Senior Functioneel ontwerper

Opdrachtgever
NCIM
Geplaatst op
08-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
708
Status
Gesloten
Referentie
Indus

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 242 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Locatie

Den Haag

Startdatum

20-06-2016

Einddatum

20-12-2016

Aantal uren per week

32

Het Nederlands Forensisch Instituut, kortweg NFI, is een organisatie met ruim 500 medewerkers. Het NFI maakt onderdeel uit van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Het Team Informatievoorziening (IV) verzorgt het beheer en de ontwikkeling van de ICT-infrastructuur, inclusief bedrijfsapplicaties en werkplekken van het NFI. Het team IV bestaat uit 17 interne medewerkers, aangevuld met enkele externe deskundigen. Het NFI is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Opdracht

Op dit moment loopt er een aantal nieuwbouw ICT-projecten en vinden er aanpassingen plaats conform releasebeleid op belangrijke bedrijfsapplicaties.
Wij zijn hiervoor opzoek naar versterking door een ervaren functioneel (systeem)ontwerper primair voor een grote functionele uitbreiding op een primaire bedrijfsapplicatie. Binnen het NFI worden ontwerpen vastgelegd in Use Case Modellen en daarvoor is een Enterprise Architect (EA) omgeving ingericht. Naast ontwerp werkzaamheden zal de kandidaat ook inzetbaar moeten zijn als functioneel tester van ontwikkelde systeemaanpassingen. Tenslotte is inzet als ontwerper en/of tester mogelijk op andere en nieuwe bedrijfsapplicaties.

Voor deze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een senior functioneel ontwerper / tester met meer jaren aantoonbare ervaring. Hij/zij zal starten onder begeleiding van een informatiearchitect / informatieanalist. Daarna zal hij/zij zelfstandig conform afgesproken tijdplanningen de geldende kwaliteitstandaarden in overleg met gebruikers en ontwikkelaars zijn ontwerpdocumentatie moeten opstellen en vastleggen in EA.

Eisen

 • Use case models

 • Overige UML-modellering: Sequential diagrams , Logische datamodellen en State transition diagrams (STD’s)

 • Tooling: EA SPARX (versie 12.1)

 • Ervaring met gestructureerd testen (functionele- en integratietest) o.b.v.: use cases, testgevallen, testplannen en –rapportage.

Pre: Ervaring in service georiënteerde applicatieomgevingen o.b.v. servicebussen en webservices. Ervaring met soortgelijke organisaties: Laboratoriumorganisatie, NFI, Ministerie van Veiligheid & Justitie, strafrechtketen en/of rijksoverheid. Ervaring met JIRA

Gedragskenmerken

 • Effectief communiceren met gebruikers uit de business en/of analisten

 • Effectief communiceren met applicatieontwikkelaars

 • Zelfstandig en proactief

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  08-06-2016 15:10
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-06-2016 18:29
  Plaats
  Brussel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten