Informatiebeveiligingsspecialist (Senior)

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
13-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Driebergen
Reacties
4
Bekeken
594
Status
Gesloten
Referentie
20119082

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119082 Tijdelijke inhuur

Voor de Nationale Politie zijn wij op zoek naar een Senior Informatiebeveiligingsspecialist.

Opdracht omschrijving

Het project ‘Bijzondere Bedrijfsvoering’ (BBV) heeft de opdracht om de gerealiseerde (deel)oplossingen - voor de afscherming van medewerkers belast met specialistische operationele taken en de nog openstaande vraagstukken voor afscherming van medewerker gegevens - in een breder kader te plaatsen en toe te werken naar een meer gestructureerde en toekomst vaste oplossing.
De senior Informatiebeveiligingsspecialist maakt onderdeel uit van dit project en levert vanuit zijn kennis en kunde hoogwaardige ondersteuning aan dit project. De functionaris levert een kwalitatieve bijdrage aan de impactanalyse en het nastreven van de beoogde beveiligingsdoelen die over de gerelateerde systemen en processen heen worden uitgevoerd.

Doelstelling

De Dienst Informatie Management (IM) is onderdeel van het PDC en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van en dienstverlening voor de informatievoorziening (IV) van de organisatie en bereidt samen met de business de IV-portefeuille voor, onder meer door middel van de intake van nieuwe informatiebehoeften. Ook de vertaling van de informatiebehoefte naar requirements tot en met de regie op de implementatie van nieuwe of gewijzigde IV behoort tot het takenpakket van de dienst.
De sector Advies stemt de IV af op de strategische doelstellingen en de behoeften van de business. Zij adviseert bij vernieuwing van de IV over mogelijke technologie-, proces- en organisatieveranderingen, levert de benodigde input voor de P&C cyclus en draagt zorg voor het onderhoud van de informatiearchitectuur. De sector regisseert en bewaakt tevens de kwaliteit van de implementatie voor wat betreft de gekozen proces-, organisatie- en IV veranderingen. Advies bestaat uit de teams Business Experts, Informatievoorziening Experts en Operationele Informatievoorziening Experts. In het team Informatievoorziening Experts zijn de specialismen architectuur, informatiebeveiliging en requirement analyse ondergebracht.
Het Team Informatievoorzieningexperts (IVE) bestaat uit vier onderdelen, te weten Allround Informatievoorziening Expert, Informatiebeveiliging, Requirement Analyse en Architectuur. Het Team Informatievoorzieningexperts verricht binnen de kaders van de Nationale Politie IV-beleidsontwikkelings- en uitvoeringstaken op het gebied van informatiemanagement, informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en requirement analyse. Het team houdt zich onder meer bezig met de advisering en uitvoering van vraagarticulatie op Informatievoorziening; verbetering- en vernieuwingsvraagstukken; het begeleiden en ontwikkelen van Project Start Architecturen; het definiëren en uitwerken van (non)functionele gebruikersspecificaties en de uivoering van informatie beveiligingsbeleid en –maatregelen. Daarbij draagt het team zorg voor de borging van de inrichting van informatieprocessen, het analyseren van de organisatorische gevolgen en het inrichten van de niet geautomatiseerde informatievoorziening.
Voor het team Informatievoorziening Experts (IVE) Informatie Beveiliging wordt een senior Informatiebeveiligingensexpert gevraagd.

Gevraagde werkzaamheden

 • het inzichtelijk maken van de uitgangspunten, keuzes en hiaten, o.a. uit eerdere analyses en de beveiligingsanalyse;

 • het integraal vaststellen en analyseren van de informatiestromen voor de specialistische operationele taken. Het betreft hier de bedrijfsvoeringsystemen en de operationele systemen, de processen en de omgeving binnen en buiten de politie.

 • het doorgronden van de kwetsbaarheden in voorkomende situaties en deze voorzien van keuzescenario’s voor oplossingen op systeemniveau (systeem, interface, data) en/of op procesniveau (werkproces, werkinstructie, toelichting).

 • het uitschrijven en opleveren van een impactanalyse in nauwe samenwerking met het project BBV, gebruikmakend van kennis, expertise en richtlijnen binnen Dienst IM en Dienst ICT.

Vakmatige taken

 • Je bent in staat te schakelen op zowel tactisch als strategisch niveau.

 • Je kunt je goed inleven in processen.

 • Je bevordert de deskundigheid van collega’s door specialistische kennis en vaardigheden periodiek over te dragen.

 • Je beschikt over een zeer goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.

Inzet in de lijn of project

Project

Functie eisen

 • De afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar relevante werkervaring als Senior Informatiebeveiliging Specialist binnen de overheid.

 • Minimaal een afgeronde erkende HBO opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar

 • U beschikt over goede kennis van en ervaring met het gebruik van gangbare standaard tools binnen uw vakgebied

 • U hebt aantoonbare kennis van en ruime werkervaring in het vakgebied Informatiemanagement en u hebt zeer ruime kennis van Informatie beveiliging

 • U hebt aantoonbare kennis van en ruime werkervaring op gebied van bedrijfsvoering

 • Kennis van CISM en CISSP

 • U hebt projectmatige kennis en kunde en bij voorkeur beschikt u over de afgeronde Prince 2- (foundation) en Scrum/Agile-opleidingen

Functie wensen

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring als Specialist Informatiebeveiliging of vergelijkbaar in het vakgebied van informatievoorziening waarbij u te maken hebt gehad met diverse stake-holders in een politiek bestuurlijk gevoelige omgeving.

 • U hebt relevante ervaring met het opzetten en uitvoeren van risicoanalyses en het ontwerpen en beschrijven van technische en procesmatige beveiligingsoplossingen.

 • U hebt kennis van informatiebeveiliging standaarden (ISO27001/27002, VIR-BI, WBP, BIR) en ervaring met het vertalen daarvan naar praktische implementatierichtlijnen.

 • U bent in het bezit van Security certificeringen CISSP, CISM, CISA en/of CRISC.

Competenties

 • Kwaliteitsgericht

 • Organisatiesensitiviteit

 • Systeemdenken

 • Besluitvaardigheid

 • Overtuigingskracht

 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit

 • Visie

Inzet Periode

U bent vanaf 3-10-2016 (of indien mogelijk zoveel eerder als de screening akkoord is) tot en met 28-4-2017. Het contract kan door de opdrachtgever optioneel worden verlengd (max 1 x 6 mnd).
De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van het kandidaten onderzoek. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de aanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Driebergen

Startdatum

03-10-2016

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

6 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

Marktconform

Sluitingsdatum

20-06-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

week 26 of 27

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  13-06-2016 09:32
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-06-2016 11:21
  Plaats
  ROTTERDAM

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-06-2016 13:48
  Plaats
  Hellevoetsluis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-06-2016 09:31
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten