Sr. Adviseur Systems Engineering

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
10-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
529
Status
Gesloten
Referentie
IGB69515795

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

27-06-2016

Einddatum

01-05-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

17-06-2016 om 17:00 uur

Projectomschrijving
Doel van het project Hoevelaken Verbeteren van de doorstroming en de bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland,
waarbij een goede inpassing/vormgeving van de A1/A28 een bijdrage levert aan de verbetering van de leefbaarheid in het gebied rond deze wegen. In 2008 is de planstudie van het project Hoevelaken gestart met de publicatie van de Staftnotitie. De richtlijnen voor de Milieu Effect Rapportage (MER) le fase zijn in mei 2009 vastgesteld. Eind 2009 is het voorkeursalternatief vastgesteld. Om het verkeersprobleem op te lossen is het nodig om de A28 en Al te verbreden en knooppunt Hoevelaken aan te passen.

Marktbenadering
Project Hoevelaken kent een unieke vorm van marktbenadering met een PD&C contract, hetgeen een vervlechting is van planvorming, ontwerp en realisatie. Dit vraagt om specifieke aandacht voor de integraliteit van planvorming en ontwerp op basis van een goed 5E-proces. In de aanbesteding is de markt gevraagd met een oplossing te komen waarmee aan de eisen wordt voldaan en zoveel mogelijk wensen worden vervuld binnen het beschikbare budget. In juni 2015 is het
werk gegund aan een combinatie welke de opdracht heeft om knooppunt Hoevelaken te realiseren. De opdracht aan de markt bestaat uit:

 • Het uitwerken van het winnende ontwerp in een voorkeursvariant

 • Het uitwerken van de voorkeursvariant in een (O)TB/MER

 • Het bouwen van de oplossing

Momenteel werkt het project in samernwerking met de marktpartij aan het uitwerken van de voorkeursvariant naar een (O)TB/MER van 2016 tot en met 2018. Vanaf 2019 zal het werk fysiek gerealiseerd gaan worden. In 2023 moet het werk
opgeleverd worden.

Functieomschrijving
De senior adviseur Systems Engineering (SEer) maakt deel uit van het kernteam Techniek dat het team OET
(ontwerp, effecten en techniek) aanstuurt. Specifiek levert de SEer strategisch en tactisch advies op het gebied van
SE, bewaakt de 5E-werkwijze binnen de projectorganisatie, stemt met de Opdrachtnemer af over de juiste uitvoering van de SE-werkwijze (zowel in planuitwerking, ontwerp- als uitvoeringsfase) en het toetsen van SE-producten en -processen middels SCB. De SEer werkt nauw samen met de vakinhoudelijke adviseurs.

Specifieke werkzaamheden

 • Strategisch en tactisch advies aan TM en overige IPM leden over implementatie en toepassing 5E-processen.

  • Specifiek in relatie tot de vervlechting van planuitwerking en ontwerp/realisatie. -Uitdragen en bewaken van de 5E-filosofie binnen deprojectorganisatie;

  • Uitwerking Validatiestrategie en coördinatie van validatieprocessen richting stakeholders in nauwe Beschrijving functie afstemming met Opdrachtnemer;

  • Uitwerken en toezien op uitvoering van van werkpakketten voor SE-gerelateerde werkzaamheden.

  • Uitvoeren van proces-, en producttoetsen in het kader van SCB op 5E-processen en -producten van

  • Opdrachtnemer, zoals verificatieplannen- en rapporten, eisenanalyses, afgeleide eisen.

  • Adviseren van de technische adviseurs bij het uitvoeren van SE-gerelateerde werkzaamheden en toetswerkzaamheden. -Relatics gebruik uitdragen, bewaken en specifiek 5Einformatie beheren in Relatics, denk aan toetsresultaten, wijzigingen van eisen, e.a. en borgen van actualiteit van informatie in Relatics.

  • In afstemming met omgevingsteam, contractteam en projectbeheersingsteam beoordelen van effecten van eiswijzigingen (nieuwe / gewijzigde klanteisen, VTWs en VCW s).

Een en ander zal in de praktijk worden ingevuld onder aansturing van de manager techniek.

Functie-eisen

 • Praktijkervaring met toepassen Systems Engneering in weginfrastructuur.

  • Aantoonbare SE-kennis uit opleiding.

  • Civieltechnische achtergrond op minimaal HBO niveau, vakinhoudelijke kennis op gebied van weginfrastructuur.

  • Ervaring met eisenbeheersystemen (bij voorkeur Relatics).

  • Ervaring met Tracéwetprocedure (ontwerp Tracébesluit / milieu effect rapportage).

  • Ervaring met Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB).

  • Relevante praktijkervaring in toepassen Systems Engineering, in combinatie met planuitwerking en D&C contracten.

  • Ervaring met GRIP (Relatics template Rijkswaterstaat).

  • Recente ervaring met toepassen RWS-werkwijze, -kaders en -formats (Werkwijzer Aanleg & Onderhoud en specifiek de publicaties Stappenplan van Projectopdracht tot vraagspecificatie” en Werkwijzebeschrijving Verificatie & Validatie).

  • Ervaring is vereist (minimaal 7 jaar werkervaring).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten