Senior Informatiearchitect

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
13-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Driebergen
Reacties
0
Bekeken
346
Status
Gesloten
Referentie
682

Omschrijving

Voor onze eindklant, de Politie in Driebergen, zijn wij op zoek naar een 000682 Senior Informatiearchitect.

Heb jij in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar relevante werkervaring als Senior Architect binnen de overheid? Minimaal een afgeronde erkende HBO opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar? Lees dan verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Functietitel
Senior Informatiearchitect
Standplaats
Driebergen
Startdatum
03-10-2016
Einddatum
28-04-2017
Optie tot verlenging
Ja (1x 6 mnd)
Uren per week
36

Opdracht omschrijving
Het project ‘Bijzondere Bedrijfsvoering’ (BBV) heeft de opdracht om de gerealiseerde (deel)oplossingen - voor de afscherming van medewerkers belast met specialistische operationele taken en de nog openstaande vraagstukken voor afscherming van medewerker gegevens - in een breder kader te plaatsen en toe te werken naar een meer gestructureerde en toekomst vaste oplossing.

 • uitvoeren van een impactanalyse over de gerelateerde systemen en processen heen.

 • mobiliseren van betrokkenheid en kennis vanuit FM, Finance en HRM.

 • ophalen van gehanteerde uitgangspunten (vanuit oplosgroep, kerngroep en werkgroepen) met als mogelijke resultante dat eerdere uitgangspunten heroverwogen dienen te worden.

 • de daarvoor benodigde analyse en (geactualiseerd) advies maken onderdeel uit van de impactanalyse.

Doelstelling
De Dienst Informatie Management (IM) is onderdeel van het PDC en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van en dienstverlening voor de informatievoorziening (IV) van de organisatie en bereidt samen met de business de IV-portefeuille voor, onder meer door middel van de intake van nieuwe informatiebehoeften. Ook de vertaling van de informatiebehoefte naar requirements tot en met de regie op de implementatie van nieuwe of gewijzigde IV behoort tot het takenpakket van de dienst.
De sector Advies stemt de IV af op de strategische doelstellingen en de behoeften van de business. Zij adviseert bij vernieuwing van de IV over mogelijke technologie-, proces- en organisatie-veranderingen, levert de benodigde input voor de P&C cyclus en draagt zorg voor het onderhoud van de informatiearchitectuur. De sector regisseert en bewaakt tevens de kwaliteit van de implementatie voor wat betreft de gekozen proces-, organisatie- en IV veranderingen. Advies bestaat uit de teams Business Experts, Informatievoorziening Experts en Operationele Informatievoorziening Experts. In het team Informatievoorziening Experts zijn de specialismen architectuur, informatiebeveiliging en requirement analyse ondergebracht.
Het Team Informatievoorzieningexperts (IVE) bestaat uit vier onderdelen, te weten Allround Informatievoorziening Expert, Informatiebeveiliging, Requirementanalyse en Architectuur. Het Team verricht binnen de kaders van de Nationale Politie IV-beleids-ontwikkelings- en uitvoeringstaken op het gebied van informatiemanagement, informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en requirementanalyse. Het team houdt zich onder meer bezig met de advisering en uitvoering van vraagarticulatie en verbetering- en vernieuwingsvraagstukken van de informatievoorziening ; het begeleiden en ontwikkelen van Project Start Architecturen; het definiëren en uitwerken van (non)functionele gebruikersspecificaties en de uitvoering van informatie beveiligingsbeleid en –maatregelen. Daarbij draagt het team zorg voor de borging van de inrichting van informatieprocessen, het analyseren van de organisatorische gevolgen en het inrichten van de niet geautomatiseerde informatievoorziening.
Voor het team Informatievoorziening Experts (IVE) Architectuur wordt een senior Informatiearchitect gevraagd. Deze expert beschikt in het bijzonder over grondige kennis van de Bijzondere Bedrijfsvoering en –bedrijfsvoering processen bij de Politie en van de politieorganisatie.

Gevraagde werkzaamheden

 • het inzichtelijk maken van de uitgangspunten, keuzes en hiaten (o.a. uit eerdere analyses en de beveiligingsanalyse).

 • het integraal vaststellen en analyseren van de informatiestromen voor de specialistische operationele taken. Het betreft hier dan de bedrijfsvoeringsystemen en de operationele systemen, de processen en de omgeving binnen en buiten de politie.

 • het doorgronden van de kwetsbaarheden in de voorkomende situaties in de werksoorten en deze voorzien van keuzescenario’s voor oplossingen op systeemniveau (systeem, interface, data) en/of op procesniveau (werkproces, werkinstructie, toelichting).

 • het uitschrijven en opleveren van een impactanalyse in nauwe samenwerking met het project BBV, gebruikmakend van kennis, expertise en richtlijnen binnen Dienst IM en Dienst ICT.

Vakmatige taken

 • Je kunt goed plannen en organiseren.

 • Je kunt je goed inleven in processen.

 • Je bent in staat te schakelen op zowel tactisch als strategisch niveau en je bent goed in staat mensen met de juiste argumenten te overtuigen.

 • Je beschikt over goede kennis van informatievoorziening en ervaring met het gebruik van gangbare standaard tools binnen je vakgebied.

 • Je draagt bij aan de inrichting en borging van de Informatiearchitectuur en doet dit in afstemming met de coördinator Architectuur van de dienst IM.

 • Je bevordert de deskundigheid van collega’s door specialistische kennis en vaardigheden periodiek over te dragen.

Inzet in de lijn of project
Project
Opleiding

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.

 • Je hebt relevante informatiearchitectuuropleidingen gevolgd die gangbaar zijn binnen de overheid.

 • Je bent bekend met de methodieken Togaf, DYA en SOA.

 • Je hebt projectmatige kennis en kunde en bij voorkeur beschik je over de afgeronde Prince 2- (foundation) en Scrum/Agile-opleidingen.

Werkervaring

 • Je hebt aantoonbare ruime architectuur ervaring.

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ruime werkervaring in het vakgebied informatiemanagement en architectuur.

Eisen
In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar relevante werkervaring als Senior Architect binnen de overheid.
Minimaal een afgeronde erkende HBO opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.
Wensen
In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring als technisch adviseur en/of technisch informatie-architect in het vakgebied van informatievoorziening waarbij de kandidaat te maken heeft gehad met diverse stake-holders in een politiek bestuurlijk gevoelige omgeving. De kandidaat heeft hierbij ruime ervaring opgedaan met Scrum/agile.
De kandidaat heeft aantoonbaar relevante informatiearchitectuur opleidingen gedaan die gangbaar zijn binnen de overheid (zoals NORA, GEMMA) en is aantoonbaar bekend met de methodieken Togaf, DYA en SOA.
De kandidaat is Scrum/Agile gecertificeerd.
De kandidaat is Prince 2 gecertificeerd.
De kandidaat heeft relevante werkervaring opgedaan binnen de Nationale Politie is een pre.

Interesse? Graag ontvangen wij het CV o.v.v. het tarief uiterlijk maandag 20 juni om 15.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten