen de gemeente in nauwe samenwerking met Bestuurscommissies, Gemeentelijk Vastgoed, Sport, Projectmanagementbureau en Ruimte & Duurzaamheid.

Opdracht
Binnen team Onderwijshuisvesting is veel data beschikbaar. Het op een goede manier inzichtelijk maken en visualiseren van deze data is belangrijk om de beschikbare middelen zo efficiƫnt en doelmatig in te zetten. Daarmee helpt goede visualisatie bij het uitvoeren van de wettelijke taak van team Onderwijshuisvesting. Team Onderwijshuisvesting gebruikt daarvoor de visualisatietool Tableau. De tijdelijke opdracht bestaat uit het visualiseren van de primaire data van team Onderwijshuisvesting. Het visualiseren van de data moet de dagelijkse werkzaamheden van onderwijshuisvesting breed ondersteunen, zodat het uitvoeren van de werkzaamheden vergemakkelijkt wordt. Bovendien moet er out-of-the box gedacht kunnen worden om zo
vastgelopen projecten vlot te kunnen trekken met behulp van data visualisatie.

Je CV
Minimaal een afgeronde HBO opleiding in het ruimtelijke spectrum, zoals geografie, planologie etc.
Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van onderwijshuisvesting.
Minimaal 6 maanden ervaring met het beheren, gebruiken en ontwikkelen van grote databases.
Minimaal 6 maanden vergevorderde kennis en ervaring met het gebruik van data visualisatie tools.

Competenties
Analytisch vermogen met oog voor detail en een gevoel voor kwantitatief denken.
In staat om met visualisaties vastgelopen projecten vlot te trekken en op deze manier collega's te ondersteunen. Hier hoort vanzelfsprekend een innovatief denkvermogen bij.
In staat om de beschikbare data op een duidelijke en begrijpbare manier naar collega's over te brengen.

  • Omgevingsbewustzijn (G)*

  • Samenwerken (G)

  • Relatiebeheer (G)

  • Initiatief (G)

  • Resultaatgerichtheid (G)

  • Overtuigingskracht (G)

  • G - Gevorderd

Werkweek
12 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten