Projectleider Mobiele Handhaving

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
09-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
335
Status
Gesloten
Referentie
20119074

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2570 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119074 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Projectleider Mobiele Handhaving.

Profiel Organisatie

De Informatievoorziening Stadsdelen vertegenwoordigt de stadsdelen in het stedelijke IV/ ICT stelsel en is trekker van de informatievoorziening binnen de VTH keten.

IV Stadsdelen is specifiek verantwoordelijk de volgende applicatiefamilies/informatievoorzieningen

 • Vergunningen;

 • Handhaving en Toezicht;

 • Zakenbeheer;

 • Afvalverzameling;

 • Recreatie en Sport;

 • Begraafplaatsen; en

 • Specifiek Stadsdelen.

Functioneel Beheer van de IV Stadsdelen voert het ketenbeheer en ketenregie uit voor een aantal grote bedrijfskritische applicaties van de gemeente Amsterdam. Deze applicaties draaien op de Service Gerichte Infrastructuur van de afdeling ICT: het high-availability platform dat speciaal geschikt is voor het hosten van zware bedrijfsapplicaties met vele gebruikers en vele webservice-interfaces met andere applicaties binnen en buiten de gemeente Amsterdam. Functioneel Beheer verzorgt de 1e en 2e lijns ondersteuning voor deze bedrijfsapplicaties. Een belangrijk deel van het werk is de aanpassing en de doorontwikkeling van de bedrijfsapplicaties: aanpassing van functionaliteit en van koppelingen naar applicaties van ketenpartners. Functioneel Beheer geeft opdracht aan een groep externe applicatiebeheerders voor de aanpassing van de functionaliteit en de koppelingen, voor testwerk en voor een professionele uitrol van nieuwe releases over de Test-, Acceptatie- en Produktie-omgeving.

Profiel Opdracht

In Amsterdam heeft toezicht en handhaving in de openbare ruimte bestuurlijke prioriteit vanwege de grote invloed op de leefbaarheid. Om te komen tot excellente uitvoering van de handhaving is een bredere digitale ondersteuning van de werkzaamheden van de handhaver noodzakelijk. De huidige applicatie wordt medio 2016 niet meer ondersteund. Er ligt een juridisch advies van de gemeente Amsterdam waarin wordt geconcludeerd dat de vervanging van de huidige software moet worden aanbesteed.
Het project beoogt een toekomst vaste oplossing te leveren die naast de huidige functionaliteiten in staat is te voldoen aan de functionele wensen m.b.t. integraal en specialistisch handhaven en de handhaver op kantoor en op straat ondersteunt in zijn gehele werk (het raadplegen van relevante informatie, registeren van meldingen en waarnemen, verbaliseren). De oplossing moet een antwoord hebben op huidige en toekomstige ontwikkelingen zoals Informatie gestuurd Handhaven en digitaal verbaliseren (zie wetsvoorstel digitale handhaving veel voorkomende overtredingen) en gebruik maken van technologische ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het ondersteunen van beeld en spraak bij operationele processen. Tenslotte moet het project een goed ingerichte governance opleveren.
Benodigd is een trekker van dit proces.
De voorfase van het project, verkenning en definitie, is inmiddels afgerond en de aanbesteding is van start gegaan. In de aanbestedingsfase is een scherp oog voor het correct volgen van de procedure van belang, waarbij kennis van het onderwerp vereist wordt. Bij de realisatie en implementatie voeren met name de projectmanagement skills de boventoon. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die zowel op het proces als de inhoud kan sturen.

Werkzaamheden

De opdracht betreft het afronden van de aanbesteding, de realisatie fase, implementatiefase en overdracht naar beheer. De samenhang met en afhankelijkheid van andere projecten als het project 1 iv Vergunningen, het project Pilot Dashboard en het project onderzoek 24-uurs integrale meldkamer moeten in kaart worden gebracht en bewaakt. Tevens zal de samenwerking met de programma’s gebiedsgericht werken (GGW) en informatie gestuurde handhaving (IGH) gestalte moeten krijgen. Ook zullen de verschillende werkprocessen die nu gebruikt worden, geharmoniseerd en geoptimaliseerd moeten worden.

De volgende managementproducten dienen te worden opgeleverd

 • Realisatieplan

 • Implementatieplan;

 • Testplan;

 • Transitie IST SOLL werkprocessen

 • Overeenkomst met leverancier inclusief onderliggende documenten als DAP, DFA en SLA.

 • Beheerplan.

Functie Eisen

 1. U beschikt over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Dit niveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald WO diploma.

 2. U hebt in de afgelopen 5 jaar ervaring opgedaan met het managen van projecten waarbij wensen vanuit het werkproces moeten worden vertaald naar de informatievoorziening (applicaties met gebruik van onderliggende infrastructuur) en complexiteit, dan wel waar informatie gestuurd werken een cruciaal onderdeel vormde van het dagelijkse, ‘mission critical’ bedrijfsproces.

 3. U hebt in de afgelopen 4 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met het managen van projecten met betrekking tot de informatievoorziening en mobiele dataterminals, waaronder het verwerken van mobiele data tot in de back office, binnen het domein toezicht en handhaving of aanverwante domeinen.

 4. U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ingezet binnen het domein Toezicht & Handhaving van een 100.000+ gemeente of andere (overheids)instantie van vergelijkbare grootte brandweer en politie.

 5. U hebt in de afgelopen 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring opgedaan met landelijke ontwikkelingen binnen de mobiele toezicht & handhaving.

 6. U hebt in de afgelopen 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring opgedaan met de ontwikkelingen in de techniek en in de markt m.b.t. mobiele toezicht & handhaving.

 7. U hebt aantoonbare ervaring met contractmanagement en het opstellen van overeenkomsten met derde partijen.

 8. U hebt aantoonbare ervaring hebben met het begeleiden van proces harmonisatie en optimalisatie en trajecten bij voorkeur bij een overheid instantie.

 9. U hebt aantoonbare ervaring met informatiebeveiliging en –privacy.

 10. U hebt in de afgelopen 2 jaar ingezet binnen het domein Toezicht & Handhaving van een 100.000+ gemeente of andere (overheids)instantie van vergelijkbare grootte, waarbij informatieuitwisseling met ketenpartners aan de orde was, dan wel waar informatie gestuurd werken een cruciaal onderdeel vormde van het dagelijkse, ‘mission critical’ bedrijfsproces.

 11. U hebt aantoonbare ervaring met dataconversie.

 12. U hebt ervaring met het inrichten van beheerorganisaties met de beheermethodiek ITIL en/ of BISL.

 13. U hebt aantoonbare ervaring met het optimaliseren van processen (Lean Six Sigma Black Belt).

Competenties en vaardigheden

 • Uitstekende leidinggevende vaardigheden

 • Omgevingsbewustzijn

 • Zelfstandig; goed in staat het eigen werk te organiseren

 • Gewend om op directie- en managementniveau te acteren

 • In staat om workshops te organiseren en te leiden

 • In staat zijn in een team goed te functioneren

 • In staat om onderhandelingen in goede banen te leiden

Functie Wensen

 • U hebt minimaal 10 jaar projectmanagementervaring

x met aantoonbare kennis van projectmanagement methodieken (Prince II, IPMA)
x en waaronder minimaal 2 projecten met een investeringsbudget van €1.000.000+

 • U hebt aantoonbare ervaring t.a.v. projecten en adviezen in de OOV sector

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

31-12-2016

Optie op verlenging

3 maanden

Inzet

32 uur per week (4 dagen)

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

15-06-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  09-06-2016 16:22
  Plaats
  Westzaan

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten