Sr. Risicomanager

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
08-06-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Heerhugowaard
Reacties
0
Bekeken
973
Status
Gesloten
Referentie
IGB69204129

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2559 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-07-2016

Einddatum

01-01-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

16-06-2016 om 17:00 uur

Opdracht Omschrijving
De opdrachtgever is op zoek naar een ervaren (senior) Risicomanager. Betrokkene wordt voor meerdere projecten, die zich zowel in de planfase als de realisatiefase bevinden, ingezet. Opdracht is tweeledig. Enerzijds uitvoeren van het risicomanagement voor meerdere projecten. Daarnaast is een belangrijk onderdeel het opleiden en coachen van van twee interne medewerkers in dit vakgebied.

De taken zijn als volgt beschreven

 • Structuur geven aan het risicomanagement binnen het project/programma, faciliteren van proces en product en waarborgen koppeling met de project-/en de programmaorganisatie.

 • Onderhouden en actualiseren van centraal risicoregister met als doel een eenduidige registratie en afweging van risico’s.

 • Aan de hand van centraal risicoregister samenstellen van overzichten van geprioriteerde risico’s, ook over deelprojecten heen, waarin de status van behandeling, het financiële, tijdsrisico en het geraamde budget om de risico’s te verminderen is vermeld.

 • Periodiek leveren van risico-overzichten en overige benodigde gegevens voor de (kwartaal)rapportages, zowel voor de deelprojecten als andere relevante organen.

 • Ontwikkelen en implementeren van nieuwe of verbeterde methoden voor een doelmatige uitvoering van risicomanagement.

 • Adviseren en ondersteunen van het (project)management over de beheersing van risico’s en het mede opstellen van voortgangsrapportages, zowel op project- als programmaniveau.

 • Verzamelen van informatie ter onderbouwing van beleidskeuzes, resp. besluitvorming projectteam in overleg met manager projectbeheersing en manager programmabeheersing.

 • Begeleiden van andere projectmedewerkers m.b.t. risicomanagement.

 • Het al dan niet via de manager projectbeheersing proactief beleggen van beheersmaatregelen bij actiehouders, het monitoren van het gevolg geven aan beheersmaatregelen, het aanspreken van actiehouders op het achterwege blijven van te nemen beheersmaatregelen en het waar nodig escaleren naar manager projectbeheersing en/of projectmanager.

 • Het in de realisatiefase met opdrachtnemer bespreken van risico's en risicobeheersing, ook binnen UAV-GC contracten. Tevens monitoren of risicobeheersing door ON voldoet aan wat van ON mag worden verwacht, en waar nodig conform UAV-GC uitgangspunten handelend optreden.

 • Optreden als voorzitter van (regulier) inventarisatieoverleg me project-, contract-, omgeving- en technisch projectleider en eventueel derden.

In eerste instantie ligt de nadruk op het ontwikkelen en opzetten van alle aspecten van risicomanagement, zowel qua product als proces en er voor zorgen dat dit geïmplementeerd wordt. In de tweede instantie ligt de nadruk op het toetsen en het opvolgen van de diverse aspecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een compleet en up to date centraal dossier risicomanagement per deelproject. Verantwoordelijk voor het opleiden en coachen van 2 interne medewerkers.

Heerhugowaard is de standplaats, verzocht wordt echter wel bereid zijn om indien nodig op locatie te werken.

 

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde, erkende HBO opleiding in een technische of bedrijfseconomische richting.

 • Minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar als risicomanager met taken zoals omschreven in het functieprofiel.

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met RISMAN-methode.

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met risicomanagement en -beheersing binnen UAV-GC contracten.

Gewenst wordt dat

 • Zelfstandige ervaring hebt met planstudie en realisatieprocessen in de waterbouwsector.

 • Ervaring hebt met integrale en complexe (infrastructuele) projecten.

 • Aantoonbare ervaring in het coachen en begeleiden van medewerkers in dit vakgebied.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten