Sr. Adviseur Kunstwerken

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
14-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
343
Status
Gesloten
Referentie
IGB70235099

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

11-07-2016

Einddatum

01-05-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16

Sluitingsdatum

23-06-2016 om 17:00 uur

Beschrijving organisatieonderdeel cq. project
Doel van het project Hoevelaken Verbeteren van de doorstroming en de bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland,
waarbij een goede inpassing/vormgeving van de A1/A28 een bijdrage levert aan de verbetering van de leefbaarheid in het gebied rond deze wegen. In 2008 is de planstudie van het project Hoevelaken gestart met de publicatie van de Staftnotitie. De richtlijnen voor de Milieu Effect Rapportage (MER) le fase zijn in mei 2009 vastgesteld. Eind 2009 is het voorkeursalternatief vastgesteld. Om het verkeersprobleem op te lossen is het nodig om de A28 en Al te verbreden en knooppunt Hoevelaken aan te passen.

De markt is gevraagd met een oplossing te komen waarmee aan de eisen wordt voldaan en zoveel mogelijk wensen worden vervuld binnen het beschikbare budget. In juni 2015 is het werk gegund aan een combinatie welke de opdracht heeft om knooppunt Hoevelaken te realiseren. De opdracht aan de markt bestaat uit:

 • Het uitwerken van het winnende ontwerp in  een voorkeursvariant

 • Het uitwerken van de voorkeursvariant in een (O)TB/MER

 • Het bouwen van de oplossing

Momenteel werkt het project in samernwerking met de marktpartij aan het uitwerken van de voorkeursvariant naar een (0)18/MER van 2016 tot en met 2018. Vanaf 2019 zal het werk fysiek gerealiseerd gaan worden. In 2023 moet het werk
opgeleverd worden.

Profiel Omschrijving
De adviseur kunstwerken draait mee in het team Ontwerp, Effecten en Techniek (OET) van de projectorganisatie Hoevelaken en bewaakt de inhoudelijke kwaliteit van de uitwerking van het ontwerp, effectonderzoeken en uitvoering door de Opdrachtnemer van het PD&C contract, specifiek voor het onderdeel kunstwerken. De discipline kunstwerken bestaat uit: viaducten en bruggen, geluidsschermen, duikers, dossier ruimtelijke kwaliteit en vormgeving ed., raakvlakken met
de overige disciplines zoals effectbepalingen, SE, wegen, omgeving en dynamisch verkeersmanagement. Het team
OET bestaat uit de technisch manager, projectleider ontwerp effecten en techniek, sr adviseur SE, sr adviseur kunstwerken en vakinhoudelijke adviseurs.

Specifieke werkzaamheden

 • Inhoudelijk toetsen van uitwerkingen door de Opdrachtnemer op het gebied van kunstwerken, zoals ontwerpdocumenten specificatiedocumenten; verificatiedocumenten (O)TB/mer documenten en uitvoeren van audits (procestoetsen en producttoetsen).

  • Adviseren van wijzigingsvoorstellen op het gebied Beschrijving van kunstwerken effecten van wijzigingen analyseren functie;

  • Beoordelen van nieuwe en/of gewijzigde klanteisen, effecten analyseren en vertalen naar wijzigingsvoorstellen;

  • Afstemmen met opdrachtnemer over inhoudelijke uitgangspunten, afwegingen en randvoorwaarden m.b.t. kunstwerken;

  • Afstemmen met stakeholders en technische diensten van Rijkswaterstaat over inhoudelijke ontwikkelingen in het project m.b.t. kunstwerken;

  • Monitoren van landelijke ontwikkelingen in normen, richtlijnen en technische standaarden op het gebied van kunstwerken;

  • Het actueel houden van de risicodossier en adviseren over de risicobeheersing op het gebied van kunstwerken.

  • Adviseren van de manager techniek en de sr adviseur kunstwerken over al het bovenstaande. Een en ander zal in de praktijk worden ingevuld onder aansturing van de manager techniek binnen team techniek. De adviseur kunstwerken werkt in de praktijk nauw samen met de sr adviseur kunstwerken (disciplineleider kunstwerken) en de constructeur.

Functie-eisen

 • HBO Civieltechnische opleiding;

  • Min. 7 jaar kennis en/of ervaring in weginfrastructurele projecten, technische kennis van kunstwerken zoals de ROK;

  • Minimaal 5 jaar werkervaring bij een rijksoverheidsorganisatie.

  • Relevante werkervaring op het gebied van het tracewetprocedure (ontwerp tracebesluit / milieu effect rapportage);

  • Lead-Auditor 150 9001;

  • Relevante werkervaring met Systeemgerichte Contractbeheersing bij geïntegreerde contracten;

  • Kennis van D & C contracten;

  • Kennis van dossiers ruimtelijke kwaliteit en vormgeving.

Pré

 • Netwerk van contacten binnen Rijkswaterstaat (zoals GPO afdeling bruggen en viaducten);

  • Aantoonbare ervaring met Relatics;

  • Recente ervaring met toepassen kaders en -formats (Werkwijzer Aanleg & Onderhoud en specifiek de publicaties Stappenplan van Projectopdracht tot vraagspecifcatie’ en Werkwijzebeschrijving Verificatie & Validatie).

  • Kennis van het projectgebied van het knooppunt Hoevelaken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten