Senior Informatiearchitect

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
13-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
386
Status
Gesloten
Referentie
693

Omschrijving

Voor onze eindklant de Politie in Rotterdam zijn wij op zoek naar een Senior Informatiearchitect met minimaal 2 jaar relevante werkervaring als Senior Architect binnen de overheid.?
Minimaal een afgeronde erkende HBO opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar? Lees dan verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Standplaats
Rotterdam
Startdatum
03-10-2016
Einddatum
28-04-2017
Optie tot verlenging
Ja (1x 6 mnd)
Uren per week
36

Opdracht omschrijving
Het Team Informatievoorziening experts (IVE) bestaat uit vier onderdelen, te weten Allround Informatievoorziening Expert, Informatiebeveiliging, Requirement Analyse en Architectuur. Het Team Informatievoorziening experts verricht binnen de kaders van de Nationale Politie IV-beleidsontwikkelings- en uitvoeringstaken op het gebied van informatiemanagement, informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en Requirement analyse. Het team houdt zich onder meer bezig met de advisering en uitvoering van vraagarticulatie op Informatievoorziening verbetering- en vernieuwingsvraagstukken; het begeleiden en ontwikkelen van Project Start Architecturen; het definiëren en uitwerken van (non)functionele gebruikersspecificaties en de uitvoering van informatie beveiligingsbeleid en –maatregelen. Daarbij draagt het team zorg voor de borging van de inrichting van informatieprocessen, het analyseren van de organisatorische gevolgen en het inrichten van de niet geautomatiseerde informatievoorziening. Voor het team Informatievoorziening Experts (IVE) Informatie Architectuur wordt één (1) Sr. Informatie Architect gevraagd. Deze Informatie Architect heeft zeer gegronde kennis van Informatie Architectuur en de daarbij gehanteerde kaders.

Doelstelling
De Dienst Informatie Management (IM) is onderdeel van het PDC en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van en dienstverlening voor de informatievoorziening (IV) van de organisatie en bereidt samen met de business de IV-portefeuille voor, onder meer door middel van de intake van nieuwe informatiebehoeften. Ook de vertaling van de informatiebehoefte naar requirements tot en met de regie op de implementatie van nieuwe of gewijzigde IV behoort tot het takenpakket van de dienst.
De sector Advies stemt de IV af op de strategische doelstellingen en de behoeften van de business. Zij adviseert bij vernieuwing van de IV over mogelijke technologie-, proces- en organisatieveranderingen, levert de benodigde input voor de P&C cyclus en draagt zorg voor het onderhoud van de informatiearchitectuur. De sector regisseert en bewaakt tevens de kwaliteit van de implementatie voor wat betreft de gekozen proces-, organisatie- en IV veranderingen. Advies bestaat uit de teams Business Experts, Informatievoorziening Experts en Operationele Informatievoorziening Experts. In het team Informatievoorziening Experts zijn de specialismen architectuur, informatiebeveiliging en Requirement analyse ondergebracht.

Verantwoordelijkheden
Je helpt als senior Informatie Architect mee aan het opbouwen en bijdragen van kwaliteit impulsen voor dit proces. Jij maakt het verschil en jij levert de bijdrage die nodig is om de doelstellingen van de Nationale Politie op korte, middellange en lange termijn te kunnen waarborgen.

Vakmatige taken

 • Je kunt goed plannen en organiseren.

 • Je kunt je goed inleven in processen.

 • Je bent in staat te schakelen op zowel tactisch als strategisch niveau en je bent goed in staat mensen met de juiste argumenten te overtuigen.

 • Je beschikt over goede kennis van informatievoorziening en ervaring met het gebruik van gangbare standaard tools binnen je vakgebied.

 • Je draagt bij aan de inrichting en borging van de Informatiearchitectuur en doet dit in afstemming met de coördinator Architectuur van de dienst IM.

 • Je bevordert de deskundigheid van collega’s door specialistische kennis en vaardigheden periodiek over te dragen.

Contacten
Zowel in- als extern.

Inzet in de lijn of project
Project

Opleiding

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.

 • Je hebt relevante informatiearchitectuuropleidingen gevolgd die gangbaar zijn binnen de overheid.

 • Je bent bekend met de methodieken Togaf, DYA en SOA.

 • Je hebt projectmatige kennis en kunde en bij voorkeur beschik je over de afgeronde Prince 2- (foundation) en Scrum/Agile-opleidingen.

Werkervaring

 • Je hebt aantoonbare ruime architectuur ervaring.

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ruime werkervaring in het vakgebied informatiemanagement en architectuur.

Competenties
Besluitvaardigheid
Organisatiesensitiviteit
Organisatievermogen
Overtuigingskracht
Politiek bestuurlijke sensitiviteit
Probleemanalyse
Systeemdenken
Samenwerken

Eisen
In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar relevante werkervaring als Senior Architect binnen de overheid.
Minimaal een afgeronde erkende HBO opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.

Wensen
In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring als technisch adviseur en/of technisch informatie-architect in het vakgebied van informatievoorziening waarbij de kandidaat te maken heeft gehad met diverse stake-holders in een politiek bestuurlijk gevoelige omgeving.
De kandidaat heeft aantoonbaar relevante informatiearchitectuur opleidingen gedaan die gangbaar zijn binnen de overheid (zoals NORA, GEMMA) en is aantoonbaar bekend met de methodieken Togaf, DYA en SOA.
De kandidaat is Prince 2 gecertificeerd.
De kandidaat is Scrum/Agile gecertificeerd.
De kandidaat heeft relevante werkervaring opgedaan binnen de Nationale Politie is een pre.

Interesse? Graag ontvangen wij het CV o.v.v. het tarief uiterlijk maandag 20 juni om 17.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten