Technisch Projectleider IAM en mail- en datamigraties

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
10-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
695
Status
Gesloten
Referentie
Ted

Afrondingstoelichting

Klant heeft aanvraag definitief gesloten


TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 21 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Wij zijn voor onze klant op zoek naar een Technisch Projectleider Identity en Access Management (IAM) en mail- en datamigraties.

De klant is in het kader van haar ICT visie 2015 bezig met het programma waarin onder andere een gezamenlijke ICT infrastructuur en standaard digitale werkplek worden geïntroduceerd. Doel hiervan is om alle medewerkers van de klant een flexibele en locatie-, tijd- en platform onafhankelijke werkplek te bieden.
Onder leiding van het Programma ICT Centraal is gestart met de voorbereiding voor de migratie van de circa 15.000 werkplekken naar een Windows 7/Citrix omgeving.

Het programma ICT Centraal is op zoek naar een technisch projectleider die ingezet kan worden bij de voorbereiding, uitvoering en sturing van de migratie, opschoning en troubleshooting van gebruikersaccounts, mail, home- en groepsdata. Het gaat om verschillende migraties die parallel worden uitgevoerd naar een omgeving van ca. 15.000+ gebruikers.

Daarnaast wordt het Identiy en Access Management (IAM) landschap opgeschoond en geüniformeerd waarbij koppelingen tussen IAM en IAM- applicaties worden gestandaardiseerd. Tenslotte wordt het selfservice niveau van de eindgebruiker verhoogd door gebruik van soft token infrastructuur en een wachtoord reset portaal.

De werkzaamheden vinden plaats in een politiek complexe omgeving. De technisch projectleider is gedreven maar een rustig persoon die overzicht houdt en escalaties weet te voorkomen.

Werkzaamheden bestaan uit de technische aansturing en de organisatie van diverse migratieteams die zich bezighouden met account-, mail-, data-, user-, netwerk- en werkplekmigraties en is in staat deze migraties fabrieksmatig in te plannen en te besturen.

De technisch projectleider moet ad-hoc kunnen opereren bij calamiteiten. Het betreft een functie die regelmatig buiten de standaard kantooruren moet worden uitgevoerd.

De technisch projectleider heeft een zeer brede kennis van infrastructuur en is zich bewust van het feit dat elke migratie maatwerk is. Verwacht wordt dat de technisch projectleider in samenwerking met de projectmanager van de te migreren organisatieonderdelen een gedegen analyse kan opstellen hoe de migratie in te steken en welke mogelijke risico’s dit met zich meebrengt.

De technisch projectleider heeft kennis van Identity en Access Management (IAM), authenticatiefaciliteiten, koppelvlakken met IAM en de services die met IAM geleverd kunnen worden.

Eisen

 • De kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding

 • De kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in het aansturen van een technische afdeling in een soortgelijke functie en omgeving.

 • De kandiaat heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met het werken bij een overheidsinstantie van gelijke omvang.

 • De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar ervaring met migraties in het algemeen opgedaan (zowel uitvoering als ontwerp)

 • De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan met mail,- data,- en printermigraties

 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar recente kennis van en ervaring met onderstaande technologieën

o Microsoft Active Directory/ DFS
o Windows Server 2008(r2)
o Citrix producten (XenDesktop, XenServer, XenApp)
o Res Workspace Manager
o Microsoft Exchange

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring in het aansturen van grote, complexe infrastructurele migratietrajecten.

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar recente ervaring met het analyseren van technische infrastructuur.

 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met account migraties en accountopschoning projecten.

 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring in het uitvoeren van technische analyses en het verstrekken van adviezen. Dit kan een migratieadvies zijn, maar ook een onderbouwing voor een bepaalde technische architecturale oplossing.

 • De kandidaat beschikt over aantoonbare kennis en ervaring met Identity en Access Management systemen.

 • De kandidaat beschikt over de mogelijkheid en bereidheid om soms op onregelmatige uren te werken.

 • Kandidaat beschikt over Prince2 Practitioner en ITIL (graag toevoegen)

-

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  29-06-2016 13:23
  Plaats
  Loenen aan de Vecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten