Technisch Projectleider IAM en mail- en datamigraties

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
10-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
591
Status
Gesloten
Referentie
IGB69423800

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-07-2016

Einddatum

01-01-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

21-06-2016 om 10:00 uur

Organisatie Omschrijving
De opdrachtgever is in het kader van haar ICT visie 2015 bezig met het programma waarin onder andere een gezamenlijke ICT infrastructuur en standaard digitale werkplek worden geïntroduceerd. Doel hiervan is om alle medewerkers van de gemeente Amsterdam een flexibele en locatie-, tijd- en platformonafhankelijke werkplek te bieden.
Onder leiding van het Programma ICT Centraal is gestart met de voorbereiding voor de migratie van de circa 15.000 werkplekken naar een Windows 7/Citrix omgeving. Het programma ICT Centraal is op zoek naar een technisch projectleider die ingezet kan worden bij de voorbereiding, uitvoering en sturing van de migratie, opschoning en
troubleshooting van gebruikersaccounts, mail, home- en groepsdata. Het gaat om verschillende migraties die parallel worden uitgevoerd naar een omgeving van ca. 15.000+ gebruikers. Daarnaast wordt het Identiy en Access Management (IAM) landschap opgeschoond en geüniformeerd waarbij koppelingen tussen IAM en IAM- applicaties worden gestandaardiseerd.

Tenslotte wordt het selfservice niveau van de eindgebruiker verhoogd door gebruik van soft token infrastructuur en een wachtoord reset portaal. De werkzaamheden vinden plaats in een politiek complexe omgeving. De technisch projectleider is gedreven maar een rustig persoon die overzicht houdt en escalaties weet te voorkomen.
Werkzaamheden bestaan uit de technische aansturing en de organisatie van diverse migratieteams die zich bezighouden met account-, mail-, data-, user-, netwerk- en werkplekmigraties en is in staat deze migraties fabrieksmatig in te plannen
en te besturen. De technisch projectleider moet ad-hoc kunnen opereren bij calamiteiten. Het betreft een functie die regelmatig buiten de standaard kantooruren moet worden uitgevoerd. 

De technisch projectleider heeft een zeer brede kennis van infrastructuur en is zich bewust van het feit dat elke migratie maatwerk is. Verwacht wordt dat de technisch projectleider in samenwerking met de projectmanager van de te migreren organisatieonderdelen in de stad een gedegen analyse kan opstellen hoe de migratie in te steken en welke mogelijke risico’s dit met zich meebrengt. De technisch projectleider heeft kennis van Identity en Access Management (IAM), authenticatiefaciliteiten, koppelvlakken met IAM en de services die met IAM geleverd kunnen worden.

Functie-eisen

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding met een IT-technische of andere relevante studieachtergrond;

  • Je beschikt over minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in het aansturen van een technische afdeling in een soortgelijke functie en omgeving;

  • Je hebt in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met het werken bij een overheidsinstantie van gelijke omvang;

  • Je hebt in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar ervaring met migraties in het algemeen opgedaan (zowel uitvoering als ontwerp);

  • Je hebt in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan met mail,- data,- en printermigraties;

  • Minimaal 3 jaar recente kennis van en ervaring met onderstaande technologieën:

  o Microsoft Active Directory/ DFS.
  o Windows Server 2008(r2).
  o Citrix producten (XenDesktop, XenServer, XenApp).
  o Res Workspace Manager.
  o Microsoft Exchange.

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het aansturen van grote, complexe infrastructurele migratietrajecten.

  • Je hebt aantoonbare ervaring met account migraties en accountopschoning projectenbt minimaal 2 jaar recente ervaring met het analyseren van technische infrastructuur.

  • Je hebt aantoonbare ervaring in het uitvoeren van technische analyses en het verstrekken van adviezen. Dit kan een migratieadvies zijn, maar ook een onderbouwing voor een bepaalde technische architecturale oplossing.

  • Je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring met Identity en Access Management systemen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  16-06-2016 14:54
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten