communicatie & stakeholders manager

Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
08-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
0
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
957
Status
Gesloten
Referentie
63669

Omschrijving

Omschrijving

Voor Rijkswaterstaat zijn we op zoek naar een communicatie & stakeholders manager

Functieomschrijving

Aan de slag met de Omgevingswet
Als adviseur omgeving lever jij een belangrijke bijdrage bij de implementatie van de nieuwe omgevingswet. Je voelt je als een vis in het water in de complexe omgeving van de Omgevingswet. Je vindt het leuk om over ingewikkelde onderwerpen de verbinding te leggen naar de buitenwereld en hebt ervaring in het gestructureerd realiseren daarvan.
Je bent intermediair tussen de Programmaraad die zich bezig houdt met de implementatie van de Omgevingswet, het Programmateam DSO en de omgeving en hebt aan projecten/programma’s gewerkt met directe impact op grote groepen burgers en hebt ervaring met maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Wij zoeken een verbindend persoon met aantoonbare ervaring in werken met verschillende overheden. Je hebt aantoonbaar op complexe dossiers gewerkt en in een omgeving met hoge media exposure. En je hebt bij voorkeur ook ervaring heeft met digitaliseringstrajecten.
Binnen de diverse ontwikkelingen breng jij als specialist jouw expertise in en zorg je voor het halen van de (project)resultaten. Je werkt intensief samen met en treedt op als professioneel opdrachtgever naar partners binnen de verschillende overheden, de maatschappij en eventuele marktpartijen met wie je het omgevingsmanagement vormgeeft en de omgevingsmanagement activiteiten verzorgen. Je kent de omgeving en verzamelt tijdig de benodigde informatie om ontwikkelingen te realiseren. Ook als niet alle informatie voorhanden is, kun jij knopen doorhakken en de juiste beslissing nemen. Ook bereid je (externe) projectcommunicatie voor en stuurt deze aan, zoals het beantwoorden van publieksvragen en het informeren van omwonenden en andere belanghebbenden. De omgevingsmanager werkt in een klein team onder leiding van de manager Omgevingsmanagement en communicatie samen met twee communicatieadviseurs.
Je bent alert op (externe) ontwikkelingen die de uitvoering van het project kunnen beïnvloeden en je pakt hierbij je adviesrol. Je weet je goed in te leven en aan te passen aan de situatie en omgeving. Deze sensitiviteit in combinatie met je uitstekende adviesvaardigheden stellen je in staat om op een natuurlijke wijze jouw omgeving in het werk te betrekken, hen te overtuigen en de beoogde resultaten
te bereiken.

Samen met anderen

Als omgevingsmanager ben jij de schakel tussen de werkzaamheden van de Programmaraad, het Programmateam DSO en de omgeving. Je bent mede verantwoordelijk voor het sturen van het omgevingsmanagementproces waarbij media, politiek en samenleving volop meekijkt. Als omgevingsmanager leg je, op verschillende bestuurlijke niveaus en over werkvelden en processen ad en de omgeving: bewoners, bedrijven, overheden. De impact op de omgeving en de politiek bestuurlijke complexiteit is groot. Je hebt van nature gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent op de hoogte van relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Je onderhoudt actief een in- en extern netwerk. Ook in crisissituaties weet je effectief en op passende wijze de juiste partijen te beïnvloeden.

Elke dag beter

Je vindt het een uitdaging om proactief bij te dragen aan de verbetering en standaardisering van het vakgebied omgevingsmanagement. Ook draag je bij aan het op orde houden van de kwaliteit en kennis en de borging hiervan..

Werk- en denkniveau

 • WO

Kennis en ervaring

 • Je hebt kennis van het besluitvormingsproces en omgevingskennis.

 • Je hebt ruime aantoonbare kennis van en diepgaand inzicht in (bestuurlijke) omgeving en/of ketens, relevante spelers en hun rol en/of positie op tactisch en/of strategisch niveau.

 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring op het vakgebied omgevingsmanagement.

 • Je hebt aantoonbare kennis van omgeving en/of ketens, relevante spelers en hun rol en/of positie.

Meest essentiële competenties

 • Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend

 • Organisatiesensitiviteit

 • Omgevingsbewust

 • Netwerkvaardigheid

 • Analyserend vermogen

 • Besluitvaardigheid

Sluitingsdatum

10-06-2016

Uren per week

24

Sluitingstijd

17:00

Indicatie intakegesprek

ZSM

Indicatie besluitvorming

27-06-2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

 • CV in Word-formaat voorzien van de 3 meest relevante (recente) projecten.

 • Motivatie afgestemd op de functie eisen.

 • Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).

 • Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.

 • Aanbiedingen op basis van exclusiviteit

 • Na ontvangst van de aanbieding ontvangt u binnen 12 uur een reactie, via de mail of telefoon

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  08-06-2016 16:27
  Plaats
  Duivendrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-06-2016 16:56
  Plaats
  De Bilt

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten