Implementatie manager

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
17-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Regio Den Haag
Reacties
1
Bekeken
585
Status
Gesloten
Referentie
Roos Goed

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Functie

Implementatie manager

Richttarief

Scherp

Branche

Overheid

Locatie

Zuid-Holland

Periode

1 juli 2016 tot en met 31 dec 2016. Optie op verlenging

Aantal uren per week

32

Uiterste datum van aanbieden: De aanbiedingen dienen uiterlijk op uiterlijk 17-06-2016 12:00 in ons bezit te zijn.
Wij verzoeken u in uw aanbiedingen een uurtarief op te nemen inclusief reis- en verblijfkosten binnen Nederland.

Korte opdrachtomschrijving

Het programma Professional Portal/Innovatie realiseert de vernieuwing van de werkprocessen en de ondersteunende IT systemen binnen het sociale domein van de 4 grootste gemeenten in Nederland (G4). Het programma is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van deze vernieuwing.

Het biedt een nieuwe werkwijze voor professionals in de backoffice van het sociale domein van de G4. Zij hebben hiermee toegang tot het Werk-, Inkomens- en Voorzieningendossier van hun klanten. Burgers (en bedrijven) maken gebruik van de nieuw aan te bieden functionaliteiten om zelf vanuit huis of kantoor zaken aan te vragen, hun dossier in te zien, wijzigingen door te geven etc. De innovatie vervangt, vanuit het gezichtspunt van de professional (op termijn) de bestaande applicaties, te beginnen met de applicaties die gerelateerd zijn aan de domeinen Werk & Inkomen.

Eén van deze vernieuwingen is het systeem Edison.

Voor de uitvoering van dit programma wordt extra capaciteit gevraagd. Het programma vraagt tot het eind van het jaar 2016 twee implementatiemanagers. Het profiel is hieronder weergegeven.

De implementatiemanager is verantwoordelijk voor implementatie van de releases en stelt per release een implementatieplan op waarin alle relevante aspecten van de betreffende implementatie geadresseerd zijn. De implementatiemanager geeft richting, uitvoering en leiding aan de daadwerkelijke implementatie.

Eisen

 • HBO/WO-niveau

 • Ruim 10 jaar ervaring met het uitvoeren van projecten op het terrein van de informatievoorziening en ICT bij de (decentrale) overheid.

 • Ruime ervaring in het aansturen van implementatietrajecten binnen de (decentrale) overheid en afstemmen met interne en externe partijen.

 • Ervaring binnen de gemeenten en in het sociale domein werk en/of inkomen is een pré, evenals samenwerking met het G4 samenwerkingsverband.

 • Certificering op het gebied van relevante projectmanagement methodiek zoals Prince2 is vereist en Lean Six Sigma is een pré.

 • Aantoonbare kennis van en ervaring met agile werken (zoals scrum).

Bijzonderheden

 • CV in het Nederlands opgesteld en in Word of PDF-formaat van maximaal 5 pagina's A4

 • In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  17-06-2016 10:30
  Plaats
  odijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten