Coördinator Beheer en Ontwikkeling

Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
16-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
0
Op locatie
Delft en Capelle
Reacties
1
Bekeken
525
Status
Gesloten
Referentie
63739 MK

Omschrijving

Omschrijving

Voor de RWS zijn we op zoek naar Coördinator Beheer en Ontwikkeling

Plaats in de organisatie

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In opdracht van de minister en de staatssecretaris werkt Rijkswaterstaat aan het aanleggen, beheren en ontwikkelen van de infrastructurele hoofdnetwerken van ons land. Rijkswaterstaat is de beheerder van het nationale rijkswegennetwerk (3260 km), het rijkswaterwegennetwerk (1686 km) en het landelijke watersysteem (65.250 km2).
De Coördinator Beheer en Ontwikkeling wordt ingezet in het kader van het programma ‘Beveiligd Werken Rijkswaterstaat’ (BWR). Het Programma BWR werkt aan het verhogen van de beveiliging en veiligheid van missiekritieke systemen en objecten, onder andere door het programma IMPAKT.
Onderdeel van het programma IMPAKT is het op orde brengen van technische documentatie van een object. De aanwezigheid en actualiteit van deze documentatie is cruciaal om betrouwbaarheid, veiligheid en beveiliging van de technische installaties te borgen. Bij de bruggen van de Regio West-Nederland Zuid (WNZ) is de technische documentatie niet actueel en niet volledig. IMPAKT en WNZ werken nu al gezamenlijk aan het bereiken van dit resultaat.
De Coördinator Beheer en Ontwikkeling wordt vanuit het programma IMPAKT ingezet als coördinator voor het op orde brengen van de documentatie. De coördinator wordt inhoudelijk aangestuurd vanuit IMPAKT en zal samen met medewerkers van WNZ, PPO en de verantwoordelijk aannemer zorgen voor het op orde brengen van de documentatie.
Daarnaast wordt vanuit het Programma Beveiligd Werken gewerkt aan de ontwikkeling van 3B-Bouwstenen (3B= Bedienen, Besturen en Bewaken), met als uiteindelijke doel dat Rijkswaterstaat nautische objecten op een uniforme manier gaan kan bedienen, besturen en bewaken. Van bedien(op afstand)plek tot het aansturen van de LFV’s (logische functievervullers) vormt het een gestandaardiseerd 3B concept. Om deze 3B’s van nautische objecten te standaardiseren worden bouwstenen gedefinieerd die samen de hele keten beslaan.
De Coördinator Beheer en Ontwikkeling is verantwoordelijk voor een zorgvuldig proces van beheer en ontwikkeling van de bouwstenen, en dient daarvoor een aantal producten te ontwikkelen. Hierbij is het van belang om de verschillende stakeholders goed mee te nemen in het proces. Dit gebeurt in samenwerking met de Projectmanager en de leadarchitect.

Gestelde randvoorwaarden tbv de uitvoering van de producten

 • Ivm benodigde afstemmingen, het verzoek om de woensdagen aanwezig te zijn in Capelle aan de IJssel ,

 • Wekelijks informeren van het ontwikkelteam over de voortgang, bijzonderheden en evt hulpvragen van je opdracht

2- maandelijks informeren van PM & Leadarchitect dmv een voortgangrapportage

Taken/werkzaamheden

 • Coördineren van de activiteiten voor het op orde brengen van objectdocumentatie. Coördineren van de activiteiten van WNZ, PPO en opdrachtnemer(s). Procesbewaking.

 • In beeld brengen GAP in aanwezige documentatie per brug i.s.m. WNZ en PPO. Van de Coördinator Beheer en Ontwikkeling wordt verwacht dat hij de aangeleverde informatie verwerkt tot een concreet uitgewerkt overzicht van missende actuele documentatie en op basis van deze informatie een uitvraag aan een marktpartij voorbereid.

 • Toetsen of de noodzakelijke en juiste documenten worden opgeleverd door de opdrachtnemer(s) van WNZ en PPO.

 • Ontwikkeling implementatieplannen Beheer en Onderhoud tbv Bouwsteenontwikkkeling

 • Plan van Aanpak tbv onderstaand gevraagde producten,

 • Plan van Aanpak voor borging van het Beheer & Onderhoud van de landelijke 3B bouwsteen (CIV), gerealiseerde 3B systeem in een brug & verkeerscentrale.

Hierin onderscheid maken in functioneel beheer, applicatiebeheer en technisch beheer

 • Implementatieplan voor Beheer & Onderhoud van de landelijke 3B-bouwstenen binnen de CIV inclusief advies over lifecycle-management en het verificatie-en-validatieproces

 • Implementatieplan voor Beheer & Onderhoud van het gerealiseerde 3B-systeem in een brug, inclusief advies over lifecycle-management en het verificatie-en-validatieproces. Dit dient tevens hergebruikt te kunnen worden bij andere bruggen en regio’s.

 • Implementatieplan voor Beheer & Onderhoud van het gerealiseerde 3B-systeem in een verkeerscentrale, inclusief advies over lifecycle-management en het verificatie-en-validatie-proces. Dit dient tevens hergebruikt te kunnen worden bij de andere verkeerscentrales.

 1. Informeren en afstemmen met stakeholders en projectteam Bouwsteenontwikkeling.

Opleiding

 1. HBO / WO richting elektrotechniek / procesautomatisering

  1. Assetmanagement / informatiemanagement

Werkervaring

 • Ervaring met projectmatig werken (5 tot 10 jaar)

 • Ervaring met assetmanagement (2 tot 5 jaar)

 • Ervaring met informatiemanagement (2 tot 5 jaar)

 • Ervaring met procesautomatisering (5 jaar)

Sluitingsdatum

20-06-2016

Sluitingstijd

17:00

Uren per week

36

Indicatie intakegesprek

zsm

Indicatie besluitvorming

05-07-2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

•CV in Word-formaat voorzien van de 3 meest relevante (recente) projecten.
•Motivatie afgestemd op de functie eisen.
•Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).
•Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).
N.B.
•Aanbiedingen op basis van exclusiviteit
•Na ontvangst van de aanbieding ontvangt u binnen 12 uur een reactie, via de mail of telefoon

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  18-06-2016 22:28
  Plaats
  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten