Adviseur - expert Hosting services

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
17-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
793
Status
Gesloten
Referentie
16000017

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Betreft

Inzet van een hosting expert met ruime ervaring in het opstellen van hosting requirements/programma van eisen en wensen ten behoeve van (Europese) aanbesteding.

Basisopdracht

Opleveren van diverse deliverables voor KOOP die leiden tot een keuze voor een aanbestedingsstrategie voor de van de Europese aanbesteding die moet leiden tot een nieuwe hostingleverancier voor alle infra voor KOOP.

Daarnaast het in afstemming met het projectteam van KOOP opleveren van deliverables die onderdeel zijn van het bestek voor de uit te schrijven aanbesteding.

Inzet op aanvullende management / adviesopdrachten binnen UBR|KOOP is mogelijk.

Situatieschets initiële opdracht

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Financiën, de Eerste Kamer en Tweede Kamer der Staten-Generaal en uitvoeringsorganisaties als de IND, verricht KOOP publicatie- en informatiediensten en toepassingen voor de keten van wet- en regelgeving voor alle overheidsorganisaties.

KOOP heeft veel van de primaire processen in het kader van de beheer- en ontwikkeling van de genoemde diensten uitbesteed aan toeleveranciers. Eén van de primaire processen die is uitbesteed, betreft de (managed) hosting van de complete keten-infrastructuur waarop de KOOP-systemen en websites draaien.

Het contract met de huidige leverancier verloopt in juni 2017. In 2016 dient KOOP daarom een nieuwe hostingleverancier te selecteren waartoe een Europese aanbesteding zal worden uitgeschreven.
Het uitschrijven van een aanbesteding vergt een “out of the box” benadering: het gaat erom dat strategische visie wordt vertaald naar de juiste technologieën. KOOP heeft daarom behoefte aan een technische infrastructuur expert met een uitstekende kennis van de huidige stand van zaken in de markt (commodity’s en innovaties), ervaring met het aanbesteden van hostingservices en met name het opstellen van de eisen hiervoor. Hierbij combineert de expert zijn kennis en ervaring met een pragmatische insteek zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Initiële opdracht

De expert levert in afstemming met projectleider KOOP en senior inkoop adviseur van de Haagse Inkoop Samenwerking de volgende deliverables op:
 een advies voor de vaststelling van de aanbestedingsstrategie. Dit op basis van uitgebreide kennis van technologische ontwikkelingen op het gebied van IaaS, PaaS, Managed Hosting infrastructuur
 een vertaling op korte termijn van de businesseisen en wensen van KOOP naar (onderdelen van) een concreet programma van eisen en wensen te hanteren bij de aanbesteding.
 richtlijnen en principes voor infrastructuur ontwikkeling en exploitatie
 een advies ten aanzien van de huidige en toekomstige inrichting van de beheerorganisatie, waaronder:
o advies over te hanteren normen, procedures en wijzigingsverzoeken op het gebied van infrastructuur
o advies over de inrichting van het contract, leveranciers- en servicelevel management op het gebied van infrastructurele diensten

Prioritering en realisatie van de diverse deliverables vindt plaats in afstemming met de projectleider van KOOP en senior inkoopadviseur van het HIS (Haagse Inkoop Samenwerking), beide onderdeel van UBR. Het merendeel van de deliverables moet in juli / augustus opgeleverd worden.

Looptijd en omvang

Inzet gedurende de looptijd van de aanbesteding (voorbereiding en uitvoer) ca. juli t/m december 2016) met mogelijkheid tot verlengen vanuit opdrachtgever.

Inzet per week

In overleg

Start

Directe beschikbaarheid is een vereiste.

Aanvullende formele eis ten aanzien van de Inschrijving

Gezien het karakter van de werkzaamheden en de rol die de expert heeft binnen het aanbestedingstraject, dient de hosting expert volledige onafhankelijk te opereren. Ingeval een kandidaat in dienst is bij, of anderszins een belang heeft bij een marktpartij die diensten aanbiedt op het gebied van infrastructuur en hostingservices, zal de betreffende marktpartij worden uitgesloten van deelname aan de door KOOP uit te schrijven Europese Aanbesteding.

De beoordeling vindt plaats volgens de onderstaande criteria

 1. Vakbekwaamheid van uw aangeboden kandidaat 40%

 2. Aantoonbare ervaring met het gevraagde onderwerp/domein 40%

 3. De gevraagde prijs voor de uitvoering van de gevraagde activiteiten 20%

Reageren?
Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  19-06-2016 15:12
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten