Sr. Adviseur Functieverplaatsing

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
13-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Terneuzen
Reacties
1
Bekeken
418
Status
Gesloten
Referentie
IGB69969804

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2522 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

15-5-2016

Einddatum

15-5-2018

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

17-06-2016 om 17:00 uur

Het inventariseren van vastgoed, grondverwerving en functieverplaatsing is nodig om de uitvoering van de nieuw te bouwen sluis tijdig te kunnen starten. Hiertoe wordt gekeken welke gronden nodig zijn voor de uitvoering van het project en in hoeverre verwerving en verplaatsing nodig is voor Rijkswaterstaat als netwerkbeheerder.

De adviseur wordt binnen het omgevingsteam belast met en betrokken bij contacten en onderhandelingen met de externe partijen omtrent verplaatsing van functies. Uw taak bestaat uit het zorgvuldige vormgeven van contacten met betrokken perceeleigenaren en het op zoek gaan naar alternatieve locaties voor de perceeleigenaren onder leiding van de grondaankoper.

Als adviseur functieverplaatsing bent verantwoordelijk voor het afstemmen met Rijkswaterstaat, aanwezig bij gesprekken met de huidige eigenaren en aanbieder van alternatieve locaties voor functieverplaatsing. 

In de periode 2005-2008 werd in het kader van de Nederlandse MIRT-procedures een verkenningsfase uitgevoerd voor de verbetering van de maritieme toegankelijkheid van de Kanaalzone GentTerneuzen. Hierbij werden oplossingen verkend en bestudeerd voor de toekomstige problemen met het huidige sluizencomplex in Terneuzen, en de bestaande Westsluis in het bijzonder. Na de verkenning heeft er in de periode 2008-2011 nog nader onderzoek plaatsgevonden (No-Regret fase). Op basis van de resultaten van de verschillende studies uit deze verkenningsfase, werden onderhandelingen gevoerd tussen Nederland en Vlaanderen.

De planuitwerkingsfase werd vanaf medio 2012 tot heden uitgevoerd. Voor de uitvoering ervan is een projectteam conform de IPM-systematiek (Integraal Project Management) ingericht. Doel van de planuitwerking is het opleveren van een aanbestedingsgereed dossier en het hebben van een Tracebesluit. Het Tracebesluit is in maart 2016 genomen en de marktbandering is in Q2 2016 ingezet. In 2015 is bovendien als beheersmaatregel op de tijdskritische planning van het project de overbruggingsfase gestart die enkele conditioneringswerkzaamheden in de planning naar voren haalt.

Nu hiermee de realisatiefase aanstaande is, hebben de Nederlandse en de Vlaamse opdrachtgevers hun gezamenlijke intenties voor deze fase en de daaropvolgende beheer en onderhoudsfase bevestigd in een Verdrag, dat in 2015 is ondertekend en sinds 1 maart in werking getreden. In de realisatiefase, die binnenkort van start zal gaan, wordt de Nieuwe Sluis gebouwd op basis van het Design & Construct (D&C) contract. Na de aanbesteding en gunning, voorzien in 2017, staat het projectteam, dat conform de IPM systematiek zal worden ingericht, voor de uitdaging de succesvolle realisatie van dit bijzondere project tot stand te brengen. Voor de uitvoering van het project Nieuwe Sluis Terneuzen wordt expertise gezocht. 

Het projectteam werkt vanuit de VNSC locatie in Bergen op Zoom en de projectteamlocatie in Terneuzen. Flexibiliteit tussen beide locaties is t.e.m. 2017 een vereiste. Vanaf 2018 wordt enkel de projectlocatie in Terneuzen gebruikt en is de gevraagde flexibiliteit niet meer van toepassing. De uitwerking van het project volgt de Werkwijzer Aanleg 2.0 (Rijkswaterstaat) met als doel het invulling geven van uniform werken in en aan projecten, zowel op het niveau van algemene werkwijze, projectstructuur en projectorganisatie. 

Functie-eisen

 • Aantoonbare kennis van voor deze functie relevante wet- en regelgeving, (beleids-)kaders en de RWS-standaarden.

  • Aantoonbare ervaring met de uitvoering van complexe infrastructurele projecten (> 100 mio. EURO).

  • Aantoonbare kennis en ervaring met een grensoverschrijdende context.

  • Aantoonbare ervaring als adviseur functieverplaatsing: minimaal 5 jaar.

  • HBO opgeleid, bij voorkeur met een bedrijfs- economische achtergrond.

  • Aantoonbare ervaring met risico gestuurd denken en toetsen.

  • Aantoonbare ervaring bij inventariseren van vastgoed, grondverwerving en functieverplaatsing om de uitvoering van de nieuw te bouwen sluis tijdig te kunnen starten.

  • Aantoonbare ervaring binnen het omgevingsteam en betrokkenheid bij contacten en onderhandelingen met de externe partijen omtrent verplaatsing van functies.

  • Aantoonbare ervaring met werken binnen een bestuurlijke alliantie/samenwerking.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  14-06-2016 15:08
  Plaats
  Putten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten