Teamleider / ICT Architect

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
20-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
2
Bekeken
662
Status
Gesloten
Referentie
IGB71245155

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-08-2016

Einddatum

01-08-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

30-06-2016 om 08:30 uur

De Informatievoorziening van de organisatie is aan sterke verandering onderhevig. Het huidige applicatielandschap wordt gesaneerd en ICT systemen worden vervangen, aangepast of verbeterd ter ondersteuning van de nieuwe werkprocessen van de organisatie.

Het cluster OPP realiseert de vernieuwing van de informatievoorziening voor het Operationeel Proces, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt.

Als architect analyseer je de bedrijfsbehoeften en ontwerp je daarbij passende IT-oplossingen. Daarnaast communiceert de architect met de rest van de organisatie over het belang van ‘werken onder architectuur’. Als teamleider zorg je voor de bouw van een technische platform waarop nieuwe functionaliteiten landen. Je hebt hierbij rekening te houden met vele partijen.

Doelstelling
De bestaande referentiearchitectuur in detail verder uitwerken en zorgen dat de eerste twee functionaliteiten kunnen landen op een eerste versie van het technische platform.

Verantwoordelijkheden
De software van OPP is complex en wordt de komende periode nog (sterk) uitgebreid. De architecten die onderdeel uitmaken van de ADA (application design authority) bepalen hoe dit gebouwd wordt. De gevraagde architect adviseert vanuit zijn/haar senior rol dit team. In je rol van teamleider is je verantwoordelijkheid dat de teamleden optimaal in hun kracht kunnen functioneren en dat afgesproken planningen gehaald worden.

Vakmatige taken
De focus van een architect ligt op het globaal ontwerpen van applicaties en koppelingen met externe systemen. Dit betekent dat hij/zij de modules bepaalt en beschrijft waaruit de applicatie zal gaan bestaan. Ook bepaalt de architect de te gebruiken technieken, zoals programmeertalen, en in te zetten pakketten en frameworks. De keuzes worden o.a. gebaseerd op inpasbaarheid van de te bouwen applicatie in de rest van de IT-voorzieningen, en het voldoen aan non-functional requirements zoals schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, beveiliging en performance. Je taken als projectleider is het dagelijks begeleiden van het bouwteam, het afstemmen met belanghebbenden en het inschatten van haalbare planningen.

Leidinggevende taken
Naast het uitvoeren van de vakmatige taken en activiteiten van een architect het leiding geven aan het platformteam als teamleider platform.

Functie-eisen

 • In de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar ervaring als ICT architect bij een organisatie met meer dan 2000 medewerkers (harde eis)

  • Kennis van en ervaring met design-patterns en architecture-patterns (harde eis)

  • Kennis van en ervaring met semantic technology (harde eis)

  • Ervaring met Agile ontwikkelmethodieken (harde eis)

  • Een afgeronde WO opleiding in een beta-richting (harde eis)

  • Kennis van en ervaring met beveiligingsaspecten m.b.t. softwarearchitectuur

  • Ervaring met test driven development

  • Kennis van en ervaring met middleware-producten (Weblogic etc.) en infrastuctuur (bijv. Citrix MDM)

  • In de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar ervaring als ICT architect binnen de overheid

  • Ervaring in het politiedomein

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  20-06-2016 12:13
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-06-2016 12:34
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten