Beleidsadviseur Maatschappelijke Zaken

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
21-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Stadskanaal
Reacties
0
Bekeken
447
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
De gemeentelijke organisatie kent vier afdelingen: Dienstverlening, Maatschappelijke Zaken, Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer en Middelen. Daarnaast kennen wij een concernstaf die rechtstreeks onder de gemeentesecretaris/algemeen directeur valt. De afdeling Maatschappelijke Zaken is verantwoordelijk voor beleid en uitvoering binnen het Sociale Domein. Belangrijke thema’s zijn Participatie, Jeugd, Zorg, Onderwijs, Welzijn en Cultuur.

Opdracht
Als beleidsadviseur ontwikkel je strategisch en integraal beleid op het gebied van specifieke beleidsterreinen van de sociale zekerheid. De focus ligt voor jou op het terrein van de Participatiewet.
Je maakt onderdeel uit van de afdeling maatschappelijke zaken, waarin je nauw samenwerkt met een team van beleidsmedewerkers. Daarnaast coördineer je de dagelijkse werkzaamheden van het team Beleid van de afdeling Maatschappelijke Zaken.Binnen de gemeente Stadskanaal werk je integraal samen met de beleidsadviseurs van de andere afdelingen, de financiële adviseurs en de strategische concernadviseurs. Daarnaast ben je adviseur voor het management en het bestuur. Organisatieadviesbureau Berenschot heeft een onderzoek binnen het sociaal domein uitgevoerd. Hierdoor staan wij voor een transformatieopgave, dit is ook van invloed op het team beleid. Je werkt mee en geeft uitvoering aan deze verandering binnen het sociaal domein.

Jouw rol
De integrale samenwerking betekent dat je je organisatiebreed richt op de overstijgende beleidsprocessen en ook extern in de regio een stevige rol pakt. We zoeken daarom een ondernemende, daadkrachtige en besluitvaardige collega, die wil bijdragen aan de ontwikkelingen. Het werkveld en de regio zijn volop in beweging. Jij weet daarin de regionale aanpak goed te organiseren en met alle partijen en belanghebbenden tot resultaten te komen door de drie decentralisaties op het sociale domein concreet vorm te geven. Je bent een krachtige organisator, initiator, procesregisseur en uiteindelijk ook degene die zorgdraagt voor de borging van de resultaten. Je kunt op momenten tempo maken maar bouwt ook momenten van reflectie in. Binnen de afdeling Maatschappelijke Zaken coördineer je de dagelijkse werkzaamheden van het team. Als beleidsadviseur draag je je steentje bij aan een collegiale, professionele, integrale samenwerking. Je organiseert dit en weet dit te borgen in heldere processen. Je zorgt voor adequate sturing op afspraken en resultaten. Verder maken coaching, werkverdeling, werkoverleg en communicatie deel uit van je rol als coördinator.

Kwaliteiten
Het is belangrijk ervaring te hebben met coördinerende werkzaamheden.
Je weet wat er gevraagd wordt in een regisserende gemeente. Onderhandelen, overtuigen en medewerking verkrijgen zijn vaardigheden waarover je aantoonbaar beschikt. Je benut kansen die zich voordoen en neemt goed afgewogen risico's om je doelstellingen te bereiken. Binnen het vakgebied van werk en inkomen heb je ruime ervaring en weet je deze ervaring ook te vertalen en toe te passen op andere beleidsvelden. Je beschikt over relevante kennis en recente werkervaring als beleidsadviseur op o.a. de WWB, participatiebeleid, minimabeleid en handhavingsbeleid. Het acteren in een bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld gaat je soepel af.

Je CV

 • een HBO/academisch werk- en denkniveau.

 • drie tot vijf jaar relevante gemeentelijke ervaring.

 • een stevige vakinhoudelijke bagage met expertise binnen het Sociaal Domein, met als specialisatie het terrein van werk en inkomen/participatie.

 • een actuele en brede kennis van de drie decentralisaties en de transformatie in het Sociaal Domein.

 • kennis van de relevante sociale wetgeving.

 • een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen

 • Iemand die mee invulling geeft aan de transformatieopgaven in het sociaal domein

 • iemand die ervaring heeft met verandermanagement

 • iemand die verbindend is in integrale samenwerking.

 • een pionier met een sterk proactieve houding,die resultaatgericht is en focus heeft.

Indien je niet aan de onderstaande harde eis voldoet hoef je niet te solliciteren:
Er moet voldaan zijn aan de Waadi check

Werkweek
32 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten