Senior Risicomanager

Opdrachtgever
Agium Financiele Detachering B.V.
Geplaatst op
08-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Regio Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
589
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste reageer,

Hartelijk dank voor uw reactie. De deadline van de opdracht is inmiddels verstreken.

Nogmaals dank voor uw reactie en wellicht tot een volgende keer.

Met vriendelijke groet,
Agium


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

Functienaam

Senior Risicomanager

Locatie

Regio Amsterdam

Duur

01-07-2016 t/m 01-01-2017

Uren per week

36

Sluitingsdatum vacature

16-06-2016 17.00

Organisatie

Onze opdrachtgever is een waterschap.

Functiebeschrijving

De afdeling Hoogwaterbeschermingsprogramma is op zoek naar een ervaren (senior) Risicomanager. Betrokkene wordt voor meerdere projecten, die zich zowel in de planfase als de realisatiefase bevinden, ingezet. Opdracht is tweeledig. Enerzijds uitvoeren van het risicomanagement voor meerdere projecten. Daarnaast is een belangrijk onderdeel het opleiden en coachen van van twee interne medewerkers in dit vakgebied.

Taken

Structuur geven aan het risicomanagement binnen het project/programma, faciliteren van proces en product en waarborgen koppeling met de project-/en de programmaorganisatie.

Onderhouden en actualiseren van centraal risicoregister met als doel een eenduidige registratie en afweging van risico’s.

Aan de hand van centraal risicoregister samenstellen van overzichten van geprioriteerde risico’s, ook over deelprojecten heen, waarin de status van behandeling, het financiële, tijdsrisico en het geraamde budget om de risico’s te verminderen is vermeld.

Periodiek leveren van risico-overzichten en overige benodigde gegevens voor de (kwartaal)rapportages, zowel voor de deelprojecten als andere relevante organen.

Ontwikkelen en implementeren van nieuwe of verbeterde methoden voor een doelmatige uitvoering van risicomanagement.

Adviseren en ondersteunen van het (project)management over de beheersing van risico’s en het mede opstellen van voortgangsrapportages, zowel op project- als programmaniveau.

Verzamelen van informatie ter onderbouwing van beleidskeuzes, resp. besluitvorming projectteam in overleg met manager projectbeheersing en manager programmabeheersing.

Begeleiden van andere projectmedewerkers m.b.t. risicomanagement.

Het al dan niet via de manager projectbeheersing proactief beleggen van beheersmaatregelen bij actiehouders, het monitoren van het gevolg geven aan beheersmaatregelen, het aanspreken van actiehouders op het achterwege blijven van te nemen beheersmaatregelen en het waar nodig escalleren naar manager projectbeheersing en/of projectmanager.

Het in de realisatiefase met opdrachtnemer bespreken van risico's en risicobeheersing, ook binnen UAV-GC contracten. Tevens monitoren of risicobeheersing door ON voldoet aan wat van ON mag worden verwacht, en waar nodig conform UAV-GC uitgangspunten handelend optreden.

Optreden als voorzitter van (regulier) inventarisatieoverleg me project-, contract-, omgeving- en technisch projectleider en eventueel derden.

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde, erkende HBO opleiding in een technische of bedrijfseconomische richting.

 • Minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar als risicomanager met taken zoals omschreven in het functieprofiel.

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met RISMAN-methode.

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met risicomanagement en -beheersing binnen UAV-GC contracten.

Functie-eisen pré

 • Zelfstandige ervaring met planstudie en realisatieprocessen in de waterbouwsector. Gewicht, voor ieder jaar ervaring 5% met een maximum van 30%

 • Ervaring met integrale en complexe (infrastructuele) projecten. Gewicht, voor ieder jaar ervaring 5% met een maximum van 30%

 • Aantoonbare ervaring in het coachen en begeleiden van medewerkers in dit vakgebied. Gewicht, voor ieder jaar ervaring 10% met een maximum van 40%

Heeft u interesse? Graag zien we uw CV, gerichte motivatie en uurtarief inclusief reiskosten (ex BTW) tegemoet.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  20-06-2016 14:28
  Plaats
  Apeldoorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten