Implementatiemanager Applicaties

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
15-06-2016
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
494
Status
Gesloten
Referentie
IGB70396277

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 159 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

04-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

21-06-2016 om 09:00 uur

Doel van de functie
De implementatiemanager is verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe apps bij de 8.500 gebruikers, managers en andere stakeholders. En is daarnaast verantwoordelijk voor het bijbehorende verandertraject binnen de organisatie. Voor het project EKT is de implementatiemanager ook verantwoordelijk voor de fysieke uitrol van zo’n 6000 apparaten met apps evenals de inrichting van het reparatieproces. De implementatie van apps op de smartphone heeft impact op de bestaande service- en werkprocessen voor Service & Operations (hierna S&O). Medewerkers zijn langdurig gewend aan het omgaan met een Railpocket ( kennen de ins- en outs hiervan) en zullen nu moeten wennen aan een nieuwe apparaten (smartphone, nieuwe MCL). Voorwaarde is dat de medewerkers zelf hun weg zullen gaan vinden in de digitale wereld en dat de apps net als consumenten apps gebruikersvriendelijk en intuïtief  zullen zijn. Deze verandering is niet voor iedereen eenvoudig te maken. Het is dus van groot belang dat het implementatietraject zorgvuldig wordt doorlopen en dat er gerichte aandacht is voor die medewerkers die hetzij minder affiniteit hebben met de digitalisering van hulpmiddelen ofwel  het lastig vinden om zich nieuwe werkwijzen toe te eigenen. De intuïtieve inrichting van de apps zal bijdragen aan een grotere acceptatie bij medewerkers en dient geborgd te zijn bij de ontwikkeling van de apps.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten

Algemeen

 • Uitwerken van de mogelijkheden en specificeren van de projectopdracht. Toetsen of de gerealiseerde oplossing voldoet aan de gewenste functionele specificaties

 • Opdracht concreet en enige vrijheid om over prijzen en leveringsvoorwaarden te onderhandelen

 • Werkt binnen vrij algemene richtlijnen en is primair verantwoordelijk voor projectbudget (apparaatskosten) van ca. 0,5 tot ca. 1 mio/jaar

 • Projecten waarvoor een vrij hoge mate van inhoudsdeskundigheid vereist is binnen één domein/applicatie

 • Overdragen van kennis aan gebruikers en adviseren van managers met gelijke belangen

 • Integrale planning van meerdere subdisciplines, overziet het totale product

Specifiek

 • Communicatie naar eerstelijnsmedewerkers en de S&O-organisatie

 • Verandermanagement die het project in de NSR-organisatie met zich meebrengt

 • Uitrol fysieke hardware van EKT

 • Implementatie reparatieproces

 • Rapporteren en besluitstukken opstellen voor projectmanager t.b.v. voortgang en het nemen van besluiten

 • In staat tot het in overleg bepalen en het zelf schrijven van diverse communicatieboodschapen voor verschillende doelgroepen.

 • Zelf handen uit de mouwen steken, en niet alleen coördineren

Overig
De operationele medewerkers van de organisatie hebben allemaal een smartphone. Hun railpocket wordt dit jaar vervangen door een successievelijke uitrol van apps op de smartphone, een losse Elektronische kniptang en een tablet voor machinisten, waarop zij routeinformatie lezen.
De beoogd implementatiemanager is verantwoordelijk voor de implementatie van de apps bij de medewerkers en de daarbij behorende opleidingen en instructie. Het project is geslaagd als de operationele medewerkers ook daadwerkelijk de apps gaan gebruiken zodat de Railpocket uit gefaseerd kan worden.

Functie-eisen

 • Minimaal 5 jaar recente ervaring met implementatietrajecten en/of als verandermanager in een operationele organisaties

 • Aantoonbare ervaring in projectmatig werken

 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van diverse communicatieboodschappen voor verschillende doelgroepen

 • Aantoonbare kennis van operatie openbaar vervoer

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten